Hold on to what you believe in the light, when the darkness has robbed you of all your sightHöst, kalla händer och sena kvällar. Bra musik och färgglada löv. Stickade sockar. Te. Det är något visst med årstiden, opålitlig och händelserik, uppochner. Allt och inget. Tunga ryggsäckar och huvud under mössa. Muminmuggar.

Kass bloggning på senare tid, nothing to apologize for men deppar ni för det kan ni ju alltid göra mig glad med kommentarer eller något. Och inte anonyma sådana. Det är lame.

Rubriklåt (detta band är egentligen mörkaste vinter och knastrande snö och buss men vad spelar det för roll.):
Hold on to what you believe - Mumford & Sons


You're the memory now that lives across the world, while the wind howls low and try to steal my hours

Jag tycker om Converse. Samtidigt som jag hatar att alla har dom nuförtiden. Jag kommer fortfarande ihåg hur jag fick mina första i 6:an och gick genom korridorerna. Kände mig coolast i världen. Jag var den enda i hela 6:an som hade såna skor. Ville aldrig ta av mig dom. Sen var jag tvungen till det ändå. Vi hade skoförbud. Skittöntigt. Jag förde krig mot detta. Jag förlorade. Jag började högstadiet, fick ha skor hela dagarna. Livet blev bättre.

Btw, Anonyma fina kommentarer är omoget. Ni vet att jag blir SÅHÄR nyfiken.

Rubriklåt (Mycket spännande och fräsigt band, började lyssna lite mer på det nu ikväll. Me like.):
Hooves- Bowerbird


När jag ser dig min vän, då kommer allt tillbaks igen

Ibland bara måste jag blogga. När jag inte vet vad annat jag ska ta mig till. När klockan är för mycket och sängen väntar och tröttheten finns där nånstans men jag inte släpper fram den. När jag får ont i ryggen av att fastna på sängkanten längre än planerat. När det blåser ute och hösten släpper fram all sin makt över mig. När det känns mörkt fast lampan är tänd. När allt ändå finns kvar nånstans. När jag får alla mina ord att låta sorgsna. När det är svårt att andas fast det egentligen nog går utan problem.

Nej för fan, nu går jag och lägger mig. SÅHÄR stressad över allt jag aldrig hinner för att jag tar tag i fel saker.

Rubriklåt:
Säkert! Säkert! Säkert!

Det behövs inte mer.

Gentle whisper in my ear, all the sadness dissapearBloggar med svingamla bilder från arkivet för att ni inte ska gråta allt för mycket när jag inte bloggar. Höhö, skämt åsido. Jörgen sitter bredvid mig och pratar om tysk champange på minst sagt bruten tyska. Det låter otroligt mystiskt. Jag tycker att Common toadflax var ett fint namn på en växt. Engelskan har finare ord än svenskan. Twin flower var också fint. Och ja, vi har naturkunskap.

Rubriklåt (Ni vet att Serenades har släppt hela nya albumet nu va? Ni hittar det på spotify!):
Birds- Serenades


And I will try to get you out cause it's beautiful outside, and we'll fallSkola, skola, skola. Gjorde en vacker lista just, en såkallad fästis, på mitt datorskrivbord. Den innehåller mina läxor denna vecka, so far. Tror ni den är kort eller? Nä, det är den inte. Huvva. Men än så länge är huvudet över ytan. Ikväll är det teater. Hamnmagasinet. Ljuspunkter.

Rubriklåt:
Light outside- Wakey!Wakey!


Under dina ögonlock fladdrar drömmarna förbi, inuti är du fjäderlätt och vitBlogginspirationen dog lite under helgen. Tog inga bilder. Alls. Hade dock en väldigt fullspäckad och rolig helg. Bio, presenter, pojkvän, frukost på säng, loppis, klasskväll, nattpromenad, one piece, bästa vän, kladdkaka, film, te... Bara några nyckelord sådär. Som beskriver på ett ungefär. Men ändå inte alls.

Rubriklåt (Hörde först en cover av denna låt men insåg att orginalet var så mycket bättre.):
Utan dina andetag- Kent


Are you frightened, 'cause I'm frightened.

Jag saknar dig.

Se den. Nu. Inte sen, nu.

