Följ med mig nu och se min värld, här finns skönhet du bara drömt

Clownen under sängen. Eller i fönstret. Fann honom på en gunga i spökhuset. Misstänker att det var han som kastade ner böckerna från bokhyllan när vi låg och sov. Det var obehagligt. Dom landade alldeles för långt bort för att ha trillat ner. Mystiskt värre.
Annars lyssnar jag på Disney-soundtracks och grubblar över livet. Glada nyheter förresten, om en och en halv timme börjar vårt kära SVT äntligen(!!) sända säsong tre av True Blood. SÅ SOM VI VÄNTAT, jag och min mor. Jag längtar.
Rubriklåt (musik från Tarzan-filmen, inte lugnt med bra):
Såna som jag- Pelle Ankarberg

I pictured us at the end of time, taking pictures of nothing

Aa, pictures, pictures, pictures. Insåg just att skrev man det ordet tillräckligt många gånger ser det jätteroligt ut. Bilderna är då från helgens bravader. Väldigt osvenskt firande med partytält, helstekta grisar, inhyrda kockar, en salig blandning av släkt, vänner och grannar, en farmor som fyllde 70, paket som innehöll flaggstång... You name it.
Rubriklåt:
Pictures of people taking pictures- Jack Johnson

I've seen your picture on a hundred dollar bill

Seriös lirare. Jag och min käre mor har ägnat kvällen åt vindsrensning, inför Nolia-loppisen i helgen (kom dit och köp finfina prylar btw). Då fann vi bland annat denna högst charmige batmandräkt. Känner mig magiskt ball i den. Funderar på att ha den i skolan imorgon?
Rubriklåt (Tackar Félice för detta musiktips, hans musik är definitivt lyssningsvärd!):
Angeles- Elliott Smith

We could live together, walking on the moon

Känslan av att hålla handen med någon är fin.
Jag har spenderat hela helgen med någon att hålla i handen. Någon att skratta med, att luta sig mot, att grimasera åt. Någon att lyssna på dålig musik med, någon att dansa i ett partytält med. Någon att se på stjärnhimlen med, någon att sätta tuggummi halsen med. Någon att bo i ett gammalt spökhus med.
Någon med röda skor och ett fint leende.
Jag älskar dig, Elias.
Rubriklåt:
Walking on the moon- Cas Haley

I wanna lay you down on a bed of roses

Äntligen, helg! Det firas med att åka till Vinliden, big partaj imorgon. Jag är lite småtaggad faktiskt, dessa fester är inte lugna kan jag lova. Känns fruktat sorgligt att dra meningar som "Äntligen helg", saknar redan sommarlovets ledighet. I don't like this. Inte alls rätt dygnsrytm för mig, ont i huvudet och påsar under ögonen.
Rubriklåt:
Bed of roses- Bon Jovi

You know I miss you, I think we all do

David lär mig allt jag kan. Åtminstone hur man skriver på en miniräknare. Tycker det var väldigt fint. Skype är en bra uppfinning. Jag ser ut som en retarded häst i hörnet. Det är charmigt.
Snart helg, fellas. Jag och Elias ska åka till Vinliden med familjen, där det vankas stor 70årsfest för farmor. Det ska bli supertrevligt faktiskt. Imorgon är det en ny dag, förhoppningsvis utan försovningar.
Rubriklåt:
Reunion-Mates of mine

Länge leve längesen

Ah, omotiverad bild igen. Eller nä, egentligen inte. Jag och Rasmus åkte nämligen till Hagaskolan idag efter plugget, träffade gamla lärare, stack in huvudena i gamla skåp... Ja, flashbacksen var många! Nog för att de byggt om där som crazy persons (väldigt fint blev det förresten), men nog var det samma gamla skola ändå alltid. Gosh, jag saknar det faktiskt. Saknar klassen. Fast nu är det nya tider, nya utmaningar och nytt folk som väntar! Det är intressant, det med. IB levererar faktiskt.
Jag bloggar bara om skolan. Ischlo pischlo.
Rubriklåt:
Sju sorger- Veronica Maggio

They were dancin', and singin', and movin' to the groovin'

