Hakuna Matata

Jaha, nähä, jamen det här är då den bästa bilden jag och Johanna kan hitta på oss två. Sådär pinsamt härligt snygga, ni vet. Det är lördag och snyggingen till vänster har sovit hos mig inatt. Fredagkväll och skandinavisk afton på en båt som strandade lite för länge, vilda taxiturer och uteliv på Laowaitan. French Fries och glass, dunkla lampor och nya kontakter. Jag hörde att det var kul med helg.
-
Idag skiner solen och shopping står på schemat innan vi rullar vidare mot kvällens festligheter. Se upp, Ningbos smexigaste svenskar är lösa i stan!
-
Rubriklåt:
Hakuna Matata- Lejonkungen

Någon annan byggde landet när vi sov, nu är vi vakna men känner inte igen oss

Onsdag och full sommar nu. Soliga raster och ben som blir knottriga av svarta gummikulor på låtsasgrönt plastgräs. Alla har fejk-solglasögon och en del lektioner tycks aldrig ta slut. Men snart är det ju helg igen och det viskar vi om på språket lärarna bara kan kämpa för att förstå. Ni skulle se oss, tänker vi, när ni inte kan bestämma längden på våra kjolar, eller ta musiken från våra öron. Ja, snart är det helg igen, och när solen lyser röd på himlen blir det lite lättare att fortsätta med dessa eviga springturer.
-
På musikfronten då, Kent har släppt en ny singel. Jag frågar mig varför jag inte sett dem live än. Men nya singlar ger ju löften om nya shower.
-
Rubriklåt:
999- Kent

I'm reaching out for someone I can't reach no more, it feels like my heart is nailed to the floor

Söndagkväll och kroppen värker efter tre springturer på fyra dagar. Rivstart är enda sättet och säkert lägger jag av innan jag börjat men man kan ju alltid hoppas på förändring. Förvirring råder på alla håll och kanter och nya möjligheter tycks tränga sig på under golvlisterna och sakta krypa in under skinnet. Jag sa ju att jag inte kan planera för framtiden.
-
Rubriklåt (Hah, vem är det nu som lyssnar på dansk musik va?):
Microscope- Mads Langer

Only finding questions in answers, you and I are just walking disasters

Lördag igår och nog utnyttjade vi den på bästa möjliga sätt. Sommarkänslor och grönt gräs under barfotafötter, take-away pizza från pizza hut och biljard i mörka klubbgränder. Snubbla i bussen och kramar hit och dit. Shortsväder och nästan ingen gåshud alls, är ni säkra på att det är mars för jag tror att det är juni nu.
-
Och det blir svårare och svårare att undvika det engelska språket, såväl i skrift som tal. Det sitter i fingrarna och tungan nu.
-
Rubriklåt:
Walking disasters- The wombats

Ibland önskar jag att du inte såg ut som du gör

Torsdag med mor och bror i Shanghai. Rätt bra sätt att undvika skolan på, om ni frågar mig. Subway, shopping, Starbucks, storstadspuls och Ikea. Jackan över armen och kameran runt halsen. Vår i luften och kassar i handen, ny musik i hörlurarna och godaste lunchen på länge. Imorgon är det fredag igen och tiden springer snabbare än benen.
-
Vaken på natten och sover på dagen, var det. Men med Jakob Hellström i lurarna finns det inte mycket som rör mig i ryggen. Tack far, jag vet inte hur jag nånsin kunde leva utan spotify premium. Nu slipper vi tystnad och sönderspelade skivor för en stund.
-
Rubriklåt :
Vara vänner- Jakob Hellman

Please don't be so naive, don't wait until your heart bleeds

Bra att jag bloggar ofta och sånt va. Alltid trevligt med nya följare på bloglovin dock, blir glad i hjärtat. Av någon anledning halade jag inte upp kameran en enda gång under helgen, men jag har blivit lovad bilder från någon som gjorde det. Så det kommer, det kommer. Om ni undrade, alltså.
-
Fruktansvärt trött, dessa dagar, men på bättre humör tror jag. Lyssnar på gammal musik och ser om gamla filmer. Ibland, när resten av livet förändras så drastiskt, kliver jag enkelt ner i välkända skor så fort jag är ensam. Lustigt, det där. Balans, har jag hört att det kallas, men jag vet inte. Jag är nog ganska svart och vit. Upp och ner. Bak och fram. Fram och tillbaka. Eller bara impulsiv.
-
Rubriklåt:
Fall for anything- The Script