Se den och känn hur den tar tag i dig och vrider runt något. Se den och känn hur tårarna kommer utan förvarning. Se den och upplev hur musiken gör fysiskt ont.

Se den bara.

Se den och spendera sedan resten av dagen att lyssna på Ailu. Hjärtskärande. Äkta. AiluCrush.

Cilla turns.

Rubriklåt:
Turn the tide- AiluCrush


Do you have the time to listen to me whine, about nothing and everything all at once

Tänkte att regnet kunde vara kul att fota, gömd under ett zebrarandigt paraply. Efter cirka 30 blöta sekunder tänkte jag inte det längre. Det resulterade i alla fall i tre bilder. Som om någon i Umeå ens vill se åt kalla regndroppar och hala cykelstyren just nu. Men ändå.

Rubriklåt (Tack Ronja för musiktipset, och för er som känner igen titeln så är detta en Green Day-cover, men som de icke-fan av Green day jag är så måste jag säga att detta är bättre än orginalet):
Basket case- Israel Nash Gripka


Songs of desperation, I've played them for you
Det regnar. Massor. Jag gillar regn. Men inte när jag måste cykla i det. Inte när jag tappar kedjan i det. Inte när bilarna sprutar upp leriga regnkaskader över mig. Inte när jag tappar min mössa i en vattenpöl. Inte när det är kallt.

Here's a thought. Är det bara jag som tycker att musiken i hörlurarna kan påverka ens cykeltur magiskt mycket? (Magiskt är ett fint ord, förresten). Tänk er, det är höstsol, du cyklar. Om du har en glad låt i lurarna, känner du hur världen ler tillbaka oavsett tidigare humör, för att det är den sortens musik, den påverkar dig. Skulle det vara en sorgsen låt skulle du automatiskt cykla långsammare och tänkta dystrare tankar, sätta in det soliga vädret i en break-up scene i huvudet. Så gör jag i alla fall. Jag får aldrig lika mycket filmkänsla som när jag cyklar med hög musik. Det är det perfekta filmscenariot, för det kan spegla alla känslor, allt beroende på väder och musik.

Rubriklåt:
Sweet disposition- The temper trap


Don't underestimate the things that I will doHöstsolen är vacker på min balkong. Även fast balkongen i sig har en helt ologiskt smal design som gör att ingen människa skulle göra något annat än att hänga tvätt på den, hur lång den än må vara.

Idag var det den officiella "Huvudbonadens dag" på Midgård. Det var charmigt att se hur faktiskt nästan hela skolan bar hattar av alla dess slag. Det var höga hattar, låga hattar, fula hattar, färgglada hattar, hattar med öron, mössor med tofs, svamphattar... You name it. Sen att självaste temadagens enda ljuspunkt var att jag äntligen fick min skoldator är en annan historia. Föreläsningar är överskattat.

Skjorta/blus- VILA, Hatt- H&M, Jeans- Cheap monday

Rubriklåt (Alltså, efter gårdagens idolshow är det inte konstigt att denna låt fortfarande sitter som klister på hjärnan):
Rolling in the deep- Adele


If you knew what it meant to me, anywhere but here


Trött. Inte ens höstsolens värmande strålar och vackra löv gör mig pigg. Usch, skolkoma. Redan. Gör det hela lite roligare med nya skor och gul mössa. Och bra musik. Massor med bra musik, uppkurad i en skön säng.

Shorts- VILA, Tröja- Cubus, Mössa- H&M, Skor- Köpta i Kina, Örhängen- Glitter (väldigt gamla though), Strumpor- Julklapp

Rubriklåt (Fin låt. Det finns många fina låtar. Kom just över en hel lista med sådana.:
Daydreaming- Dark dark dark

You're a lover of the wild and a joker of the heartA flash of light in the darkness. Ett försök att fånga detta magiska kaos av ljuspunkter en kväll i Ningbo.
 


Magin är inte lika påtaglig i ett grått rum upplyst av kalla ljusrör. Vardagen är tillbaka. Oundvikligt.

