You tell me "Time never waits", that's okay 'cause I don't wait for time
Lite underbara bilder från helgens grillning och brännbollsspelning som jag baxat från www.sirif.devote.se och www.idaspictures.blogg.se, bara för att dom har bra kameror och inte jag... Pappa kom in i mitt rum tidigare idag och undrade vad jag ville ha för belöning för mina betyg, jag svarade en systemkamera. Fast jag tvekar. Sånt är dyrt. Men gosh vad awesome det vore.

Annars njuter jag av att den sista riktiga skoldagen är över nu, och lyssnar på älskade gamla Jack Johnson. Var alldeles för länge sedan. Det är så underbart med skivor där man kan varenda ord, varenda melodi, vet exakt när höjningarna och bryggorna kommer. Det är tryggt, på något vis. Hemma.

Rubriklåt (Mannen, myten, legenden):
Moonson- Jack Johnson

It hasn't been you day, your week, your month or even your yearHola! Aah, vilken underbar dag. Jag och Greta satte väckarklockan på tio, åkte till Coop forum på moppen och köpte massor av bröd och pålägg. Sedan bakade vi Subwaykakor/chocolate chip cookies, och gick tillbaka till vår major big bed. Här har vi nu spenderat resten av dagen med dålig musik, gott att äta och Vänner-maraton. Greta har just somnat igen. Underbart säger jag bara. Gosh, vad jag är mätt!

Ikväll ska vi ut till ingenstans och grilla och spela brännboll i halvtaskigt väder med trevligt folk, kommer bli super!
Rubriklåt (Har haft denna som ringsignal hela högstadiet, den klassiska signaturmelodin för den älskade serien som aldrig går ur tiden):
I'll be there for you- Friends theme

Jag gömde mina drömmar precis där din axel blir till hals


Jag har målat på min vägg. Det gillade inte mina föräldrar, så jag målade lite till. Fast det första jag målade fastnade inte riktigt på bild. Det var så stort. Men det står "Lights will guide you home". Anyhow, den andra texten är ju som ni borde veta från en av Säkerts låtar. Galet fin. Det finns en frihet i att måla på väggen, det går inte riktigt att beskriva. Ni borde pröva. Särskilt om ni har en lika ful tapet som jag. Jag börjar älska mina väggar mer och mer.

Annars så taggar och Jessica restaurangbesök om ett par timmar tillsammans med massor av folk, vi ska fira att Rasmus och Ida har hållt ihop fem månader. Det är egentligen jävligt länge. Det har hänt sjukt mycket på fem månader. Och om fem månader... Ja, då är vi mitt inne i den mörka hösten, på en ny skola med nya klasskamrater med nya händelser i bagaget. Crazy shit.

Rubriklåt (och kvinnan kommer ju på Trästock! Älska gratisfestivaler. Gud vad taggat.):
Dansa, fastän- Säkert!

Gick runt i ditt kvarter tills det blev för kallt, tänkte ut en dialog mellan oss och allt

Godafton människor. Kom just att tänka på hur lätt det skulle vara om man stalkade mig. Lite creepy. Hur som helst, jag räknar minuterna av den lilla skoltid som är kvar och är allmänt otaggad på restrerande lektioner. Lärarna predikar om hur vi ska ta vara på de här sista dagarna av grundskolan, jag känner mest hur jag vill fly ut genom närmsta dörr och aldrig komma tillbaka. Inte ens min underbara klass väger upp just nu, gud vad less jag är. Sommarlov kan inte vara mer välkommet.

Skjortan räddade jag förövrigt från min mors garderobsstädning, hon tänkte slänga denna pärla! Knäppt. Den är underbar tycker jag, härligt blank också så den faller snyggt. Byxorna har trasig gylf och armbandet fick jag kämpa hårt för att lyckas laga efter att det gått sönder när jag skulle... slå Rebecka har jag för mig. Det var ju dumt.

Skjorta- Second hand/mammas gamla, Byxor- Second hand/Kompis gamla, Armband- Miss London

(ÅH OM DET FINNS NÅGOT JAG HATAR JUST NU SÅ ÄR DET EN SPOTIFYREKLAM SOM PLÅGAT MIG INTE MINDRE ÄN 14 GÅNGER DENNA KVÄLL, IBLAND UTAN LÅTAR EMELLAN. EN OCH SAMMA REKLAM. ILSKA.)

Rubriklåt:
Satan i gatan- Veronica Maggio

Nobody said it was easy, no one ever said it would be this hardVarför säger folk alltid att de inte tycker om överraskningar? Om jag ska säga en enda sanning om mig själv så är det att jag älskar överraskningar. Bra överraskningar. Jag älskar när människor planerat saker utan att jag själv behöver lägga mig i för att det ska bli bra. Jag älskar när folk knackar på utan att ringa först. Jag älskar att föreställa mig att mitt liv skulle kunna få bli som i en film, nångång, kanske. I framtiden eller så. Kanske bara ett enda drömscenario skulle räcka. Kanske jag får nöja mig med att drömma. Kanske måste jag inse någon gång att livet inte är en film, hur mycket man än försöker. Men jag är en drömmare, och det kommer jag kanske alltid att vara.