Amatörmässigt att inte inse att jag återspeglades. Hur som helst, i brist på bättre, det här är parfymen jag använder. DKNY Red Delicious, för er som inte ser det. Jag älskar den. Dock är den ganska vanlig, men det fina med parfymer är att de luktar olika på olika människor. Personligt och bra.
Två dagar på Midgård avklarade. Klassen verkar skön, än så länge, mest tjejer men trevliga sådana! Midgård som skola är naturligtvis totalt spårad och helt underbar, taggar morgondagen då tvåorna och treorna börjar. Aah, midgård. Aah, esteter. Aah, skumma, coola människor som dansar på scenen till Fest hos Mange helt random. Aah.
Rubriklåt:
Play that funky music- Wild Cherry

I stay awake until the morning hour, so tired of being tired

Inte fan sover jag i alla fall. Fyra timmar och 24 minuters sömn om jag somnar NU. Och det kommer ju inte heller att hända, för av någon anledning tog jag mig i kragen och letade upp en skruvmejsel så jag kunde skruva upp en leksak för att hitta batterier till datormusen så jag kunde sätta mig här. Passande aktivitet klockan halv tre natten innan skolstart. Eller inte. Sova, sova, SOVA.
Rubriklåt:
Bed on fire- Johnossi

A flash of light

Ph: By me
Imorgon börjar jag på Midgård. Imorgon blir jag officiellt en Midgårdare. Imorgon börjar jag på Gymnasiet.
Det är fan helt sjukt.

Schoolbag in hand, she leaves home in the early morning

Skolstarten närmar sig med stormsteg. Har tagit mig i kragen och köpt en ny skolväska, en egen Kånken. Älskar den. Big time. Jag har också införskaffat ny hårtoning (PÅ TIDEN!) så nu ska mitt hår bli brunt istället för... Grått? Råttfärgat? På bilderna är det blött och nyduschat, det är ju också charmigt.
Tshirt- Cheap Monday, Shorts- Cheap monday (nya!), Ryggsäck- Fjällräven, Brills- Forever 21/second hand
Appropå skolan, så har jag nu såhär två dagar innan, bytt klass. Jag ska härmed börja på IB (International Baccalaureate) på midgårdsskolan. Detta för att underlätta min kinesiska skolgång, och för att jag ska slippa gå om gymnaiset när jag kommer hem igen. Det här medför även att jag kommer hem från andra sidan jorden tidigare än beräknat, redan lagom till nästa högsommar! Smile with me, fellas.
Rubriklåt (tycker förvisso att covern som görs i Mamma Mia!-filmen är bättre men still...):
Slipping through my fingers- ABBA

Lying here with no one near

Kräftskiva. Det var legendariskt. Vissa människor kände att studsmattan var ett bra sovställe. Andra (såsom jag själv) kände att två tama tuppar på gården inte alltid är ultimat. Särskilt inte klockan sju på morgonen. Kräftor är gott. Särskilt med västebottenostpaj och baugette. Och sallad. Och fint sällskap. Jag älskar mina vänner. HÖRDE NI DET ALLIHOPA? Jag älskar er.
P.S Tar alla creeds för ljusslingorna och discolampan. Blingbling.
Rubriklåt (otroligt lite ny musik på sistone. Om någon har något bra på lut är det bara att tipsa på!):
Tiny dancer-Elton John

Glowing in the dark

ph: By me
Goddag! Ville bara meddela att jag fortfarande lever och mår. Gårdagskvällen/natten spenderades i Hissjö, vi hade en underbar kräftskiva med god mat och härligt folk. Imorgon eller något annat år då jag har tid över på fingrarna ska jag blogga ordentligt.
Det står en halväten chipspåse i mitt fönster.

I staden där jag växte upp och så, märker ni hur fort det går?

