but in the long run we have found, silent films are full of sound, inaudible free

 
Jag är ju rätt mörkhårig dessa dagar. Inte såhär svart kanske, men nästan. Det är knappt så de känner igen mig. 
-
Drabbades av "Den stora tröttheten" på en lektion idag. Har ni nånsin upplevt känslan av att sömnigheten fullständigt tar över och det finns ingenting du kan göra för att hålla ögonen öppna? Det händer i alla fall mig ibland. Men lite kaffe och allt var frid och fröjd! Bästa drycken i livet. Gosh, nu är vi mitt upp i det igen. Hinner nästan inte med alltså, snart är vi alla gamla och fula. Måste carpa snart, känner jag.
-
Rubriklåt: 
Inaudible melodies- Jack Johnson

That's the time you get me running

 
Gud, måste börja fota lite snart. Har endast: Bilder från France och iphone-bilder. Kult. 
-
Måndagmorgon och mulet men varmt. Eller så cyklade jag för fort. Tio minuter till dagens första lektion och än så länge är jag ensam i korridoren. Vi är inte direkt kända för att komma i tid, min klass. Bra helg, bra helg, mycket bra helg. På det hela taget, alltså. Nu är jag förresten själv, utelämnad, på egen hand, ensam, deprimerad... Nej, vad säger jag. Jag menade bara, nu har familjen flyttat tillbaks till Kina. Woopa woopa, spännande liv! Men ey, two more years and I'll be done with school liksom, fan det här kommer ju bli fett. 
-
Rubriklåt: 
Dirty work- Timo Räisänen

Let's blame the passage of time

 
Skutt och hopp och upp och ner. Sista kvällen i Frankrike och adrenalinet sprutade. 
-
Torsdag nu och vardagen är kanske ingen fest men snart är det helg. Då har vi något att längta till igen. Skolan rullar på, den där tröttheten har väl kommit för att stanna, det är sånt du får ta, två år kvar och det blir väl kul egentligen. Du låter så melankolisk men jag skyller på fingrarna, det kom ut fel och förlåt, jag tar tillbaka. 
-
I drömmen jag drömde var det jag som fräste av dig, din tystnad som fyllde rummet och min rygg som gick därifrån.  
-
Rubriklåt: 
Fireflies - Ron Pope
 

Not for a part in any gamut of the dark

 
Hängde utanför Hamnis i kanske ungefär tre minuter idag. "Vi ser ut som ett band" och pop-pojkar med lugg. Fint osv. 
-
Annars då, skolan började med ett jävla hålligång och huvudet dunkar redan. Kommer somna inom två röda tror jag bestämt. Förutom skola och allt vad det innebär (fick en smärre chock när jag insåg att skolan verkligen invarderats av 96:or nu, jag känner inte igen någon! Finns det ens så många människor i Umeå, tänkte jag), har UCUR också haft möte idag och jävlarns jävlar vilken aktiv höst det ska bli. Ska väl bara börja träna också så ligger jag snart i topp-eliten! Och bli känd, det har vi också kvar på listan. Men än är man ju ung. 
-
Rubriklåt: 
Minnesota, WI- Bon Iver

Det har slitit mig itu

-
Sista dagen i frihet. Panikshoppar på stan i regnet, halsdukar och helvete vad kallt. Höst redan och tur att det är mysigt på Station för vi har ingenstans att ta vägen. Men nog är det som alltid lika trevligt att återse gamla vänner, och kaffet är ju faktiskt godast i Sverige, och sängen är som alltid skönast hemma. Plus att jag har en väldigt fin halsduk och nästan svart hår nu. Det enda som saknas är en stor jävla tekopp så är vi tillbaka där vi började. 
-
 