Rubriklåt (Jag har haft den förr, men jag är trött och det är den som spelas i mina hörlurar just nu):
The scientist- Coldplay

Got so many voices in my headTjululu! Sitter och jobbar lite på min bilduppgift, och det här är ett av många resultat jag får fram. Är inte riktigt säker på vilken av bilderna jag ska använda än, men just nu gillar jag den här tror jag. Uppgiften är som sådan att man ska med hjälp av foto och bildredigering skapa en bild som beskriver vem man är. Tror att jag nämnt den tidigare. Det är inte lätt må ni tro!

Var nyss på en liten biltur med mamma och köpte hårtoning. Nu ska det röda bort! Eller ja, det grå. Eller mitt hår är allmänt kaos nu, faktiskt. Anyhow, vi var tvungna att köpa två förpackningar, för frisörskan trodde inte att en skulle räcka till mitt hår. Bäst för henne att det stämmer nu då! (annars ska jag hemsöka hennes brevlåda...)

Rubriklåt: Nä, hjärnsläpp. Jag kommer inte på någon. Skandal. Får hitta på något eget.

So I try to put all this behind us, just know that my arms are wide open

Brr, jag fryser. Det må se varmt ut, men idag har vi hunnit med alla sorters väder. Och just nu är det blåsväder kan jag lova. Sitter och funderar på om det nånsin blir middag i det här huset eller om man måste ta tag i det själv om det ska bli gjort. Hungriig. Idag har jag på mig shortsen jag fann på Kupan förra veckan, dom är galet sköna! Insåg att klockan jag hade på mig idag inte fungerar... Kändes ju värdelöst.

Shorts- Second hand/Kupan- T-shirt- H&M, Sjal- Second hand/Ärvd av gammelmormor

Rubriklåt (älskar att pausa mitt i OTH, googla på textraden i sången som lät bra och sedan, poff, har man adderat en ny bra låt till spellistan):
This boy- James Morrison 

Ställer mig i hallen tills jag fattar vad som hänt, får jag ens ha kvar dig som min vän?

Underbar jacka som jag fann på vinden härom veckan, min mammas gamla. Passade utmärkt en regnig och grå dag som denna, börjar tro att vi bor i Forks snart. Jag cyklade hem i ösregn, därav hårkaoset.

Annars sitter jag och filosoferar som vanligt. Funderade senast på vad som gör en person till just den personen, vad som gör mig till just mig. Kom fram till att jag nog inte tycker att det beror särskilt mycket på vilka skor jag bär, eller vilken musik jag lyssnar på, eller vilka böcker jag läser, eller vilken hårfärg jag har. Naturligtvis spelar det in, men om det vore allt, skulle vi inte alla vara otroligt lika då? Därför tycker jag snarare att det som gör mig till mig, är saker som jag gör utan att vara medveten om det. De där små detaljerna som ingen annan har, unika saker. Eller kanske inte unika saker, men i en unik kombination, som gör att jag inte är lik någon annan än mig själv. Det, och ens personlighet såklart. Det heter ju inte personlighet utan anledning liksom. Men hur som helst, poängen är att kläderna jag bär, musiken jag lyssnar på och böckerna jag läser, det är saker jag har valt själv. Och val, dem har man ofta gemensamma med väldigt många.

Rubriklåt (Jag har ändrat mig i min tidigare tveksamma uppfattning, hon är ju asskön. Hennes nya platta är stengrym, och nu ska jag ägna resten av veckan till att lära mig hennes texter. Jag är såld.):
Snälla bli min- Veronica Maggio

I'm a moving bird


Tänkte starta morgonen med att breaka some news. Förut ägnade jag mig åt att halvt om halvt förneka det, men nu är det ju rätt så fastslaget. De flesta som läser min blogg vet väl troligen redan om det, men nu är det i alla fall såhär att jag och min familj ska flytta till Kina. Sounds like a joke, right? Well, it's not.

Vi flyttar i samband med årsskiftet och blir, som det ser ut nu, borta ett år ungefär. Det ska bli spännande, såklart, men det känns ju samtidigt förjävligt att lämna alla människor. Framför allt är jag rädd för att det här ska få folk att se på mig annorlunda, som att "Hon ska ju ändå till Kina snart...". Liksom, jag är här nu! Det är det som räknas. Nuet. Och jag kommer tillbaka. Innan ni vet ordet av så kommer jag tillbaka. Men just nu, just precis nu när allting ändå känns åt helvete med allt här hemma, vore det till och med skönt att fly verkligheten för ett tag till andra sidan jorden. Men god knows hur det kommer kännas om sju månader.

Jag kommer gå på en internationell skola i Ningbo, staden där vi ska bo. Den har tydligen mellan 7 och 2 miljoner invånare, beroende på hur man räknar. Den ligger ungefär 2 och en halv timme söder om Shanghai, alldeles vid kusten. Intressant fakta om Kineser: Det är populärt att vara blek, det finns "blekningsmedel" som folk smörjer in sig med. Dvs, jag kommer passa in. Dom gillar tydligen att öva engelska på västerlänningar, lite random sådär. De har även varmt vatten i såna här drickautomater. Skumt.