Lite bilder från gårdagens (är det bara jag eller är tiden helt uppochner just nu?) tårtbakning hos Kajsa. Traditioner är till för att följas och denna tårta började vi med redan när vi skulle börjar fyran. Det var tider det. Känner mig nostalgisk. Och hungrig. Jättehungrig.
Shoppade faktiskt lite idag, för första gången på länge. Behövs lite nytt inför skolstarten känner jag! Ny skola, ny chans. Who do I want to be?
Rubriklåt:
17 år- Veronica Maggio

There is only one of you, and I'll accept no substitute

När jag hör din röst blir allt så mycket bättre.
Rubriklåt:
Artists are boring- The kingdom flying club

A monkey needs to dance, so do you

Ah, helgen har bjudit på fint väder. ÄNTLIGEN! Passade därför på att rulla mig lite i gräset i min alltför oanvända sommarklänning igår. Pappa kom in i mitt rum här om dagen och frågade om jag ville ha hans självutlösardosa till kameran, and I was like "Eh hello, is there water in the ocean?". Nja, så sa jag väl inte men hur som helst, blev jag lite lycklig och var tvungen att pröva den lite! Därav bilderna.
Update: Klänningen är av märket Serious Sally, köpt på en affär i stockholm vid namn SALT. Ps, era kommentarer roar och smickrar mig!
Rubriklåt:
Man must dance- Johnossi

So be careful 'cause nothing is true

Fredag, right? Gud... Om två veckor har jag gått min första skolvecka på gymnasiet. På midgård. Med en massa okända, skrämmande människor. Be who you wanna be. Jag vill helst trycka på paus en stund till, leva här och nu i denna underbara ledighet. Dock börjar höstvindarna smyga sig på och de sänder kalla kårar längst med ryggraden, viskar om vad som komma skall. Taking a step out in the unknown future. It's coming closer now.
Rubriklåt (en av Coldplays nyaste låtar, otroligt bra, ännu bättre live. Ah Göteborg, ta mig tillbaka...) :
Major Minus- Coldplay

So I could stay forever more in your eyes

Jag vet verkligen inte varför jag lägger upp dessa bilder. Troligtvis för att jag inte hade något bättre material. Och lite för att det var otroligt gott att äta detta och se O.C med Rebecka en hel natt.
Idag firar jag och min underbara Elias 2 månader tillsammans. Känns magiskt. Ikväll ska vi på restaurang och käka grekiskt. Blir superdupermysigt!
Rubriklåt (lite random kanske. Får väl tacka min hemliga musikkälla som inte har någon som helst aning om all musik denne har gett mig genom om åren. :
The gardener- The tallest man on earth

Maybe this is wishful thinking, probably mindless dreaming

Jag och Elliebooi (nej förlåt Elias) var på Noliamässan idag. Prövade husvagnar. Åt gratismat. Lyfte skivstångar. At least I did. 20 kilo... Inga såna där ringar. Vägde för lite för det, sa dom. Taskigt. Eller bra. Jag vet inte. Snygg är han i alla fall, min pojkvän. I kinda like him.
NEXT UUUP, O.C-maraton med Rebecka all night long! Ska befinna mig på Konsumen om 7 minuter. Det hinner jag nog. Kändes ruggigt bra att hitta ett gammalt tillgodokvitto i börsen så vi slapp betala för att hyra boxen. Sweet.
Rubriklåt (Jag har den på hjärnan, it wont go away! Save me.) :
Back to december- Taylor Swift

Now that's funny!

Natthumor. Dog lite på skype när jag läste dessa härom natten. Skrattar lite nu för mig själv. Skyller på att jag är trött. Det går och skylla massor av grejer på att man är trött, har jag kommit på. Jag skyller det mesta på det. It works, every time. Nästan.
Funderar på att göra något vettigt av dagen men å andra sidan är det mulet och kallt. Och jag har inga byxor på mig. Nä, det är nog bäst att göra detta till degardagen nr 2. Parti all night long, chill all day. Typ.

I'm gonna break your nose and sing about it

Goddagens! Lite fler bilder från torsdagskvällen. Spårat värre. Fryser om fötterna och äter upp kvarglömda chips. Familjen har flyttat hem igen och höstkänslorna börjar sakta infinna sig i kroppen. Regnet och de sexton plusgraderna bidrar till deprissionskänslan. Mitt rum har ingen golvyta men tre sängar och klänningar som inte är mina. Viftar förstrött på tårna och i huvudet snurrar saker jag borde ta tag i.
I veckan skaffar jag ett visum. Vare sig jag vill det eller ej. Hur ska jag sätta stopp för karusellen när den snurrar så fort? Jag vill inte, låt mig vara, låt mig stanna. Jag har för mycket att förlora.
Rubriklåt:
Breaker, breaker- Peter Bjorn & John

