Syskon

Pappa fick för sig att föreviga syskonskaran när vi för en gångs skull var samlade i samma hus. Tyvärr är vi inte en särskilt tålmodig, allvarlig eller photogenique samling syskon, därför blev de flesta bilder som följande:  

 
Det finns förstås ett par seriösare versioner men jag tyckte dessa var roligare att visa! 
-
Ps sorry för att jag aldrig hänger här längre, har lite existensiell ångest när det kommer till bloggy och vet inte längre vad jag vill förmedla. 
 
ps2 fick ingen kamera av tomten men känner att jag måste sluta fota tills jag har en kamera som kan ta ordentliga bilder. 

19 December och nu kan du få mig så lätt

I torsdags var det ju äntligen dags för dagen jag väntat på sedan någon gång i september: Håkan Hellström på Idun. Dör. Jag gick på en lektion och åkte sedan direkt till Folkets hus (alltså klockan tio på morgonen) för att försäkra mig om att få en bra plats i kön. Fabulöst nog lyckades jag få nummer TJUGO (fatta det!!) och nummer 21 till Kakan som fortfarande satt på ett tåg till stan. Såhär pepp var jag!!

Insläppet till scenen var inte förrän klockan halv sju, så det var många timmar att döda. Men alla som kommit för att köa innan klockan tolv på dagen fick vänta inomhus, så det gick ingen större nöd på oss! Spelade kort, åt skräpmat, skvallrade och log åt den yngsta generationen Håkan-fans i sjömansskjortor. Gulliga ju.  I väntan på att något skulle hända råkade jag och Kakan åka en våning för högt med hissen, och smög oss in på logerna för att tjuvtitta på när de riggade scenen. Värsta bästa utsikten! Ungefär kvart i åtta kom stunden vi väntat på. Vi stod allra längst fram vid kravallstaketet, i mitten, och Håkan steg ut på scenen och sjöng Bara dårar rusar in. Så. Jäkla. Bäst. Ber om ursäkt för magiskt dålig bildkvalité, hade bara en skakig mobilkamera i handen. Dör i alla fall när jag tänker på detta (ps kolla parkbänken bandet sitter på här)Din snygge jävel hur kan du va typ fyrtio dt stämmer inte i mitt huvud. En av höjdpunkterna var när han gick ner på knä och hela publiken sjöng första versen av Valborg åt honom utan att han ens behövde öppna munnen. SER NI HUR NÄRA HAN ÄR ELLER??? Fick röra hans hand tihi *fangrrrl* 

 
Blev tydligen förevigade på VK:s hemsida bland annat (så som det blir när man står längst fram och ser fånig ut) men shit, shit, shit, vilken kväll. Kände cirka att det kommer aldrig va över för mig. Tack och bock och ikväll ska jag på Scharinska FÖR NU HAR JAG JULLOV.

Februari 2013

Nästa månad på tur att titta tillbaka på är såklart Februari. Februari var en månad fylld med mycket känslor, såhär skrev jag i ett inlägg och jag kan fortfarande minnas exakt hur det var: Helgens lediga timmar har bestått av bland annat vintersol, Verket-rave, midnattskladdkaka, mortlar, felvänd dygnsrytm, Maskinen, Mellokväll med minipizza och varm choklad, vinterstjärnor, mitt-i-natten-film, te, mysiga tröjor och känslan av att Ingenting är vettigt 03.30. 

Va så jävla kär alltså. Februari är ju även månaden då detta bakverk får ta ut sin rätt! Farmor hade gjort jättegoda semlor som jag festade lös på<33Jag bodde ju som bekant hos min farmor under vårterminen och hon spenderade halva hösten med att sticka den här underbara Pippi-tröjan till mig. Den äger. Tycks som att den röda hårfärgen satt kvar ett tag, och till vänster förevigade jag måndagsapati på en skoltoalett. Jag minns vinter/våren som väldigt solig (en efterkonstruktion må hända?) och här sprang jag och Karin ut för att ta vara på solstrålarna en morgon då vi glömde bort att gå till skolan. 


Hade världens bästa garderob också. De flesta bilder från februari tycks vara i instagram-format. Här hade vi en värvningskampanj för UCUR på Nolias rekyteringsmässa, och en fabulös friluftsdag med snowboardåkning i Bygdsilijum hanns också med. 


En helg åkte jag och Karin, i egenskap av UCUR:s styrelse, ner till Bromölla för att träffa andra glada ungdomsrådare! Shit vilken fin helg det var, träffade så mycket bra och vettigt folk alltså. Minns att jag antog en utmaning att vara vegan i en vecka, det var faktiskt väldigt kul (och svårt!!). Fick insikten: Hjälp vad jag äter mycket ost. I slutet av månaden påbörjade jag ju även den helvetiska processen till att bli blondin. Mina numera trasiga hårtestar gråter vid minnet men det var rätt kul att pröva. 