Så nu vet ni hur mina framtidsplaner ser ut. Om ni har frågor, så ställ dem.

Rubriklåt:
Moving bird- Mates of mine

Om du aldrig provat hur kan du då vara säker?

Åh, nu har jag tagit mig i kragen och klippt ihop filmen som vi filmade runt fyra på natten, skolavslutningskvällen i sjuan. Otroligt spårad och random film, men samtidigt så himla underbar. Tyckte att det passade bra att publicera såhär ganska prick två år senare.

Rubriklåt (denna sjöngs igår på Kulturnatta av "Lisas kör", det var körslagetduell på stora scenen. Gud vad vi sjöng och hoppade):
Genom eld- Oscar Linnros


When you're with me all others disappear


Lite underbara bilder från gårdagen/kvällen. Glömde att hala upp kameran under kvällen så det är lite blandat med bilder från Siris kamera, och ett par från Ebba. Mina bilder är därför framför allt från ett trevligt kalas vi hamnade på i parken, med en massa trevligt folk och goda tårtor. Kajsa, Ebba och Fredrik var födelsedagsbarnen som fyllt år i dagarna, grattis till er!

Kvällen var extremt händelserik med mycket känt folk, dålig musik, dans och blåtiror. Känslan av kylig sommarkväll var stark när vi runt midnatt satt nere vid älven och småfrös med en salig blandning av människor. Underbart.

Rubriklåt (Hans kändare låtar är väl lite väl mainstream, men det finns en hel del bra på hans plattor ändå):
Stay- Gavin Degraw

Did he go and leave you all alone?

Åh, jag känner att det är hög tid för ett klassiskt natt-inlägg. Var alldeles för länge sedan sist. Jag vet att ni saknat dem. Känns förresten ostabilt att jag har 17 minuter kvar av spotify, mätaren har nu blivit röd. Ungefär som det brukade bli när jag spelade Super Mario 64, då blev min livsmätare röd allt för ofta. Sedan dog jag. Då skrattade han, den där onda. Mohahaha, skrattade han när Mario fick korsögon och föll ihop med ett Ahh... Så blev allting svart för ett ögonblick, innan Mario once again hoppade ner i början av banan. Vilket spel alltså. Det bästa nånsin. Det enda jag faktiskt spelade. Liksom SPELADE. Fast det var min brors egentligen, han var mycket bättre än jag. Sedan såldes det. Gosh, I miss it. Nu för tiden är alla spel värdelösa. Tacka vet jag den gamla goda tiden. Dock vet jag att lillebror min har samma spel nu, fast på den här lilla handkontrollen... Nintendo DS kallas de visst. Men då, när jag var liten, då var det gamla goda grå stenklumpen till Nintendo som gällde, som man kopplade in i tv:n. Inget tal om sladdlösa kontroller då inte. Fanns faktiskt bara en kontroll. Och spelen, ja de var som små VHS-stenar som man satte in likt bröd i en brödrost. Typ antika grejer, det där.

Just nu är jag egentligen väldigt trött. Men jag gillar att vara vaken om nätterna, så jag håller ögonen öppna. Imorgon planerar jag att inleda dagen med en springtur, hoppas det är fint väder. Hoppas också att min knäskada är inbillad, vill inte få problem med knäna. Men det gör onekligen ont. Fånigt. Springa ska jag i alla fall, beach 2011 närmar sig med stormsteg, obehagligt nog. Inte redo för rampljuset känner jag. Inte riktigt.

Rubriklåt (Vad lycklig man blir när man hittar ny musik. Den här tjejen är vad jag hört hittills jättebra och har även gjort en grym cover på en av käre John Mayers låtar, oslagbart):
I'm on fire- Catherine Feeny

It's the wrong kind of place to be thinking of youDet är korsdrag i mitt rum, fönstret slår hårt mot karmen. Pang, låter det. Jag sitter och väntar rastlöst på någon slags pre-dinner, ska iväg till tjejerna sedan. Myskväll står på schemat. Kunde dock inte stå emot den grillade festmiddagen som väntade här hemma, så jag tänkte smaka lite av det innan jag går iväg. Äntligen är allting grönt ute och idag var det faktiskt varmt. Sommar, sommar, sommar... Fem och en halv riktiga skoldagar kvar. Nästan inga prov/inlämningar kvar. Livet är egentligen ganska bra. Egentligen, liksom. Det är så mycket som väntar om hörnet känner jag, sommaren innebär så mycket förväntningar, förhoppningar, planer... I'm gonna make this to the best summer ever. Trust me. Jag ska göra saker jag aldrig gjort förut, ta risker och leva farligt, vara ute halva nätterna och rymma till konstiga platser, träffa 1000 olika människor som nog inte betyder något och känna att jag lever. Jag behöver adrenalin, göra fel, göra rätt, springa, gå tillbaka. Bara för att jag kan. Bara för att jag vill. Life is now.