Och jag blev använd en gång mest på skämt

Lite förinställt, hänger nämlingen i stugan ikväll tillsammans med Elias och familjen. Bilden är från igårkväll, vi hade en jättemysig tjejkväll som bland annat inkluderade hårklippning och en stulen trehjuling. Gosh, I love my girls. Fler bilder kommer imorgon då jag är tillbaka i cilivisationen igen!
Rubriklåt:
25- Oskar Linnros

You would watch me burn down in flames

Lite modebloggning for once. Känner att jag inte haft mycket tid över att fundera över vad jag har på mig den här sommaren, blivit mer av slänga på sig vad som är närmast. Annars sitter jag här och, mot all förmodan, lyssnar på Bruno Mars. Pinsamt. Jag skäms lite. Jag har på mig mina relativt nya, ja mina nyaste, cheap monday. De är underbara. Helt perfekta. Jag älskar dom.
Jeans- Cheap monday, Skjorta- Second hand, Örhängen- SNÖ of Sweden

Rubriklåt (Ischlo pischlo, jag lyssnar på fjortisdunk/radioskval... Vad händer med mig?!):
Grenade- Bruno Mars

Now it's much too late for me to take a second look

I brist på nytagna bilder bläddrade jag lite bland mina oredigerade mappar. Jag älskar min Ipod. Och mina Urbanears. Och Tshirt store. Idag träffade jag min kära vän Rebecka, som spenderat den senaste veckan i Italien. Hon hade snygga skor från Milano. En gång var jag i Italien. Fast det var mest för att vi skulle till Krotatien. God mat åt vi där i alla fall, i ett stort hus med en jättebred trapp. Jag minns att det var dammiga vägar och torr luft. Och att vi åkte vilse. Mamma tvingade far att stanna bilen så vi kunde fråga någon, och pappa gormade att vi inte kunde italienska. Mamma stegade ändå ut ur bilen och med hjälp av kroppsspråk, lösa italienska glosor och engelska (som den här italienaren uppenbarligen inte förstod), lyckades vi ändå luska ut rätt väg ur honom.
Rubriklåt (den här låten är svår på singstar och spelades idag på stan. Jättehögt.) :
I want you back- Jackson 5

Du är bara en av många människor jag drömt om

Tjululu! Lite bilder från gårdagen. Vi spenderade dagen på bettnes, måste passa på att vara lite på stranden nu innan det är försent. Ischlo, sommaren lider mot sitt slut. Bara... 19 dagar kvar tills allvaret börjar. Otaggad.
Anyhow, min fina pojkvän är sjuk nu, blev väl troligen smittad av mig... Så nu är jag ensam, lite trist. Fast allt blir så mycket bättre när man hittar kladdkaka i kylen.
Rubriklåt:
Kom igen Lena! - Håkan Hellström

Down towards the ground, gravity smiled

Goddagens! Fin dag idag. Första augusti. Nätterna blir mörkare nu, men än håller värmen i sig. Gjorde pannkakor imorse till frukost/lunch-på sängen till Elias, och när jag senare på dagen öppnar kylskåpet minns jag att det blev smet över. Så jag gjorde lite fler pannkakor som jag åt i solen med massor av olika pålägg. Choklad+pannkaka=sant. Socker+pannkaka=Sant. Glass+Pannkaka=Sant. Vindruvor+pannkaka=Sant. Sura bilar+pannkaka=Sant. Fantastiskt. Tror banne mig allt passar till denna magiska rätt.
Vill skriva något nytt på min vägg. Har färg och tid. Men ingen inspiration. Det är lustigt, i One tree hill (ja, jag älskar att relatera till overkligheten), så tappar Haley all inspiration när hon inte är med Nathan. Men jag, å andra sidan, har mycket lättare att finna inspiration när jag är nere och deprimerad. När jag är såhär... Lycklig, då har jag ingen inspiration alls. Knäppt.
Rubriklåt (insåg att denna låt är ett soundtrack i filmen New moon, men har aldrig tänkt på att det är Bon Iver förut):
Roslyn- Bon Iver

RSS 2.0