Lillebror, bli aldrig som jag när du blir stor

 
Insta-bilder på ett höstigt Umeå, yesyes. Varför använda min riktiga kamera osv osv. Söndag nu och bosatte mig i sängen hela dagen med en massa serier och en för stor tshirt. Rätt skönt, kan ni tro. Har dock släpat mig upp nu (såhär lagom till middag), har rätt mycket plugg att ta itu med ikväll. Kan inte låta bli att älska såna här dagar ibland, när man bara kan vara hemma och ful utan att det gör något. 
-
Gårkvällen turned out to be mycket roligare än vad som var planerat, hamnade i nåns lägenhet och träffade en massa nytt och trevligt folk, dansade till nostalgilåtar som för alla som är födda på nittiotalet samman, blev bländad av systemkamerornas blixtar och somnade alldeles för sent i mitten av en bra film tillsammans med braiga brudar. Sa jag att jag gillade helg? Jag gillar helg. 
-
OCH NÄSTA LÖRDAG FYLLER JAG ÅR. Bara så ni vet, liksom. 
-
Rubriklåt: 
Känn ingen sorg för mig Göteborg - Håkan Hellström

Att synas utan att verka ser enkelt ut på håll, men jag lever på impuls nu via fjärrkontroll

 
 
 
 
Skjut mig, hela inlägget försvann. SÅNT SKA VÄL INTE HÄNDA. Hur som helst, hade en trevlig fredagskväll igår med snygga typer i mitt kök. Hittade en Kasper på Konsum (The konsum curse, ni vet) också. Bra kväll, jaja, mycket bra.
-
Nu lördag och regn och äntligen sovmorgon och diffusa planer och Kent i högtalarna. Rätt skönt egentligen. 
-
Rubriklåt: 
Socker - Kent

Chasing a fire on the horizon that burns above my home

 
 
 

 
Hejhopp rosenknopp! Helg nu och sol och livet är på topp igen, för jag har lockigt hår och kvällsplaner och nutella i kylskåpet. Typ så och ännu mer, så sjukt taggad på allt bara av att ha lite ledigt igen. Tog lite bilder i solskenet gjorde jag också, kul för er vavava. 
-
Nu: städa och diska och torka och tvätta och skrubba lite, så folk slipper snubbla över smutsiga handdukar och halvätna pizzor här ikväll. 
-
Rubriklåt: 
Kimberlina - Obadiah Parker

You think you've got it, but got it just don't get it when there's nothin' at all

 
Haha, hittade just en fiffig funktion på blogg.se, man kan ju blogga direkt med sina insta-bilder! Life. Igår, torsdagskväll och hårtema, nu är lockarna för evigt eller åtminstone tills jag klipper av dem. Félice blev mörkhårig igen och jag borde nog städa efter skolan. Vaknade till Chopins toner i örat och det var ju mycket bättre än alla andra väckarklockor fast det förhindrar inte trötta fredagsögon och långa lektioner i ändlösa rader. One more to go, sen helg. Nice life. 
-
Hey ya- Outkast

Remember me as in a dream

 
Jaha, här sitter jag såhär på söndagskvällen och baxar bilder från min mors blogg, men det var en fin bild och ibland saknar jag vår stora, fina kinavilla och allt som hör den till. Och mitt egna badrum, det äger. Fast nu har jag ju två badrum till mitt förfogande, när farmor och Tore lapar sol i turkland. Klagar inte egentligen, nu kan jag duscha med öppen dörr och bygga diskberg i köket. Ja, det kan jag. 
-
Annars bra söndag. Rita, äta, plugga, duscha, friskna till. Dricka te, äta kaka, planera tågluff och annat kul inför nästa sommar med bästaste Slebbisch. Taggad på så sjukt många saker i liv1 nu!
Lekte med akvarellen, osv. Det var nytt, svårt och kul.

-If you're hiding her, you will lose your heads.
- Already lost them! 
.
Rubriklåt: 
The trapeze swinger - Iron & Wine

Ett fel närmare rätt

 
Arkivbilder från en långhårigare tid i ett annat land då jag mådde ungefär precis som nu. 
-
Men hur som, igårkväll trotsade jag allt vad förkylning och dunkande huvudvärk heter för att följa med min käre vän Rasmus på hans mors disputationsfest. Han har ju som egentligen flyttat ned till Örebro nu för tiden, så man får ju passa på att umgås när man kan. Det var faktiskt fantastiskt kul, god mat i mängder, för tighta byxor och snygga klänningar, massor med nya som gamla ansikten (och tusen släktrelationer att försöka hålla reda på), skyhöga klackar, live-musik och nostalgilåtar och dansdansdans. Har totalt: 0 bilder, tyvärr, men knasbra kväll blev det i alla fall! Och nu har jag ännu en fin klänning i garderoben som  kommer att få användas alldeles för sällan.
-
Rubriklåt: 
Ett fel närmare rätt - Den Svenska Björnstammen

Faller fritt på midnattsgatorna, för vem skulle bry sig om våra hjärtan blev förstörda?