Och en dag när jag kom till skolan låg den här boken och väntade på mig med en liten lapp. Så fint! Var också inne i en period då jag helt maniskt gjorde smoothies till mig själv varje morgon. Hoppas på att detta beteende kommer återvända snart, dt var niz. 
-
Så, Februari typ! Vi hörs när vi hörs, som alltid. 

Du har ett svart moln över dig

Onsdag mitt i veckan och kroppen har som redan gått på lov. Improviserade ett biobesök igårkväll med en vän (det är svårt att vara spontan i den här stan men det går) och såg Hobbit. Så som man sig bör. Bra film, bättre än första säger folk men jag minns ärligt talat inte riktigt. Grym 3D om inte annat (förlåt till okänd människa bredvid mig som jag slog till/skrek i örat/etc antalet ggr under filmen pga SÅ MYCKET INLEVELSE). 

Här får ni förresten en utfyllnadsbild på ett somrigare och blondare jag i London: Idag mår jag sådär, kanske sjuk, kanske stressad, kanske less, kanske överfull. Försöker lura kroppen att jag vilar när jag egentligen skriver femtio skolarbeten på rad och tänker att Imorgon hörrni, imorgon ska jag fan se Håkan Hellström. Det kommer bli vackert. 
 
Här får ni en annan utfyllningsbild på mannen i mitt liv: 
 
 
Lyfe. 

Shanghai Financial Center

Jag och min käre far bygger varje jul (eller när vi hinner i alla fall!) ett pepparkakshus tillsammans, det ena projektet galnare än det andra. I år fick vi den briljanta idén att bygga den hittills högsta byggnaden i Shanghai! Som vanligt var det mycket svårare än vi tänkt oss, men det var kult ändå. (så jäkla tråkigt att fota i dåligt inomhusljus dock, ursäkta för gröngula bilder ischlo)Jag skrev kinesiska tecken med smält choklad, lyx att kunna doppa fingret i färgen och smaka ju. Dödskoncentrerad med obligatorisk tomtemössa på. 

Kanske världens varmaste sak: smält socker. Men klistrar bra! Don't do this at home kidz osvosv. Jag och pappa och sockret. Grundplanen var att installera belysning inuti själva skrapan men vi insåg att risken var för stor att allt skulle paja då. 


Svårt att föreviga med mitt objektiv (huset blev rätt stort!) men nånting sånt här blev det. Och till höger ser ni hur jag anstränger mig för en avslappnad pose i hallspegeln (eh nej dt går inte att fota i spegeln tack och hej). 
-
Nu tisdag och en vecka prick till julafton! Soft liv, soft liv. vi hörs när vi hörs och gud vet när det blir. 

Januari 2013

Tänkte att eftersom de flesta proppar in sina årsresuméer precis där kring nyår så kan jag väl lika gärna börja redan nu! Året går ju ändå mot sitt slut i rasande takter. Vi börjar alltså med januari: 
 

Firade in årets början på torget som resten av Umeå och blev förevigade av en fotograf från VK när vi rökte nyårscigarren (blä). 


Spenderade många bra lovmornar med slaskig pizza och fina vänner. 
 


Gick på bio med lillebror innan han och familjen åkte tillbaka till Kina igen, och hamnade på tusen efterfester med de där två till höger. 


Fick för mig att bli rödhårig, men lyckades duscha bort färgen nästan genast. Kanske lika bra, tänker jag nu. Spikade upp mitt enda nyårslöfte på väggen i hopp om att följa det bättre (vet inte hur bra det gick men men) och gick ner i vikt utan att försöka pga vintern och jag inget bra par. 
 
 
Jag och Kakan trotsade 23 minusgrader en dag för att komma ut i backarna! Frös nästan ihjäl men det vare lätt värt. Taggar snowboard-säsongen i år så himla mycket!! 
-
Det var typ mitt januari. Känns som en halv evighet sen när jag tänker på allt som hänt sedan dess. Ha en fin helg, och tack för att ni läser/kommenterar här! Så mysigt. 

En massa kul

Juste, har ju en blogg! Glömmer det ibland, eller förtränger kanske. Har massa kul för mig, och emellanåt en massa tråkigt också. Typ pluggar ihjäl mig lite halvt, jobbar och halkar med cykeln. Som imorse, i den plötsliga vädervändningen (varför regnar det nu, sluta med det), halkade och trasade sönder nya strumpbyxor och blev nästan överkörd på kuppen. Väldigt onödigt. 

           

Men hur som helst, kul saker. För ett par veckor sedan kom ju all snö, mitt i natten, när vi gick ut och hade dödskul på Scharren och landade på efterfest med dans till Herr Hellström. Och för prick en vecka sedan konstruerade jag och min klass Tomtens verkstad, i pepparkaka! Vi vann inte tävlingen men hade kul ändå. 