Rubriklåt (Otroligt fina låtar finns det av denna artist, känner du dig nere eller kanske bara trött är det perfekt.):
9 Crimes- Damien Rice

I hope it's gonna make you notice someone like me
Idag, när vi satt i vår favoritstentrappa mitt i skolan, såg vi plötsligt hur ett stort regnmoln drog in över himlen och färgade den mörkt grå. Strax därefter hörde vi ett kraftigt muller som fick hela trappen att vibrera, och så lyste en blixt upp hela den mörka skolan. Pang, sa det. Vi hann knappt reagera innan regnet började smattra mot rutan, och elever började springa nerför trapporna. Väl ute började vi dansa och hoppa runt i ösregnet, det var helt underbart och det kändes som att man var liten och sorglös igen. Skrattade och snurrade runt, runt medan vattnet forsade ner för ansiktet. Resten av dagen gick jag barfota genom korridorerna, och lagom till middagstid var himlen åter blå och vi åt vår första middag ute på terrassen. Man kan ju undra vad som händer med vädret?

Rubriklåt (Har roat mig med att spela den på gitarr idag, gosh vad jag önskar att jag var riktigt bra på det instrumentet. Men övning ger färdighet säger dom ju!):
Use somebody- Kings of Leon 

I'm falling in love with your favourite song, I'm gonna sing it all night longHaha, lite likt ändå? Kände att min arm inte blev så beef direkt, var nog fokuserad på hur jag skulle se ut. Ser väldigt... Speciell ut, lite jätteful sådär. Men det är coolt. Känns skönt att vara klar i alla fall, blev en lång text vill jag lova. Snark. Ni får låtsas att min knoge är ett O.

Har också dragit tummen ur röven (det är verkligen ett jättefult uttryck, ska jag inte använda mer) och röjt upp lite på mitt rum. Tyvärr resulterar det ju bara i att man verkligen ser hur smutsigt det är, så nu måste jag dammsuga och hålla på imorgon. Jag är ingen ordningsam person direkt. Inte alls. Nu ser jag att det hänger små oljefärgstuber bakom mitt element. Det måste åtgärdas snarast, adios amigos.

Rubriklåt (det här bandet är grymt ju, lyssnade på det för flera år sedan och sen har jag glömt det lite. Skäms på mig, de har många guldkorn, radiopop eller ej):
Dance with somebody- Mando diao

If you hang behind it will hit me insteadDen översta bilden visar onekligen vilken charmerande korkboll till katt jag har. Misstänker starkt att hon inte har mycket till hjärna den där... Söt är hon i alla fall. Det ser så varmt ut på bilderna! Det är det inte. Varannan bild av dessa duggregnade det på, samtidigt som det var sol. Askonstigt. Min kamera blev blöt. Not good. Kjolen köpte jag i Stockholm på Beyond Retro, extremt fin affär fast ganska dyrt second hand. Dock klart värt ett besök om du befinner dig på drottninggatan!

Kjol- Beyond retro, linne- Ingen som helst aning, Bolero+Skärp- Mammas

Rubriklåt (helt underbar liten låt som jag är lite förälskad i, spårad egentligen men ändå bara fin):
Mario kart love song- Sam Hart

P.S Får totalt krupp på närbilden på mig här ovan, påminner mig om någon annan men jag har ingen aning om vem! Galet frustrerande.

Mr Blue, I told you that I love youÅh, sitter och ser på Cougar Town, Bobby äter cream cheese och bagels. Nu blev jag hungrig. Anyhow, dessa shorts la jag också fingrarna på idag på Kupan, ännu ett 30 kronors-kap. Blir grymt med bruna ben i sommar. GAAAH nu skrev jag en klassisk modebloggs-replik. Verkligen jätteklassisk. Oh, nu friade Travis... Och hon sprang därifrån. Förlåt, delad uppmärksamhet här. Cougar Town är typ så dåligt att det blir bra.

Rubriklåt (hörde den idag när jag såg O.C, har tagit mig i kragen och laddat hem upplösningen. Förutom mycket bra musik måste jag säga att fyrans säsong, precis som ryktet sagt mig, inte är lika bra... Än så länge):
Mr Blue- Catherine Feeny

We can do it!Godafton folks! Har just ätit en god somrig middag och planerar att ta tag i mitt SO-arbete. Jag ska skriva en lång döden-text om hur de amerikanska kvinnorna arbetade i fabrik under andra världskriget, om hur de kämpade för kvinnornas rättigheter osv. Rätt intressant förvisso, men det finns sätt jag hellre skulle spendera den här kvällen på. Det roligaste blir väl att ta en "We can do it!"-bild på mig själv och ersätta Rose på bilden. Manpower's comin' up!