 
Hej livet. Jag är en död makrill i en liten ask, en feberyrande höna på drift, en gulgrön klump i dina bihålor. Alltså, jag är lite förkyld. Jätteförkyld, till och med. Livets förkylning har typ drabbat mig. Knarkar alvedon och håller humöret uppe, hinkar litervis med blåbärste, smittar han den där som tar hand om mig och köper fina klänningar jag inte har råd med. Skrattar så tårarna rinner åt fulfina grattiskort och mina vader har ännu inte återhämtat sig från förra helgens vilda bravader (läs: Limbodans och stödstrumpor). SÅ, ser allt ut just nu! Regnigt och grått, men ändå på topp, liksom. 
-
Rubriklåt: 
Det är så jag säger det - Håkan Hellström

Sinnessjukdom eller hjärtlösa nycker?



Hej där, världen. Ligger just nu utsträckt i en väldigt obekväm ställning på sängen och försöker samla krafterna som krävs för att ta itu med skolarbetet jag klassiskt nog skjutit upp till idag. Annars har jag haft en fantastiskt fin och händelserik helg med allt från live-musik och galendans på Verket till American Breakfast-middag och party och trevliga typer och dansa på borden och sova på soffan och katter som pratar och soliga mornar och kaffe och barbent. Och nu senast, höstens första folk-kök på Hamnis, god och billig veganmat och en herrans bra blandning människor och nästan-sommar igen. Det är inte klokt vad man hinner med, va.
-
Rubriklåt (Hoppade och skrek till detta i fredags och det var faktiskt riktigt bra): 
Fredrick Federley- Lycka till

Like looking through a fogged mirror




Såhär smexig är jag idag förresten. Känner mig fransk osv. Och för alla er som tänker "Men vad hände nu, blev hon fashonista helt plötsligt?!" kan jag ju bara förklara att jag egentligen tar dessa bilder för ett skolprojekt eller vad man ska kalla det, ni hittar mer om detta här. Men eftersom jag ju faktiskt är en sucker för kläder och foto och allt vad det innebär så kanske jag postar bilderna här också ibland, eftersom jag ändå inte fotar särskilt mycket annat intressant i dessa dagar! 
-
Body - Gina Tricot, Shorts - H&M, Shoes - Bought in China somewhere
-
Rubriklåt: 
Kids - MGMT

Don't put your trust in walls, 'cause walls will only crush you when they fall

 
Godmorgon världen. Solen skiner, skoldagen är kortkort och det är köttbullar till lunch (mitt enda veg-undantag i skolan). Livet är helt enkelt på topp idag! Lyssnar på Ray LaMontagne och tänker att idag ska jag köpa kaffe och strosa längst med älven och göra bort lite skolarbete på Station innan UCUR-mötet. Produktivt och trevligt på samma gång, liksom, för hösten är fin när man har en röd kappa och solglasögon.
-
Rubriklåt: 
Hold me now - Ray Lamontagne

Just before our love got lost

 
 
 




Shu bree friendooz. Onsdagen är kommen och snart förbi, det firar vi med två chipspåsar för priset av ett på Konsum Haga. Nej, men imorgon är det ju faktiskt dagen innan dagen då det blir helg och det är ju alltid trevligt! Woopa woopa, osv. Jag och Rebecka ligger just nu som två trötta kåldolmar på min säng och ignorerar allt överhängande skolarbete. Lite fotande, passade vi också på att göra, när solen fortfarande sken. Fint väder idag, faktiskt. Det är inte varje dag inte! Nä. Jaha. Så. Vill ni veta vad jag har på mig? Klart ni vill. 
-
(Jäkligt trasiga) skor- DNA, Kjol - Rut m.f., Jeansjacka - T-shirtstore Vintage, T-shirt - Cheap Monday, Mössa - The Army Shop (secondhand), Håkan Hellström-kasse - Rockhouse
-
Rubriklåt: 
A case of you - James Blake (eller lyssnar ni på Joni Mitchell's version, båda äger!)
 