Rubriklåt: (I mitt huvud spelar jag denna låt och studsar fram på gröna sommarängar.):
The junk of the heart (happy)- The kooks


And although we'll fall we'll find our feetHemma i Umeå igen. Upplevt en ny sorts friluftsdag som för första gången i mitt liv kan arkiveras som rolig. Spelat instrument på Musikanten med glada människor. Cyklat i ösregn. Första teaterlektionen för i höst. Galna improvisationer. Fruktsallad, en bästa vän och Edward Scissorhands. Tim Burton och Johnny Depp vet vad de håller på med. Vilken film det där är alltså. Så sorglig. Så fin.

Blivit megasuperlycklig över att finna att The Kooks släppt ett nytt album. Och det är bra. Riktigt bra. Inte en dålig låt, och då har jag ändå bara lyssnat på skivan... 3 gånger idag. Just saying.

Rubriklåt:
Rosie- The Kooks


You make sad look beautifulEfter en lång natt fylld med flygresor, obekväma sovställningar och lock för öronen befinner jag mig nu på svensk mark, i svensk tidzon. Kände mig inte ett dugg jetlaggad förrän efter middagen, då man redan vid halv åtta kände att Näämen om man skulle gå och lägga sig nu då?. Det gick ju inte för sig.

Har för övrigt spenderat dagen vandrandes på Stockholms gator i septembersolen, där jag och Amanda (www.aal.blogg.se) bland annat köpte dessa magiska Muffins på Muffinsfabriken. Ett väldigt charmigt café må jag säga. Muuuuums!

Rubrik (ett fint citat, en replik leverad sådär lagom nonchalant och ärligt. Ärligt på ett skådespelarvis, vilket gör det ännu mer perfekt.):
-You make sad look beautiful


Some people wanna speed it up, in fact I wanna slow it down


Befinner mig på nytt hotell, i Shanghai. Om Ningbo var stort, så är denna stad gigantisk. Typ New York goes China. Shoppingkassarna börjar bli många, och imorgon ska vi till en känd marknad. Det ska bli trevligt. Kommer bli pank men lycklig. Annars börjar hemlängtan röra sig i kroppen, eller framför allt saknar jag alla fina människor!

Nog för att livet med drinkar i baren, häftiga fotoobjekt, tropisk värme och makabert stora shoppingcentrum också passar mig alldeles utmärkt. För att inte tala om dessa fina 5-stjärniga hotell. Det är en helt annan värld, men man vänjer sig enkelt vid livet i lyx.

Rubriklåt (Gosh, den här låten gör mig så glad.):
10/10- Paolo Nutini


A moment in the soul can last forever
Igår upplevde jag min första skolbussåktur i en gul, väldigt amerikansk, skolbuss. Kändes fräsigt. Den övre bilden visar min framtida skola, NBIS, och den har också sin charm.

Ska snart vandra iväg mot lunchrestaurangen, tar bara ett snabbt break på hotellet since det är så magiskt übervarmt här! Håller på att gå under av värmeslag. Tur att vattenflaskorna kostar 2 kronor och tuggummin 1.

Rubriklåt:
Didn't we almost have it all- Timo Räisänen


Like brothers on a hotelbedVackra stadssiluetter, Ningbo by night, en lillebrors mjuka barnfötter, ett högt hotell och en gul taxibil. Det finns så mycket jag vill visa, berätta. Hur annorlunda det är. Hur man går med ett paraply för att skydda sig från en sol som gömmer sig bakom moln. Fula fasader som gömmer vackra insidor. Tusentals pappersfåglar i ett högt tak. Mat i alla färger. Sprutande fontäner och svårtolkad engelska. Kinesiska tecken med hemliga budskap. Fullmåne. Känslan av att bli behandlad som en prinsessa, folk som öppnar bildörrar och bugar sig var man än går. Leenden.

Något annat.

Rubriklåt:
Brothers on a hotelbed- Death Cab For Cutie


Det är du som väljer vägen, det är du som ger och tar


Alla i Kina kör moppe. Elmoppe. Överallt. Om ni föreställer er organiserat kaos... Och sen dubblar ni det. Då är ni inte ens i närheten av trafiken här. Helt galet. Inga regler. Men ändå balans på något vis. Och vadå hjälm? 4 pers på en moppe, en bäbis på styret eller grytvantar på händerna... Inget konstigt med det liksom.

Annars har jag hälsat på min framtida skola där lärarna faktiskt KAN prata engelska och skoluniformen är relativt jättefula. En tvåkronors bussresa och gott fika senare är jag tillbaka på hotellrummet en stund innan restaurangmiddagen ikväll. Life is good.