I'm reaching out for someone I can't reach no more and sadly I've been here before


Tjululu! Slutade underbart tidigt idag till min förvåning, redan vid ett. Strosade runt på stan, så småningom för mig själv, och hittade tillslut en balklänning. Skönt. Började bli en plåga det där, det är inte okej när det börjar bli tråkigt att kolla på klänningar. Gled sedan in på Kupan, efter att ha blivit överfallen av 3 Rädda barnen-snubbar på torget och hittade bla denna underbara gula väska för ynka 30 kronor! Älska second hand. Och appropå second hand så hittade jag den här skitsnygga skjortan/blusen på vinden bland mors gamla kläder här om dagen. Den är grymt skön och perfekta vårplagget till jeans och klackar. Inser att jag var rena rama second hand-människan idag, skorna är ju fyndade på bloppis. Creds till Rebecka för den (på bilderna nästan sönderblåsta) inbakade flätan. Perfekt med en liten personlig stylist till vän som dyker upp på morgonen när man som mest behöver det!

Skjorta/blus- Vindsfynd, Jeans- Cheap monday, Skor- Second hand, Väska- Second hand, Örhängen- Snö of Sweden

Rubriklåt (Är väldigt tveksam till om den här låten egentligen bara är äckligt smörig, men somehow har den ändå fastnat på listan för tillfället):
Microscope- Mads Langer

It's a hard thing faking a smile when I feel like I'm falling apart inside

Kände att jag i samband med redigeringen av bilderna bara var tvungen att bomba er med några fler. Fantastiskt vilka snygga vänner jag har!

Nu ska jag "städa" (fösa undan lite saker) på mitt golv innan jag går och lägger mig, är helt slut. Var vaken alldeles för sent igår, dessa konsekvenser som blir av att sova för länge på söndagar alltså! Inte lätt.

Rubriklåt (gaah jag skäms, och nej jag lyssnar inte på Robyn, men den här låten har en massa minnen med sig och har varit ett hjärnklister halva kvällen):
Be mine!- Robyn

If I just lay here, would you lay with me and just forget the world?

God eftermiddag kära vänner. Var ambitiös nog att knäppa ett par bilder på hur jag går klädd för dagen fast min far har tyvärr tagit med den bra kameran till Kina där mina päron befinner sig för tillfället, så kvalitén är ju sådär. Anyhow, jag älskar ponchon, jag och Jessica köpte den tillsammans i vintras som ett lovechild och döpte honom till Frodo. Mest för att man påminner lite om Frodo när man har luvan på, sen är ju båda galet snygga också.

Poncho- H&M, T-shirt- Gina Tricot, Jeans- Cheap monday, Örhängen- Snö of Sweden

Rubriklåt (Har jag nämnt hur fina låtar detta band har? Extremt känsloladdad musik med fina texter, me love):
Chasing cars- Snow Patrol


Before you leave, please tell me what's on your mind


Fick ändå tag på ett par underbara bilder från gårkvällen, temat var gala/festklädnad och jag måste säga att alla lyckades väldigt bra. En galen kväll med skratt och tårar, tillsammans med otroligt underbara människor. Kan inte med ord säga hur mycket jag älskar er.

Annars har jag upptäckt att stå på en bro i regnet, endast iförd en tunn klänning, får sina konsekvenser. Febern härjar åter men jag hoppas ändå på att vara frisk imorgon. Har också upptäckt en legendariskt bra sak, nämligen att Markus Krunegård och Adam Olenius (från Shout out louds) har slagit sina musikaliska huvuden ihop och bildat ett band named Serenades. Än så länge har de bara 4 låtar, men dessa ligger uppe på spotify och är definitivt lyssningsvärda. Till min stora glädje kommer jag även se dem live i sommar, då de numera står på programmet till Where the action is. LOVELY.

Rubriklåt:
Criminal heaven- Serenades

Just a lonely girl in a pretty dress, hoping for a fairytale to come trueSåhär såg jag ut igårkväll då. Farmor tog en bild innan jag hoppade in i bilen, och förhoppningsvis togs det bättre bilder senare på kvällen. Ville hur som helst mest visa klänningen, som tydligen är min mormors gamla. Älskar gamla kläder, tanken på att det finns en historia bakom. Kanske en fin gammal kärlekshistoria, eller ett spännande äventyr som utspelades för flera år sedan. Hemlighetsfullt, på något vis.

Idag har jag mest sovit bort hela dagen, ganska skönt att inte behöva göra så mycket. Är fortfarande lite förkyld, så ikväll blir det nog hemmakväll. Önskar jag hade en printer så jag kunde printa in teckningar, har ritat en massa idag.

Jag viskar in i kudden, vad var meningen med det här?
Creepy. Vi hade teateruppvisning idag, därav den dramatiska men ganska fräna sminkningen/håruppsättningen. Det tog mig ca 20 minuter att med kam trassla ut hårtovorna som blev utav all hårspray. Plus dusch. Crazy indeed.

Kvällen har spenderats hos Greta på en fin födelsedagsfest, Greta och Siri har ju som jag kanske nämnt fyllt år ganska nyss. Vi tog en hel massa fina bilder, dock inte med min kamera så det lär ju få vänta tills på måndag innan jag har dom på min dator. Alla var enormt fina kan jag dock lova.

P.S: Tydligt sommartecken, det spelas brännboll/fotboll/fylleboll på min baksida ett på natten av skumma människor som inte bor här. Händer varje år.