Ge mig en vinterdrog, ge mig allt du har

 
Sådär såg jag ut för ganska prick ett år sedan, nyss hemkommen från mitt första besök i Kinaland och med långhåret fortfarande hängades över axlarna. Det känns som en halv evighet sedan, med tanke på allt som har hänt. Men något som är sig likt från förra hösten är dessa mulna, dimmiga dagar, långa skoldagar på Midgård, en konstant nedräkning till helgerna och tröttheten som lagt sig över allas sinnen. Högtalarna spelar Kent igen, gåshuden har bosatt sig på armarna och tekopparna blir fler och fler. Ändå finns det något rätt mysigt över mörka höstkvällar, färgglada höstkappor och, som ikväll, impulsartade biobesök. Återkommer med en åsikt gällande den nya filmen Brave. 
-
Och det var så sant, en liten humörhöjare såhär på tisdagen: Nu har jag och Axel klickat hem biljetter till Laakso och Krunegård i November! SÅ. SJUKT. TAGGAD. 
-
 
Rubriklåt (flashbackflashbackflashback och fortfarande lika bra):
Den döda vinkeln - Kent

Nostalgia strikes with strange powers

 
Hejhejhallå och gissa vad som gör mitt liv mycket bättre just nu? Markus Krunegård, min gud, ska spela i Stockholm i November. Men det visste jag ju redan. Det finaste är att jag idag fick bekräftat vad hans instagram skvallrade om i fredags; LAAKSO återförenas och spelar ihop med honom på detta gyllene datum! Det ni. Plus att Hets är förband. Jäkla Krunegård-hysteria. Så glad och skuttig och skajagditellerskajagdit, aa, det ska jag.
-
Rubriklåt:
I can't stop - Laakso

For Emma, forever ago



Hej osv, idag måndag och med halsmandlar hundra gånger större än originalet har jag just avklarat veckans första lektion. Visar bilder från en trevligare morgon, närmare bestämt i lördags då jag vaknade tidigt och städade och sen vaknade igen och underbara människor lagade pannkaksfrukost i mitt kök. Oh lördagar.
.-
Nu kila vidare till Theory of Knowledge class, kultkult och alltså det är knappt så jag är där jag är längre men vem har sagt att man alltid ska ha full koll? Gah, jag bara måste lägga mig till med sånt där men det får ni fasen leva med för sån är jag, helt enkelt.
-
Rubriklåt (Och visst känns det som forever ago men det spelade ingen roll just då.):
For Emma - Bon Iver

Don't you bury me six feet under ground



Igår lördag och middagskaos och massor av fina, gamla typer i mitt kök och vardagsrum och överallt. Smör som sprängdes, mjölk som blev filmjölk, 17-åringar som firades, paket som öppnades, mat som förtärdes, Konsumbesök som aldrig tog slut och folk som somnade i soffan. Som om ingen tid gått, nästan.
-
Förövrigt har jag haft en fantastiskt bra och intensiv helg, med fullt hus dygnet runt och massa fånigheter. Idag söndag och efter att ha städat ur hela huset förtjänar man att dö lite på soffan med nostalgiska filmer och fula kläder och (tyvärr) en begynnande förkylning i halsen. Tagga måndag, osvosv. 
-
Rubriklåt (snubblade över detta band härom dagen, me like):
Body in a box - City and Colour

My private life is an inside joke, no one will explain it to me



Lite bilder från helgen, när jag och UCUR-brudarna hängde i spökhuset. (Den sista bilden snodde jag från Kajsas blogg). Otroligt mysigt med improviserade måltider, regnväder, hiskeliga historier, sovsäckar, loppisar och tjejsnack. 
-
Nu tisdag och solen vi skymtade som hastigast igår försvann lika snabbt igen. Dagarna är långa nu, och ändå har det knappt börjat. Allas ögonlock är redan tyngre, men alltså, man får ju tagga helg och sånt. Eller äta en massa onyttigheter och se på film med fina människor.
Såna här vardagar spenderar jag mest med att städa och laga mat och, för fasen, jag "fixar och donar". Det ni. Det trodde ni inte, va. Men det är rätt trevligt, när ingen säger åt mig att göra det. 
-
Rubriklåt: 
Shell games - Bright Eyes
 
 
 

Your hair was long when we first met




Trevlig helg, om än regning. Det är väl höst nu, september osv. Fick inspirationskick av youtube i fredags, slutade i att jag såg ut som Edward Scissorhands. Skrämde bilar och lekte med saxar. ( Här hittar ni klippet jag inspirerades av!). Låtsas inte om att jag är förkyld och har en massa roligt ändå. 
-
Nu söndag och en bok tjockare än bibeln men kanske tråkigare väntar på att bli läst till morgondagens lektion. Kom hur som helst nyss hem från ett väldans fint dygn i ett spökhus mitt ute i ingenstans tillsammas med UCUR-brudarna. Mer om detta när jag hittar de få bilder jag tog där, nu: städa, laga mat och andra ansvarsfulla sysslor som jag är rätt dålig på utom när jag vill. 
-
Rubriklåt: 
Samson- Regina Spektor
 

RSS 2.0