But when they're parking their cars on your chest, you've still got a view of the summer sky

Onsdag och solen har nått Ningbo! Idag var det vår på alla vis i staden jag nu kallar hemma, och när solen värmer bar hud på gröna gräsmattor är det lätt att glömma bort att det bara är mars. Jag och Johanna tog bussen till stadskärnan och käkade middag på Pizza hut, för att sedan spendera resten av kvällen på Starbucks. Älska Starbucks, det är mitt andra hem här. Skolarbete, mat och skvaller, och blå himmel på det = Bra dag!
-
Rubriklåt (Det här bandet får mig alltid på så fruktansvärt bra humör, och snart släpper de nytt! Om ni bor i Stockholm, passa på att se dem live den sista mars, säger jag bara.) :
Know your onion! - The Shins

Make me dance, I want to surrender, your familiar arms I remember

Alltså, seriöst Kina, Your kladdkaka isn't kladdig enough. Måste ta tag i detta snart och baka en egen. Och alla dessa bilder driver med landet man finner sig så plötsligt stolt över när man bor någon annanstans.
Svenskar i Kina: "Jamen, Ikea och köttbullar, det är ju svenskt!" *stolt min*.
Svenskar i Sverige: "Haha, Billys bokhylla, hur mycket svenne får man va..." *Himlar med ögonen och skäms*.
-
Rubriklåt (Inne i en brutal Belle & Sebastian-period i livet just nu. Avlider långsamt till detta!):
I didn't see it coming- Belle & Sebastian

You pretend it doesn’t bother you, but you just want to explode

De tror alla att de känner henne. Livet kanske blev en låttext till slut, men hon behöver dem som minns orden lika bra. Hon behöver dem som redan vet, dem hon alltid kan sluta ögonen med. Redo för flykt igen.
-
Rubriklåt:
Turn the page- Bob Seger

This is looking like a contest of who can act like they care less, but I liked it better when you were on my side

Hejhejhallå omvärlden. Jag tror att jag glömmer bort ibland. Fota har jag visst inte heller tid med, annat än helgetid. Men ett blogginlägg utan bild är väl inget blogginlägg och dessa bilder, gah. Gah, så bra. Vill rita så. För alltid.
-
Det går så fort nu. Tiden rinner mellan fingrarna trots att visarna knappt rör på sig. 8-16 är en evig nedräkning, men sedan är det kväll igen. Jag blev för bra på att leva nu, tappar greppet om det jag brukade stå stadigt på. Jag glömmer aldrig men det kanske är för fullt, bara. Så ha tålamod, en dag är jag där igen.
-
Rubriklåt (Seriöst, skaffa spotify, kvinna. Det går för långt nu. Men jag står åtminstone för mina svaga punkter i livet.):
The story of us- Taylor Swift

You don't know how you met me, you don't know why, but you can't turn around and say good-bye

Lördag och idag bor jag i min morgonrock. Fin, fin natt med underbart folk. En tom lägenhet på sjunde våningen, hög musik och Mcdonalds mitt i natten. Bara ben och klackarna i taket, och morgon med tv-spel och språk-kaos i huvudet. Jag har så många bilder men hur spännande är de för omvärlden, och att min kamera överlever är ju ett under i sig men jag kan inte låta bli att älska dessa helger.
-
Invigde min jacuzzi idag. Den. Äger. Just nu är banne mig allting på topp liksom!
-
Rubriklåt (Nostalgin bubblade i hela mig när denna låt strömmade ur högtalarna imorse. Min musiksmak ägde när jag var nio. Och jag var visst inte den enda som hittade på egen text när engelskan svek mig.):
Follow me - Uncle Cracker

RSS 2.0