Rubriklåt (Från en av de grymmare plattor jag vet. Sverige leverar säger jag bara.):
När du dör- Säkert!

Jag vet att jag döljer en sanning, att väntan inte leder nånstans

You promised. You promised that you would be back soon. That was your last words. So why aren't you here by now?

Hello folks. Sitter på golvet i min nu färdigsydda prinsessliknande klänning och vill liksom inte ta av mig den. Nånsin. Ibland önskar jag att jag var en prinsessa i en saga med ett fint slut. Fast någon sa en gång till mig att lyckliga slut bara är oavslutade olyckliga. Jag hoppas att det inte stämmer. Ibland känns det som att jag väntar på att livet ska börja. Men det är bara för att ingen runt omkring mig vågar leva i nuet.

Statusuppdatering: Är fortfarande snuvig men febern har gått ner. Misstänker att jag får halsbränna av näsdropparna som jag råkade spruta stark överdos av inatt. Var lite trött. Halva flaskan gick åt. Inte bra.

Ibland tror jag att jag är lite för naiv för mitt eget bästa. Jag skulle ofta vilja säga att jag inte tror på saker, att jag tappat hoppet. Men allt för ofta uppdagar det sig ändå att jag fortfarande tror, något som gärna leder till besvikelse. Andra människor behöver hjälp för att våga tro, jag behöver hjälp för att sluta med det. Om man aldrig hoppas kan man aldrig bli besviken. Men å andra sidan, skulle inte ens förhoppningar på livet vara så mycket tråkigare då? Suck, allt har alltid två sidor. Gud vad jag svamlar, febern kanske har stigit igen...

Rubriklåt (Jag gillade henne förut men nu känns hon mesig fast texterna kan ha en fin mening ibland så jag citerar ändå hennes låtar):
Vår sista dans- Melissa Horn


I'm trying not to think about you, maybe it's for the bestGodkväll vänner. Fortfarande förkyld, men har en fullspäckad dag imorgon som jag inte skulle vilja missa för allt i världen. Texten på bilden är ett så fint citat från OTH, dom säger en hel del fina saker i den serien. Det kan jag ju inte förneka.

Ikväll ska jag och mamma roa oss med att sy om en otrolig klänning som vi fann på vinden, ska bära den imorgonkväll är det tänkt. Ni får säkert se bilder på detta så småningom, än så länge kan jag bara säga att den är helt fantastisk.

Did I make it that easy to walk right in and out of my life?

Fick ett USB-minne i handen häromdagen med bilderna från klassresan. Känns som en hel evighet sen men i brist på andra bilder kan jag ju lika gärna lägga upp ett par av dessa. Charmiga nanting måste jag säga. Det var en otroligt rolig helg, jag kommer sakna den här klassen. Älskar att det alltid blir så på klassresor, att för en stund så finns det inga gänguppdelningar längre, alla sitter i samma 4-bäddarsrum och leker sanning eller konka, precis som när man var liten. Och även fast alla vet att ingenting kommer ha förändrats när man kommer tillbaka så låter man allting vara sådär fint för ett tag.

Inser just att jag är förkyld, kommer vara hemma från skolan imorgon och har ett enda osett oth-avsnitt kvar på datorn. Det är fem timmar tills nästa säsong laddat klart. Mitt liv är tungt.

Rubriklåt (sjukligt fin låt som jag säkert nämnt förr, och då denna tjej är låst(?) på spotify blev jag desto gladare då jag såg att hennes skivor finns att åhöras på grooveshark):
Almost lover- A fine frenzy

On this bumpy road we call lifeFunderade på att låta bilden tala för sig själv här, men sen kände jag att jag gillar att skriva. Hann inte allt jag talade om tidigare, men jag sydde dock om en tisha. Blev riktigt nöjd faktiskt. Inser att det jag lärde mig på mellanstadiet om att sy är typ det enda som verkligen sitter kvar i min skalle än idag. Allt annat är puts väck, men syslöjdsläran, ja den är inpräntad den! Vi hade en creepy lärare, kanske berodde på det.

Rubriklåt (extremt härlig snubbe, och låten har en fin innebörd):
The Inely journy called life- Lars Eriksson

I feel like my heart was broken at least a million times

Underbara dagar i solen passerar och gräset blir grönare för var dag. Har utmanat Viktor på en brunhetstävling som kommer pågå under hela sommaren, förloraren får bjuda den andre på glass. Just nu leder faktiskt jag, något jag är mäkta stolt över vill jag lova.

Njuter av en pluggfri afton. Längtar dock ändå till helgen, eller det är med blandade känslor faktiskt. En händelserik helg är att vänta misstänker jag! Ska vara kreativ ikväll tror jag minsann. Har en massa plagg som bör sys om, en tavla att göra klart och en låt att skriva. Och bra böcker jag vill läsa. Och en novell jag vill färdigställa. Awesome.

