Is that your heart I hear?

 
Himlen är finast ovan molnen. Flygplansvyer.
-
Hej förresten, hälsar en feberyr höna från sin plats i soffan. Soffan ska nog göra mig frisk snart, har jag bestämt. Om jag inte rör mig, om jag dricker mycket vatten, om jag låter febern härja i kroppen och inte äter onödigt med alvedon, om jag har täcke när jag fryser och blundar för huvudvärken, då. Då kanske jag hinner friskna till innan lovet och Kina och allt det roliga är slut. MEN VISST KÄNNS DET VÄL LITE ONÖDIGT ÄNDÅ. Lite bitter, blir man väl. Tänker spela Sims och låta mamma pyssla om mig, ah, det tänker jag. Blir som barn på nytt när jag är sjuk, tycks det som.
-
Rubriklåt: 
Useless - Friska Viljor

I don't care 'cause I've got a passion for distraction

 
Tisdagshej. Idag indisk restaurang med fantastisk mat och bollywood-videos, sedan regnpromenad och Dragonfly spa och manikyr plus pedikyr. Ganska skönt med lyxliv ibland även om det är absurt på sina sätt. Taxi och hem och sjuk, hej feber och varför alltid jag? Missbruk av alvedon och middag på Amore's, gott ändå men nu sjuk, sjukare, sjukast. Varje gång, orkar ej och blir fruktansvärt less.
-
Annars känner jag att jag talar så lite om allt det där viktiga runt omkring, självdistraktioner och spegelbilder tar upp för mycket av vår tid. Hur som helst hände något stort i helgen här borta på andra sidan, det var demonstrationer utan dess like i staden för ännu en giftig fabrik var inget människorna kände sig sugna på. Demonstrationer i Kina, frågar man sig, går det verkligen, och nej, kanske inte men nu äntligen, många protester senare, borgmästaren och hans viktiga släptåg fick ge med sig. Är det inte fantastiskt? Och det finaste var omtanken, människornas skyltar som sa "var inte våldsamma" till poliserna, och baksidorna som sa samma sak till folkmassorna. Gamla kom med bröd och vatten, alla städade och ingen dog. Det går framåt även här, om än långsamt. Heja Ningbo, helt enkelt!
-
Rubriklåt:
Tonight it's Oh too dark - Steso songs

Your eyes whispered "have we met?", across the room your silhouette starts to make its way to me

 
 
 
 

 
Bonjour på en måndag. Tog lite bilder i en spegel i ett badrum på ett hotell innan en maskerad. Typ så. Var ju katt på halloween, för er som inte hajat det än. Med färglinser och lösögonfransar, sådär som man bara är här och en diamant har flera sidor eller hur det nu var. 
-
Idag staden och shopping och familjetid. Starbuckslunch och storstadspuls, sommarkjolar och internskämt. Sämre höstlov kunde man ju tveklöst ha haft och för tillfället lockar iskalla oktobervindar, frusna nästippar och hemmakvällar inte ens lite grann.  
-
Rubriklåt: 
Enchanted - Taylor Swift

I was the one you always dreamed of, you were the one I tried to draw

 
 
 

 
Good evening fellas! Thought I would take this in english, since my dear friends above don't really speak, read or understand swedish (well, except Johanna and maybe Laerke sometimes...). Anyway, I'm back in China now, and it's like no time has gone by. Yesterday, us girls took the the three hours bus ride to Shanghai and went to a crazy halloween party, like you probably can tell on our costumes. It was madness, over 500 people (mostly western people actually, not like in Ningbo where we're like the only ones) and so much fun. New faces, old faces, dancing, cheering, laughing, screaming, lying, smiling, guessing, knowing. Gosh, how I have missed this. 
-
Rubriklåt:
Slow dancing in a burning room - John Mayer

Må köttätande myror äta upp dina ögonlock så att du alltid är trött och även när du är pigg ser du väldigt, väldigt trött ut 
Första delen av bilderna från Höstmys i söndags! Håll till godo, va. 
-
Idag: Packar jag och lyssnar på svensk rap. Får man ens tycka att Timbuktu och Den svenska Björnstammen är bra? Jaha, nä, men det verkar inte bättre än att jag tycker det ikväll i alla fall. Imorgon: Spenderar jag nog både dagen och natten på flygplatser och flygplan. På resande fot, helt enkelt, mot ett annat liv jag inte levt på fyra månader nu. Har det verkligen gått så lång tid och åh, vad kul det ska bli!
 