Rubriklåt:
Lyckligare nu - Linnea Henriksson

The wicked thing about us is that we always have trust

Hemma igen. Har en hårddisk fullproppad med bilder, en liten solbränna och tusentals minnen. Bättre avslut på ett sommarlov får man banne mig leta efter! Ni kanske får en vag idé av hur vi hade det av dessa bilder, även om det är långt ifrån hur bra det faktiskt var. Nya människor, chorros, bad, sol, quizkampen, låtsas-franska, för mycket dricks, Wait don't go, jobbiga avsked, kyliga nattbad, I'm spiderman och tusen andra saker. Jag vill redan tillbaka. 
-
Och nu har far min åkt tillbaka till Kina, och om en vecka åker även resten av La familia tillbaka. Utom jag då. Ständigt nya erfarenheter och snart börjar allvaret. KAN NI FÖRSTÅ ATT SKOLAN BÖRJAR INTE IMORGON MEN PÅ ONSDAG? Kan då fan inte jag. Herregud och snart är gymnasiet till och med över. 
-
Rubriklåt (Har för mig att jag hade denna nyss men serri den är fet och jag kommer inte på en enda låt.): 
Dry your eyes- The Streets

And meet me at the hotel room

 
Greetings from France. Vi vill aldrig tillbaka, Sverige har aldrig varit mindre saknat. Paradis från morgon till kväll, ofrivilliga nattbad med kläderna på och utedisco och vinkar du så vinkar jag. Dålig musik men spelar det någon roll när man hoppar i ring och det är ABBA:s regler som gäller när natten gör allting mycket mer intressant. Soliga dagar och varma Medelhav, glass och Du är för dålig för att kasta sten. På riktigt, det kunde inte bli bättre.
-
 
 
Rubriklåt: 
Hotel room service- Pitbull

Just like the stones they threw

 
Stenansikten och nattliga strandpromenader. Förutom kvardröjande festivalförkylning utan dess like lever vi livet här på franska riviäran kan ni tro. Sol och bad och värmeslag, god mat i mängder och trevliga fransmän var man än går. Just nu känner jag mest: Varför kan jag inte prata franska? Eller kanske ännu mer: Varför kan fransmännen ingen engelska?
-
Rubriklåt: 
Constellations- Jack Johnson

At once I knew I was not magnificent

 
Söndagskväll och packa, packa om. Nyligt hemkommen från en minst sagt fantastisk helg i Götet, på Way Out West. Flygplansresor, Florence & the Machine, Refused, fåntrattar och snyggingar, vänta i timmar framför scenen på Bon Iver, äta på fel tider och inga tider, sova kan man göra en annan dag, Kraftverk och Ikväll är vi alla robotar med ett publikhav fyllt av 3D-glasögon. Sena efterfester på ett vandrarhem där ingen vill gå och lägga sig riktigt än, somna på golv och lite överallt, umgås med otroliga människor från hela Sverige, Jag ser ljuset Jonathan och musik, musik, musik. Bättre kunde det inte ha blivit. Tja, jag kunde kanske ha fotat något med min riktiga kamera istället, men nu blev det iphone-generationen som tog över.
-
Nu är jag svinigt trött och har just packat om väskan, för imorgonbitti bär det ju av igen. France, france, here we come! 
-
Rubriklåt (Och ni som inte var där kan aldrig förstå känslan):
Holocene- Bon Iver

What might have been lost

 
 
God afton, kära bush-befolkning. Och med det syftar jag inte på den föredetta presidenten. Hur som haver, igår åkte jag ut till den numera tomma stugan tillsammans med Félice, Isak och Axel. Inte fan knäppte jag några kort på detta (alltså verkligen, inga kort), men det var trevligt värre i alla fall. Förutom middagslagning, bastu och singstar tills vi blev hesa såg vi även av någon anledning den thailändska skräckfilmen Shutter (se den), vilket (förutom att få oss alla att nästan pissa i braxorna) fick mig att tänka på när jag lekte med kameran i natten en kväll. Läskigt, osv. 
-
Nu är jag mitt uppe i pack och städtagen (och försöker att inte låtsas om sömnbristen som råder i kroppen), imorgonbitti bär det ju nämligen av mot Götet! Way Out West, sol och liv1 självt. Så sinnessjukt taggad just nu så ni kan icket ana! Lär ju dock inte bli mycket blogga av då datorn får stanna hemma och bloggintresset med den. Äntligen lite åka av!
-
Rubriklåt (Taggar Bon Iver så. Att. Jag. Kan. Dö.) :
The wolves (Act I and II)- Bon Iver