Rubriklåt (nog för att frasen jag valde var deppig men låten i sig är jävligt skön och får en att tro på livet litegrann):
Have it all- Jeremy Kay

Jag har trillat dit, jag har fallit, jag har vaknatParkbild från nu i eftermiddags från Gretas mobil. Mobilbilder är alltid lika trevligt. Sitter på en lame mattelektion och hänger inte riktigt med i genomgången, fast jag får väl skylla mig själv som bloggar samtidigt. Hur som helst, om en halvtimme slutar vi, vilket innebär more chillin' in the park tillsammans med Jessica och en gitarr. Vi har en låt att skriva. Deadlines är värdelöst.

En annan episk bild jag fann på Gretas mobil (tvekar dock på att hon är fotografen):


Rubriklåt (vet inte vad jag tycker om den här låten... Den är ju som dålig men ändå skön fast värdelös men hjärnklister fast bra men radioplåga typ. ):
Jag kommer- Veronica Maggio

I can see the pain in your eyesFlowerpower. Vitsippor är fint, tänker på Barnen i bullerbyn och sommar. Idag är jag gul och hoppfull. Brännboll på gympan, typisk våraktivitet. Värdelös sport men traditioner är trevligt.

Funderar mer och mer på hur i hela vetet jag ska få bort all silverpenna-skrift som finns på min dator. Den ska snart lämnas igen. Det kommer bli klurigt värre. Gud vad jag kommer sakna denna dator, kan icket förstå hur jag ska överleva hela sommaren med min gamla burk. Kommer flytta in i brors rum och använda vår Mac istället. Skönt med i-landsproblem.

Rubriklåt (hatar dock Martin jävla Stenmarcks version, inte okej nånstans):
everybody's changing- KEANE

Så säg mig vad vi väntar på, säg mig vad du tänker påHemma efter ett över tre timmars långt genrep på teatern inför lördagens föreställningar. Har som slutat vara nervös över detta. Det är bara kul. Vår teatergrupp, och uppsättning, är dock väldigt spårad måste jag säga. Ojojoj. Bilden är ett flummigt resultat av lång slutartid och blixt i väntan på tunnelbanan.

Fick förresten höra igår att familjen planerar en tripp till Paris på höstlovet. Jag är på, säger jag bara. Äntligen, har bara varit i södra Frankrike ett par gånger tidigare, men huvudstaden är något annat misstänker jag.

Rubriklåt (sjukt bra band egentligen, länge sedan jag lyssnade på dock) :
Gitarrer & bas, trummor & hat- Hästpojken

Am I a part of the cure or am I a part of the disease?Bilden tog jag på mig själv i flygplanet på vägen till Stockholm. Var fruktansvärt fint att följa solnedgången under resan. När vi inte såg på Fåret Shaun vill säga, magiskt att det programmet visades på planet. Ljudlöst men ändå.

Just nu har vi SO och har fått ladda hem gratisprogrammet Photofiltre, fungerar helt okej faktiskt. En lektion kvar, sedan blir det vidarespaning efter balklänning, lyckades inte hitta någon i huvudstaden! Skandal.

Min första låt har just blivit låst på spotify... Nu blev jag lite ledsen i ögat. Damn.

Rubriklåt:
Clocks- Coldplay

I might be bad but I'm perfectly good at itTillbaks från Stockholm efter en underbar helg med sol och shopping. Grymt! Har 1000 bilder, bland annat dessa, och fler lär ju komma upp under dagen eller så. Blogg.se var typ nerlagd igårkväll eller något så det här blogginlägget kommer lite sent.

Nu har jag biologi eller kemi eller nått sånt, men ler åt tanken på att om drygt en månad har jag sommarlov!

Rubriklåt (denna låt har förföljt mig under helgen, har hört den minst 5 ggr helt ofrivilligt, why?):
S&M- Rihanna

Around smiles and silver shoesNu är det countdown, om ca två timmar lyfter planet mot en grym helg i Stockholm hos min käre bror och hans Amanda, tillsammans med Rebecka. Tyckte att bilden var ganska passande, uttrycker ungefär hur jag känner varje gång jag står i kön. Det är charmigt att vara fattig. Fast nu har jag laddat upp med pengar, FÖR HÄR SKA SHOPPAS. Lär ju bli någon uppdatering under helgen då datorn får följa med på ett hörn. TIME TO GET FUUCKING TAAGGED!

Taggar med rubriklåten: From people's heart- Johnossi

I want the world to stop


Några underbara bilder på mina vänner, från idag och Valborg. Tyckte att Viktor och Emil var så väldigt fina i keps, inte. Charmig bild om inte annat. Vi var på Stadium idag under lunchen, god knows why. Fann även ett "Yellow Umbrella" som i HIMYM som jag var tvungen att fälla upp. Inte lätt att få tillbaks det i påsen kan jag lova...

Vill även passa på att säga STORT GRATTIS till den fina tjejen på sista bilden, som fyller sexton år idag. Jag älskar dig Greta!

Nu är jag sådär alldeles underbart nyduschad och slut på efter ett gympass, ska ta en kopp te och se lite OTH innan läggdags. Undrar förresten varför alla som jobbar på mitt gym är fula och tjocka. Om jag hade ett gym skulle jag bara anställa vältränade, snygga personer så folk blev motiverade. Bara en tanke sådär.