Rubriklåt: 
Resten av ditt liv - Timbuktu

And I swear I tried to kill what's inside

 
Det här var ju en jäkligt dålig bild men jag har i alla fall klippt av mig hår. Typ kanske 8-10 centimeter, men det känns mycket. Tisdagskväll och mandariner och garagehäng eller va, letade och föll ned i en massa kartonger med en Rebecka. Letar frustrerat maskeraddräkt som resten av världen, för på lördag smäller det stort i Shanghai lovar jag er.Det blir galet. 
-
Rubriklåt: 
You are my winter - Dillion 

Vi kommer ändå aldrig närmare än såhär

 
 
 

 
Känner mig som en riktig popparjävel idag alltså. Köpte för övrigt jackan för 20 kronor på en loppis i en skog. Det var trevligt. Vill ha fler jackor. Jackor är livet självt i ett iskallt IKEA-land (se bara, vad pop jag är). 
-
Ingen mer schemalagd estetik och plötsligt slutar man nästan tidigt för en gångs skull och det där med att cykla hem när det fortfarande är alldeles dagsljust ute gör så mycket för humöret så ni kan aldrig ana. Rätt vecka och nedräkning på riktigt inför den där långa flygresan om två små dagar och allt det som gör den så värt det. Taggar Kina och värme och familj och lite distans från allt som är på riktigt. Och visst är det lustigt hur man kan få även det bästa att låta sorgset ibland fast man kanske inte menar det så. 
-
Rubriklåt: 
Indianer - Kent

Swarm like smoke in the dawn

 
Godmorgon världen. Idag klev jag ut på bron och in i en snövit värld. Den lär väl inte stanna för evigt, snön, men just nu är den vacker. 
-
Jag har ungefär hundraåttioelva miljoner bilder och filmklipp från gårdagens fantastiska Höstmys-event som gick bättre än jag väntat mig, och jag ska försöka sortera och redigera och publicera dessa så snart som möjligt. Än så länge kan jag bara konstatera att det blev en väldigt lyckad kväll, woopawoopa.
-
Sömnbrist på en måndag men det är kanske värt det för nätterna är ju så mycket mer intressanta än dessa gråblå dagar i ett dis av apati. Ironin i att ett år bakåt var nästan precis samma som nu trots allt som hänt sen dess och hur ser det då ut om tolv månader igen, undrade hon med någon slags skräckblandad förtjusning.
-
Rubriklåt: 
Masterswarm - Andrew Bird

Me, I was holding all of my secrets soft and hid

 
 
 


 
Nu är klockan sådär opassande mycket igen men vad gör det på en lördagskväll eller om hundra år eller vad det nu var som de sa.
-
Spenderade första delen av kvällen hos Karin och åt väldigt, väldigt god knytismiddag med mina gourmékockar till vänner, pratade, skrattade och åt tills vi inte orkade mer. Kom hem tidigt för en gångs skull, med frusna händer och pigga ögon. Helgen glider förbi oss som vanligt, alldeles för snabbt och helt bortom kontroll. Fånga rök med händerna och allt det där. Men det tar bort lite av mörkret, alla de där snabba svaren mot en vit display, alla de där gatlyktorna mot en svart himmel, alla de där drömmarna mot en avlägsen horisont. 
-
Fascinationen i att få lära sig något nytt av någon ny någon natt.
-
Rubriklåt: 
We don't eat - James Vincent McMorrow
 

I will not waste my days making up all kinds of ways to worry about all the things that will not happen to meHar ju onekligen rätt snygga vänner jag.
Greetings, people! Äntligen fredag, och en sådan långdragen fredag det varit hittills. Huvuden som sprängs, lärare som pratar och pratar tills orden smälter samman till en enda sörja som sakta men säkert tömmer klassrummen på både syre och intresse. Ryggsäckar och armar fyllda med böcker tyngre än bibeln. Skoltrötthet, ekar det i korridorerna. Ösregn och höstmörker, kletar sig fast på fönstrena.
 
Men än håller vi munnen ovanför ytan, än fyller vi kvällarna med chokladbollsbak, kreativitet och filmer. Än tar vi spontana promenader i gatlyktssken, än tar vi kontakt med resten av omvärlden trots att vi kanske inte törs egentligen. Det finns fortfarande saker som kan höja pulsen och visa att vi lever. Och som sagt, nu; HELG. 
-
Rubriklåt: 
Living in the moment - Jason Mraz