I'm not here, this isn't true, I'm not here waiting for you

 
Söndagsparty på ett betongtak. Mysigheter och fina typer. Titta min jacka va, titta snygg.
-
Nattinlägg igen och sömnig utav bara den, ni vet hur det blir efter dagar i solen. Familjen är i Frankrike och jag spenderade kvällen i en lounge på en uteservering och kunde nästan låtsas att jag var utomlands, jag med. Med rätt folk och krossad kladdkaka duger livet i Umeå alldeles utmärkt, faktiskt. 
-
 
Rubriklåt: 
Things will fall apart- Jeudah

It's time

 
Sommar för en dag. Har väl aldrig dröjt så länge för ett första dopp i havet, men sjätte Augusti och nu är det gjort. Kallblåst och jättevågor, snyggsiri och glass för överpris. Trevligheter, trevligheter. 
-
Rubriklåt: 
With the notes in my ears- Peter Broderick

When you're standing on the edge of nothing

 
Alltså, ibland gör min kamera så sjukt fräsiga grejer utan att jag riktigt förstår vad jag gör. Om jag inte var ungefär megatrött skulle jag kanske visa er fler fräsiga bilder, men istället drar jag till med en el classico, en liten preview. Storbloggare borde ju få ett eget litet blogglexikon, så som de tagit över vissa uttryck och bara blogariserat dem så sinnes mycket. Inte lugnt.
-
Hur som helst hade jag en fet kväll på ett betongbajshustak och fotade sate, såg på solnedgångar, drack kaffe, stirrade djupt på nästan-fullmånen, härdade den svenska sommarnattskylan och umgicks med trevligt folk. Sämre söndagar kunde man ju ha.
-
Rubriklåt (No kidding, I just love this song så obehagligt mycket just nu. Obehagligt. Gudvadjagärtrött):
Thin air - Aqualung

Och i mitt land får man inte vara förmer, det här är Sverige, snälla gråt när ingen ser

 
Spenderade min fredagskväll/natt (och dag med för den delen, partylivet) i mitt rum med en teckning som aldrig ville bli klar. Ett tips till otåliga tecknare; Rita aldrig folk med mycket hår! Iphone-kvalla på bilden, I know you love it. Om ni inte redan gissat det, så har jag blivit en sucker för serien New girl, med Zooey Deschanel i huvudrollen. Så grym tjej (och serie) på alla sätt! Där har ni ett kvalitativt sätt att spendera sommarlovsnätterna på. 
-
Det regnar ute, förresten. Hindrade ej mig och Siri från att vandra runt på stan, "unna" oss gofika på Station och köpa snyggjävlajeansjacka till mig från Tshirt-stores vintage-kollektion. Så fett. Livet blev lite bättre efter det, konsumera mera osv. 
-
Rubriklåt (Serri varför är jag inte i Sundsvall och ser Kent denna helg för? Skjut mig.) : 
Det finns inga ord- Kent
 

Dricker upp och pratar ut, vill inte sova förrän natten tagit slut

 
Regnväder ute. Stannar på min vita matta och leker med kameran. Länge sedan nu, iphone-livet tar över för mycket och instagram blir aldrig samma sak egentligen. Fredag har jag för mig, men alla dagar är likadana och ibland drabbar tristessen mig. Jag har liksom ingen lust. Men de säger ju att det är bra att ta det lugnt ibland. 
-
(Förresten... Speed bump.)

.
Rubriklåt: 
Vi har ingenstans att ta vägen- Alice B
 

RSS 2.0