Rubriklåt (har förresten hittat ett bra gratisalternativ till Spotify, www.grooveshark.com) : I want the world to stop- Belle & Sebastian

I don't know who I amGoddagens. Sitter i bildsalen och har fått uppgiften att skapa en bild, ett foto, som representerar mig. Vem jag är. En intressant uppgift måste jag säga, som väcker otroligt många frågor. Vem är jag? Vem vill jag vara? Vilken sida av mig vill jag visa? Jag tycker att det är skitsvårt faktiskt. Vi har tre lektioner på oss. Tänk, tänk, tänk...

My private life is an inside joke, no one will explain it to meÄlskar att fota med min fars kamera. Varför köpa en egen när utrustningen redan finns i huset liksom? Dock känns det värdelöst att åka till Stockholm i helgen med min värdelösa turkosa pluttkamera. Hate it.

Det går inte framåt med matten här borta direkt. Upptäckte nämligen att det stod två sängar på högkant utanför mitt rum med en ihopvikt fluffig bäddmadrass på, tänkte "Åh vad kul att hoppa upp dit", gjorde det och somnade platt på mage inom två sekunder. Så kan man ju också spendera en eftermiddag. Hur pluggar man ens till mattenationella? Tänker improvisera och hoppas på det bästa istället, har ändå way too good betyg för programmet jag tänker gå.

Rubriklåt: Shell games- Bright eyes (Taggar att se dem live i sommar!)


Jag har lurat mig själv så många gånger nu, jag trodde kärlek som din var lätt att fånga nu


Blått, blått, blått... Något blått, något lånat, något gammalt, något nytt. Vad roligt, jag har faktiskt på mig allt det. Tröjan är gammal, allt är blått, halsbandet lånat, strumpbyxorna är relativt nya. Fast jag ska inte gifta mig direkt.
Men det roar mig att ha samma färg på allt. Blue as the ocean, blue as the sky, blue as the thoughts in my mind. Om man vill så rimmar det. Om man vill.

Stickad tröja- Gina Tricot, Strumpbyxor- H&M, Skor- Converse, Halsband- Mammas

Fysikprov check, kändes bra. Mattenationella imorgon, känns mindre bra. Men just nu har jag ont i huvudet och vill bara äta onyttiga mackor tills jag storknar så matteboken får vänta. Så får det bli.

Rubriklåt: En vän med en bil- Håkan Hellström (är inne i en Håkan-fas. Det har jag varit ganska länge nu, men så är han ju så osvikligt underbart bra också.)

Om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt


Random pic on my beautiful necklace

Tisdag. Ett prov avklarat. Two more to go. Sedan fredag. Stockholm. Sol. Jag är en sån där som hon Missy Higgins sjunger att hon en gång var, "I once lived for the future, every step was one day closer, greener on the other side..." i låten Stuff and nonsense. Bra låt förresten. Hur som helst, samtidigt som jag lever för framtiden är jag en jävel på att leva i nuet. Askonstigt och uppochner kanske. Okej såhär då, jag ser fram emot roliga saker som ska hända för att inte bli deprimerad av livet, men lever i nuet på så vis att jag tänker att man måste leva nu och inte vänta till sen. Även om det mestadels sätter mig i skiten så är det ändå värt det på nått vis. Jag och Nicke Nyfiken typ.

Nu ska jag ta tag i fysiken och sedan förhoppningsvis hinna iväg till gymmet. Party.

Rubriklåt: Nu kan du få mig så lätt- Håkan Hellström

Dricker samma te som då och tungan minns hur det brändes

Kvällsfika är grymt underskattat. Te också. Jag skulle kunna leva på mackor jämt. Det är typ godare än allt. Nästa måndag är det premiär för teatern. Jag slipper skola för ett tag och ler åt att sommaren borde knacka på fönstret snart. Där ute är det mörkblått och jag är belyst av jättenaglar som kastar ett gult sken över rummet. Mina fötter är kalla men teet värmer i strupen. Jag är nyfiken på livet och vill hinna med allt.

Bara en lång statusuppdatering. Har man inga bilder så får man väl beskriva i ord. Har en håruppsättning som jag bara lyckas med om kvällarna. Det är synd för min mamma tycker att jag påminner om en prinsessa från förr. Och det är ju fräsigt.

Looks like it all went wrong, what am I to do?Glada tjejer på kajen.

Suck, ännu en helg har passerat och det är början på en lååång skolvecka. Men på FREDAG mina kära vänner, då beger sig jag och snyggingen på bilden (vi vet att vi är coola) till LALALA HUVUDSTAD. Kommer bli legendariskt. Vi har även tagit oss i kragen och startat upp en grym bloppis-blogg, www.ourmaterialworld.blogg.se, som absolut är värt att klicka in sig på. Där kommer vi sälja allt möjligt tjusigt för att pimpa er vardag.

Dagens kvällsaktivitet: Teaater. The big Premiär is coming närmre så nu är det focus-time. Det är ju min starka sida osv. Det är svinkallt ute förresten.

Rubriklåt:
Forever lost- The magic numbers

RSS 2.0