It's only late, you have time

 
Min onsdagskväll, sammanfattat i instagrambilder. Fick underbar present av min Rebeckish (alltså choklad PLUS bilder från Friends, oh how well she knows me, kan ej bli bättre). Resten av kvällen spenderade vi med PlayStation 1 och Harry Potter and the Chamber of Secrets. Ett spel vi kämpat med nu i ett år ganska precis. MEN IKVÄLL KLARADE VI UT DET. Ni anar inte vad pulsen ligger på nu, efter tre timmar av skärm, svettiga händer och ungefär exakt sex mandariner. Fruktsocker och adrenalin, ni vet. 
-
Nu snart slut på onsdag och sen nästan-helg ju. Innan vi vet ordet av är det november och december och slut på 2012. Galet. Tur att man har saker att se fram emot så tiden inte rusar förbi helt utan kontroll! Höstmys, Kina, Stockholm, Laakso, snö, snowboard, juletider... Det är livet som leker med oss nu, hörde jag dem sjunga i högtalarna. 
-
Rubriklåt: 
Wake up - Two door cinema club

I guess it's just like breathing and not wanting to, there's some things you can't fake

God eftermiddag, människor. Klickade runt lite i bildmapparna på datorn (fått höra att de är väldigt oorganiserade), och hittade en hel drös med gamla videoklipp från en kall dag i mars då jag vandrade runt i mitt kvarter där borta i Kina. Är ju som lite taggad på att åka dit nästa vecka, jag.
.
Tänkte att någon själ där ute kanske var nyfiken på hur det egentligen ser ut där borta, så håll till godo gott folk!
(Och för de som undrar, heter låten i bakgrunden Miles away (acoustic edit) med Years around the sun)
 
.
Rubriklåt:
Happy birthday to me (feb. 15) - Bright eyes

She hid around corners and she hid under beds, she killed it with kisses and from it she fled

 
 
 
 
Oh, överexponerade höst. 
-
Tänkte lista ett par BRA saker med hösten och livet och världen, kanske mest för att peppa upp mina egna trötta tankar och ben men varför inte sprida lite leenden om man kan liksom. 
 
1. När det är höstigt och mörkt och regnigt är det faktiskt okej att spendera alla timmar i en säng eller soffa och använda ord och uttryck som "uppkrupen", "för stora tröjor", "te", "film", "tjocksockar", "matfrossa", "mys" för att beskriva sitt vardagsliv. 
2. Det är ju livets modesäsong för alla som älskar lager på lager, kängor, mössor, jackor och flufffiga halsdukar!
3. Alla klara, höstiga färger finns överallt och man kan ta fantastiskt bra bilder, om man orkar härda frusna fingrar och kalla höstvindar. 
4. Mandarin/satsumas/clementin-säsongen är ju i full gång! Livets frukt finns i alla butiker och de är sådär perfekt syrliga och goda, sådär så man nästan kan hålla med om att frukt är godis. Vardagsgodis, i alla fall. 
5. Säga vad man vill om regn, men det är åtminstone ett bevis på att det inte är minusgrader ute... Än. 
6. SNART JUL!
7. Säsongspremiär för typ alla tv-serier samtidigt alternativt, för de som ej väntar på de rätta sändningstiderna, en massa nya släpp på piratebay också. Woopa woopa, säger jag bara. 
-
Sådärja! Finns säkert många andra braiga saker också, men sådär, from the top of my head bara. 
-
Rubriklåt: 
The dog days are over - Florence and the machine

When the world was brighter, before we learned to dim it down

 
 
 
 
Lite bilder från gårdagens lördag i en bagarstuga med släkt och bröd och böcker och regn och mat. En mysig tradition nu och plötsligt blev hösten så definitiv. Hittade en oförklarlig snöhög på staden igårnatt och så var allt som förut igen. Jag vet inte ens om det är bra eller dåligt, den här ständiga deja vú-känslan som bor i mig. 
 
-
Tonårstankar. Ville bo i en röd klänning och dansa med en främling på ett tak ovan stadens alla ljus. Ville flyga på ett känslofyllt moln över älven och skrika ut alla bra textrader mina hörlurar ständigt matade mig medKan det bli okej att vara klyschig och låtsaspoet igen? Hon suckade och önskade att världen inte plötsligt blivit så pretto-pessimistisk. Är det här vad de menar när de pratar om att växa upp, funderade hon, och lade band på allt det där de trodde att hon bara låtsades vara när det egentligen var allt hon någonsin varit. 
-
Rubriklåt: 
Homesick- Sleeping at last
 