          
 
Om nätterna sitter jag helst i en kreativ vagga och ritar av snygga män. Karin sa att hon skulle ge mig Johnny i julklapp för att hon inte visste någon som tyckte om honom mer än mig, jag håller tummarna för att han kommer ligga under granen! Plus att jag fortfarande vänjer mig vid lugg, och vi kommer bra överens än så länge. Jag och luggen. Bättre än för två år sedan, men allt är kanske egentligen bättre än då. 
-
Så, då vet ni lite mer! Ska kanske försöka fota med något annat än instagram innan jag återkommer här. 
 
 
 

Sånt som är bra

Måndag, träningsvärk och kalla händer. Gör listor i huvudet på sånt som är bra och sånt som jag längtar till.


Till exempel på lördag när vi ska dansa och skrika på Scharinska till Kristian Anttila. Ni vet, vi väntar på ingenting och sånt där som han har slagit fast hundra gånger i mina högtalare. Det kommer bli dödsfett. 

 
Eller, ännu bättre, på torsdag nästa vecka, när jag och Kakan ska köa i tusen minusgrader för att få stå längst fram och sjunga halsen av oss när Håkan äntligenäntligen kommer till stan. Sa jag förresten att jag lyckades charma till mig en snygg poster på honom från Folkets hus för endast 10 riksdaler? Det gjorde jag i alla fall, så nu stirrar både han och Krunegård på mig med svartvita blickar från en vit vägg när jag somnar. Tryggt och lite obehagligt på samma gång. (bilderna är förresten från gamla konserter jag snubblat runt på) 
-
Ha en fin måndag och så va, hörrni. (och kom och drick te med mig om kvällarna för att hålla vintersorgen på avstånd)

Helgliv

Hej omvärlden och allt vad den nu innebär. Det glesnar här, som alltid när vintermörkret äter upp all motivation. Helg, och i fredags innebar det ett milslångt dygn med skola, jobb, idolfinal (lol på den förresten) och ett kul spontanbesök på Five: Första gången jag ärade det stället med ett besök, och kvällens mål blev att hamna på vimmelbilderna. Det lyckades vi ju bevisligen med! 

 
Två gånger till och med. Billig öl och Högkvarteret som rappade, så det blev en otippat soft kväll på en inte-så-cool klubb. 
-
Annars har helgen gått segt fram, har shoppat julklappar i jakten på julstämning, lyssnat på för mycket Kent och spelat tv-spel för mig själv hela lördagsnatten. Idag andra advent (var tar tiden vägen?) och jag längtar mest till nästa helg för jag känner redan hur vardagen börjar krypa in under kläderna igen. Vill att nått ska hända, att folk ska komma hem osv. Apati. 

Julsånger och sånt kul

November 2012
 
Funderar på att göra en årsresumé snart här på bloggy, likt den jag gjorde förra året. Det är mysigt, inte minst för en själv, att samla ihop alla bästa bilder/minnen från ett helt år och bara komma ihåg allt som varit bra. Men  än har vi hela december att leva oss igenom, så det får väl vänta lite på sig! 
-
Letade för övrigt julstämning på Ica Maxi igår med mamma och hittade röda snören, presentpapper och allt möjligt kul. Måste bara köpa själva julklapparna också, vilket jämt är så himla klurigt! Min storebror är mycket bättre än mig på att hitta på bra presenter alltså. Här får ni i alla fall tre bra och arga jullåtar att liva upp onsdagen med: 
 
- A Christmas Duel // Cyndi Lauper & The Hives
- Is this Christmas? // The Wombats 
- Fairytale of New York // Cover by Håkan Hellström 
 

Förändring

 
Satte mig i frisörstolen igår med ett ton suddiga bilder och visioner. Tusen färger, toner, timmar och klipptag senare gick jag hem såhär! Väldigt nöjd, känns bra med något nytt. Och klänningen, som ni kanske minns från det här  lilla önskeinlägget, hittade jag till min stora förtjusning i Stockholm förra helgen. Den sitter helt perfekt, är kär. Tror jag ska se ut såhär på julafton minsann. 
 

Slutet har just börjat mellan dig och mig

 
Vet inte ens hur man säger sånt här (ursäkta uppehållet). Saker och ting blir väl inte alltid som man tänkt sig, och precis där allting började förra året tog allting slut i år. Stapplar som ett litet barn på singellivets främmande ytor och har nästan glömt hur man andas på egen hand. I brist på egna ord; klicka på bilderna här ovan så tas ni till en spellista som får sammanfatta det åt mig. 
-
Bilderna är för övrigt hämtade från min tumblr, men där hänger jag rätt sällan nu. 

RSS 2.0