Rubriklåt (Och när vi ändå är inne på Disney, snälla lyssna på "En underbar sak med tigrar-Thomas Hellberg", bara jag som får brutala Nalle Puh-flash backs? Helt underbart.):
Människa- Pelle Ankarberg (Tarzan Soundtrack)


Love turns the whole thing aroundTre månader med min älskling. 11/9. Kändes ju brutalt. Men fint ändå. Jag älskar dig. Och saknar dig redan.Rubriklåt (It's our song, baby):
The heart of life- John Mayer


I know it will be alrightTanken på att klockan bara är en vanlig söndageftermiddag med den vanliga söndagsångesten hemma känns helt absurd. Man ställer om sig fort. Morgonrock och turban, trött i fötterna och huvud som dunkar. Den sköna "duscha-av-mig-flygplanslukt-och-annan-skit-duschen" är avklarad precis som en sen middag vid floden. En lillebror i jättesängen bredvid mig och en fullspäckad morgondag på andra sidan hemmaplan som väntar. Alltså, nu när ni som bäst käkar fika och tränar och deppar över att Umeå är söndagsstängt så går jag och lägger mig. Livet är allt bra mysko.

Rubriklåt (Ibland kommer man bara inte på en låt. Tänk, tänk, tänk... Åh, den här får mig att tänka på Elias <3 ):
Everything'll be allright- Joshua Radin

You were scared cause you never been somewhere so beautiful
... Och ändå är det inte ens en bråkdel av allt jag redan hunnit fota. Efter tre flygresor på sammanlagt 13 timmar, en bilresa genom Kina på två timmar med en galen chafför och alldeles för lite sömn är vi äntligen på plats i Ningbo. Om jag skriver något mystiskt beror det på brutal sömnbrist. Hemma hos er är väl klockan inte ens lunch än, men här är den efter fem någon gång. Vi har spenderat dagen i en fin park och jag har fått ungefär alla fördomar jag hade om Kina besannade. Första bilden är från mitt och lillebrors hotellrum, chill utsikt osv. Trots ett grått dis ovan staden är det sinnesjukt varmt, rena rama tropiksommaren. Sweet.

Rubriklåt (Hörde denna låt på planet när jag satt i mörkret och såg på OTH, måste vara en av de finare låtar jag vet. Jag vet inte ens varför.):
Dance so good- Wakey!Wakey!


Once upon a time, in a land far, far away....

Tänkte bara säga adios, håller naturligtvis alla tummar för internetuppkoppling på hotellt men mina förhoppningar är väl inte så stora. Fast hotellet är fint! Om uppdateringen blir dålig (vilket jag då förmodar) kan ni ju alltid se fram emot en megabildbomb (eller bomber*) när jag är på svensk mark igen. Under tiden hänvisar jag som vanligt till mina äldre inlägg, de har sin charm. Jag lovar.
HÖG TID FÖR BÄDDEN. Väckaren ringer klockan sex. Det är om... Cirkus sex timmar det. Stabilt.

Om du undrar varför vi aldrig stöter på varann, för när jag ser dig min vän, då kommer allt tillbaks igen

Packapackapacka. Imorgonbitti, klockan alldelesförtidigt, bär det av mot Kina. Eller ja, efter några mellanlandningar i Stockholm och Frankfurt. Laddar iPoden full med ny, bra musik och proppar ner säkert alldelesförmycket kläder i min alldelesförtrånga resväska. Som vanligt. Misstänker starkt att jag kommer vakna inatt och inse att jag glömt något viktigt. Som vanligt.
Nu är Elias här, ska spendera sista kvällen i Umeå på en vecka med honom, familjen och Idol. Myspys.
Rubriklåt (jag har haft den här som rubriklåt fler än en gång. Men vad gör det, när texten är så fin? Har ni förresten hört Säkerts engelska version av hennes senaste album? Den är också fin.):
Köttet är svagt- Säkert!