Good times for a change

 
Fick en fin mugg av mormor i födelsedagspresent. Skulle hemskt gärna sitta uppkrupen i min säng just nu och dricka te ur denna mugg. Önska kan man ju.
-
Annars? Fredag nu, äntligen, fast bara morgon och långsamt och kommer någon nånsin att förstå vad vi egentligen pratar om på dessa tidiga, luddiga lektioner? Tveksamt. Suit-up day, folk i korridorerna bär skjortor, kavajer, slipsar, hattar, flugor, västar... Allt ni kan tänka er, i spännande kombinationer. Jag är inget undantag, och känner mig väldigt proper i mörkblå kavaj och uppsatt hår. Tänk vad en TV-serie kan göra med samhället va.
-
Rubriklåt: 
Please, please, please, let me get what I want - The Smiths 

Som en motorväg av ljus

 
 
 
 
Förutom partyparty hann jag ju även med att bli födelsedagsfirad av det äldre gardet, med fantastiskt god fredagsmiddag och fina presenter. Väldigt trevligt faktiskt! Lite konstigt är det ju förstås att inte ha familjen här ibland, men sånt är livet. Och snart åker ju jag faktiskt och hälsar på dem där borta i Kina-land! Det kommer: äga.
-
Nu måste jag sova efter en lång, produktiv måndag med skola till 16.40 (yep), matteplugg, middag, tv-spel,  teater, svenskaplugg och duschande. Så trött. Så. Trött. 
-
 
Rubriklåt:
Hjärta-Kent

För det var 17 år i staden där jag växte upp och så, märker ni hur fort det går?

 
 
 
 
Puh. Vilken helg va. Nu har jag vandrat 17 långa år på jorden och fler ska det väl bli. Firade utan dess like igår med party och folk i alla rum, dans och sång och skål och grattis. Fina sms och rätt fula bilder, grymma presenter och god mat. Glada miner och såna där underbara människor som gör en himlarns glad. Överraskningar på andra sidan dörren och hejdlösa skrattattacker. Trött, oh, så trött, men väldigt glad idag.
-
Rubriklåt (har taggat att blogga om min sjuttonårs-dag bara för att få använda denna låt som rubriklåt):
17 år - Veronica Maggio

It's a beautiful sunset but still the sun goes down

 
 
 
 
Säga vad man vill om Umeå, Sverige och hösten men fan se fint det kan bli en vanlig sketen torsdag genom ett instagramfilter när det ösregnar och solen går ned på samma gång. Hösten är faktiskt väldans fin, from time to time. 
-
Annars då? Jo tack, nu ska ni få höra. Stört produktiv dag, spelade basket tills jag dog av syrebrist, gick på antalet lektioner, satt kvar på skolan när jag slutat och gjorde klart Global Politics-redovisningen, åkte hem, åkte till Emil och firade Jessica som fyllt år med lite peeps, åkte på möte med UCUR, åt middag, duschade, och nu ligger jag i exakt samma position som för två och en halv timme sedan (haven't moved since) och har kommit satikens långt på min Svenska Written Task. SÅ JÄKLA DUKTIG JAG KÄNNER MIG ALLTSÅ HELT SJUKT. Förtjänar te och macka så galet mycket just nu, ej riktigt klokt. 
-
Rubriklåt: 
Thin Air - Aqualung
 

Så nära får ingen gå

 
Hi there, bitches. Nej men gud, vad opassande. Torsdag nu och regnväder och basket och Björnes Magasin. Mitt hår är kaos och snart är det lunch, nog för att vi slutar då men det innebär väl bara att plugga hemma istället för i skolan. Woopawoopa. Jag är så språkförvirrad nu att jag blir trött i huvudet, ingen pratar svenska mer och alla orden försvinner på min tunga. 
-
Dog förövrigt svartsjukedöden igår när jag insåg att ett par av mina kära friendos är med i Kents nya musikvideo till Tänd på. Alltså, serri. På riktigt. Kent. Ja. Kent. 
-
Rubriklåt:
Kräm (så nära får ingen gå) - Kent

Det är då jag önskar att jag kunde hålla käften, tysta pessimisten, bara vara din vän

 
Alltså fulaste klassen. Nej, skojar, vi är ju skitsnygga egentligen. Måste lära mig att sluta stå sådär med mina ben dock, ser ju ut som om jag är kobent. 
-
Hur som helst, onsdag och nästan-försovning och skola och hylla huvudbonaden och plugga på station och syntest och övningskörning och födelsedagar och satans trötthet och hungrig och måste plugga hela kvällen. Men ändå, fin höstsol och säkert god middag strax och faktiskt snart helg. Taggar helg SÅHÄR mycket kan ni tro. SÅHÄR. Woopawoopa. Stay positive, säger de ju. 
-
Rubriklåt (Är så djupt nedgrävd i en klassisk höst-Kentperiod att jag dör Kentdöden snart.)
Vals för Satan (din vän pessimisten) - Kent

RSS 2.0