And suddenly everything is right

Update:
JAG FANN DEN!! Efter att ha letat en extra gång på både möjliga ställen (som under bordet) och mindre möjliga ställen (som i micron) kollade jag tillslut för 39311 gången på skohyllan. Där var den inte, men UNDER skohyllan, halvt gömd i en sko, stack den upp. I en brunsvart sko dessutom, kamouflerad och bra. Kan inte för mitt liv förstå vad den gjorde där, men lycklig är jag!
Rubriklåt (En av mina glad-låtar. Vill bara studsa omkring lite när jag hör denna sång. Och när jag hittar min börs.):
New shoes- Paolo Nutini

Drowning the sea

Goddagens. Stannade hemma från skolan idag också för säkerhets skull liksom, och passade på att bjuda min fina vän Greta på lunch. Omy, is my blog turning into a foodblog? Man vet aldrig. Hur som helst lagade jag Ost&Skink-paj och till efterrätt sockerkaka med te. Blev ganska gott, faktiskt. Är supermätt, kan jag lova!
Annars är mitt största problem just nu att jag inte kan finna min börs. Minns att jag plockade upp den ur ryggsäcken imorse för att bara minuter senare gå till affären. Väl framme (det är 100 meter max) inser jag att jag inte tog med den. Och eftersom den är för stor för att rymmas i fickan verkar det väldigt ologiskt att jag skulle ha hållit i den och sen bara släppt den. MEN DEN ÄR INGENSTANS! Har till och med letat i kylskåpet, då är det illa! Var har jag lagt den? Misstänker starkt inbrottstjuv, lämnade after all bakdörren öppen. Tänk om han/hon är kvar i huset...? Creepy.
Rubriklåt (Mycket bra låt. Mycket, mycket bra låt. Bon Iver vet hur man gör det.):
Fall creek boys choir- James Blake & Bon Iver

And if love is just a game, how come it's no fun?

På lördag åker vi till Kina en vecka. Jag är faktiskt taggad. inte på en 12 timmars flygresa med öronsmärtor, men på att se vårt hus och träffa mina framtida classmates och se hur det ser ut på andra sidan jordklotet. Och shoppa lite. Och uppleva lite värme. Och resa. Och vara ledig. Sånt där, liksom. Bilden är random från i somras, och kameran ägs av Kajsa ( www.gronatapeter.blogg.se ).
Rubriklåt (No worries, rubriken återspeglar inga äkta känslor. Tyckte bara det var poetiskt på något vis. Besides, detta band, hur kommer det sig att jag inte hört dem förrän nu? Magiskt, ju.):
2 Atoms in a molecule- Noah and the whale

I'll make you banana pancakes, pretend like it's the weekend now

Det regnar ute. Jag är hemma från skolan, förkylningen är numera ett faktum. Jack Johnson sjunger "Can't you see that it's just raining? Aint no need to go outside." i mina högtalare. Jag har en gul one piece på mig. SÅ vad gör jag, om inte lyssnar på hans råd och gör BANANA PANCAKES. Galet gott, blev det. Så pass gott att jag skrev ner receptet här nedanför. DO IT, säger jag bara. Varje tugga var en njutning, trots snuva och huvudverk.
Och under tiden ska ni naturligtvis lyssna på den här låten, som jag har att tacka för att jag ens försökte laga denna rätt från början. En av mina absoluta favoritlåtar, dessutom:

We both could use this fire escape

Me and Rebecka on the bridge yesterday. Är lite kär i min fluga, den är prickig och fin.
Ikväll har jag räknat mina första mattetal ur min magiskt tjocka, engelska mattebok. Den är inte lugn, alltså. Men det gick bra, med lite telefonhjälp av storebror och en makabert stor miniräknare. Skrämmande? Hell yeah.
Och appropå ingenting; Jag vill inte bli sjuk, jag vill inte bli sjuk, JAGVILLINTEBLISJUK!
Rubriklåt (Alltså, säga vad man vill om One tree hill som TV-serie, but damn there's some good musicstuff!):
Brooklyn- Wakey! Wakey!

En dag kommer du krossas

Ett till fint klotter (gatukoonst) som jag fann på bron igår. Nu har säkert Félice också fotat detta, but whatever liksom. Jag ska också börja skriva fräsiga saker lite härvarstans i Umeå som folk kan fota bäst dom vill och förundras lite över. Kanske tänka en tanke att "Wow, det var ju ballt" och få dom att stanna upp en stund i livet bara. Jag gillar att påverka människor (det lät ju inte alls bra, liksom Obs, jag är ingen Hitler) och få de att fundera. Gillar att sitta för mig själv sedan och hitta på scenarior om folk som plockar upp den där lappen med en dikt, eller hittar de där orden under bordet och blir berörda på något vis.
Rubriklåt (Vackert hjärnklister):
Flyg du lilla fjäril- Håkan Hellström

Suit up!

“Think of me like Yoda, but instead of being little and green I wear suits and I'm awesome. I'm your bro—I'm Broda!”
-Barney Stinson


I want to turn the whole thing upside down

Vandrade över en bro utan skor idag med Rebecka och fann fint klotter. Eller, gatukonst*. Annars har jag haft en fin dag med många hattar och kostymer, en galen klass och en macka på draggen. Mer bilder på dagens spektakel kommer i form av fin bildbomb förhoppningsvis senare ikväll. Det finns en hel del legendariska bilder, så håll utkik! I would.
Dock ska jag först joina min förkylda (ack, hemska tanke att jag skulle bli förkyld, kännner redan hur huvudet dunkar och det mentala snoret rinner) familj i tvsoffan och se på Idol. Klassisk familjeunderhållning en måndag. Och kanske äta ett äpple. We'll see. Inte fan har jag dipp och grönsaker i alla fall.
Rubriklåt (har fastnat i en ny Jack-period. Som om jag ens kom ur den tidigare.)
Upside down- Jack Johnson

Surreal but nice

Godkväll kära läsare. En liten bild från arkivet, as a matter of fact tog jag denna på den första resan jag och min kära Nikon gjorde ihop. Göteborg. Gud vad jag längtar tillbaka! Drack Hallon/blåbärssmoothie idag och mindes en frukost från Pressbyrån.
Annars sitter jag här och försöker bestämma mig hurvida jag och Elias ska se No strings attached eller Notting Hill ikväll. Han har ingen talan. Jag har dock lite ångest. Misstänker att nånstans långt inne vill jag se Notting Hill och det är därför jag köpte den idag och quotar Hugh Grant som rubrik. FAST samtidigt är jag nyfiken på No strings attached. Bra skådisar. Ångest, var ordet. Och JA, jag ser såna filmer. Men jag skäms icket.

I'm gonna close these eyes for days

Jobbhelg. Jag och mor min har spenderat helgdagarna på en stor loppmarknad. Tjänade lite mer än 1000 riksdaler och fann allt ni ser på bilderna för sammanlagt... 115 kronor. Sinnessjukt värt. Har letat efter skor like these väldigt länge. De är underbara. Och filmen... Ja, what to say? I'm a chickflick-fan. Notting Hill är en av de finaste filmer jag vet. Kände att den måste stå i min bokhylla.
Rubriklåt (Har kommit till att bli ett av mina favoritband lately. Galet bra musik.):
Fooled myself- Angus & Julia Stone

I love those moments. I like to wave at them as they pass by.

Ett par nytagna bilder, bara. Och ett fint citat. Eller två, egentligen. Förresten, have I mentioned that I love my hat? Well, I do.
Me? I’m dishonest, and a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It’s the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they’re going to do something incredibly… stupid.
-Jack Sparrow

Gone be the birds, when they don't wanna sing

Hej. Idag fanns det köttbullepytt i matsalen. Nu vet ju kanske många av mina kära Umeå-läsare att Midgårds matsal Vildmannen har ganska dåligt rykte. Eller jättedåligt. MEN, dom har något som ingen annan matsal har. Miniköttbullar. Tänk er en pyttipanna, där ni tar bort allting, utom potatisbitarna. Dessa ljuvliga, kubistiska, stekta potatisbitar. Addera sedan köttbullar i miniformat, runda, bruna och alldeles lagom varma. Till detta ketchup och en spännande, krämig, kall, vit sås med morötter i. MUMS, säger jag bara. MUMS. Miniköttbullar... Magiskt, är ordet.
Omotiverad bild för att jag stenhårt, så som resten av världen, tror på konceptet "Ingen bild, inget inlägg".
Rubriklåt (Mannen, myten, legenden. Ni vet. Han finns alltid där för att lysa upp min trista hemfärd.):
Gone- Jack Johnson

RSS 2.0