Spegelsmuts

 
 
 
 
Såhär såg jag ut igårkväll när vi firade påskafton med dögod middagsbuffé och äggmålning. Klänningen är som sagt skräddarsydd i Kina och den sitter som en andra hud, så himla mycket kärlek till denna matriella sak.
-
Tar för övrigt en paus i Rubriklåts-rutinen. Kanske kommer den tillbaka, kanske inte. Men just för tillfället vill jag inte längre låna andras ord när jag har så många egna. 

Allting går upp för mig när solen går ner

 
 
 
Påskafton! Klockan är fem på eftermiddagen och den traditionsenlige påskharen har precis varit på besök efter en dag nere på sjön. Mat- och fikaintaget är konstant, solen står på blå himmel och fräknarna sprider sig likt löss på dagis över mitt ansikte. Ikväll ska jag ha min nya klänning, diskutera världsfrågor med släkten och äta påskmiddag tills jag spricker, så som det ska vara.
-
-
Rubriklåt: 
När solen går ner - AKI feat Kapten Röd

Vi kan låtsas som ingenting men vi ljuger för oss själva nu

 
Glad långfredag gott folk! Jag för min del spenderar påskhelgen mitt ute i ingenstans tillsammans med släkt, skotrar och påskharar. Rätt skönt, kan ni tro. 
-
På måndag beger sig dock jag och storebror oss åter mot civilisationen för att carpa ledigheten. Känner att lovet kommer bli fett, f-ett, f1. 
-
Rubriklåt: 
Detsamma - Thomas Stenström

Vi kan väl resonera som vanliga människor med alla andra förutom varandra

 
Det hängde en discoboll under natthimlen i Kungsbacka. Den var fin. 
-
Idag onsdag och imorgon går vi på lov. Känns fantastiskt bra. Började morgonen väldigt bra med solsken, en dörrklocka som ringde och en klänning som äntligen landade i mina händer. Min skräddarsydda, marinblå skönhet från Kina är nämligen kommen! Ska slita den flitigt i vår på alla trevliga tillställningar jag kan tänkas hamna på. 
-
Rubriklåt (vill ju bara cirka rama in texten till denna låt nånstans där alla kan se den): 
 Vi förtjänar att vara lyckliga - Anton Kristiansson

I get so confused and frustrated, I forget what I'm trying to say

 

 
Hade som sagt en hel massa vårkänslor i kroppen imorse när jag vaknade så jag bestämde mig för min vårigaste kjol. Om sisådär en och en halv månad kanske man kan studsa omkring i detta fast utan tråkiga strumpbyxor. Det blir fab! 
-
Nu tisdagskväll och en megatråkig rapport som ska skrivas. Lyssnar på inte-så-cool musik så som jag måste göra ibland varvat med Filip och Fredriks podcast-intervju med Håkan Hellström (bästa!) och äter mangoglass som jag hittade i frysen för att göra kvällen roligare. 
-
Rubriklåt: 
Tell me why - Taylor Swift

"Dom måste lära sig gå", det är vad folk säger när det är vi två

 
-
Idag är det tisdag och jag har vårkjol på mig för det är sol ute. Igår var jag ledig så jag gick på promenad med en vän, skrev en uppsats och åkte på en väldigt mysig våffelkväll med en hel bunt vänner för att fira Våffeldagen. Vi gjorde våffelberg och dukade på golvet för att rymmas, lekte med vine-appen (för alla er som har Vine så heter jag emmabjornwall där) och åt tills vi nästan sprack. Mysigt nanting!
-
Rubriklåt: 
Uppsnärjd i det blå - Håkan Hellström
 
 

Jag kan få dig när du vill

 



Godkväll medmänniskor! I skrivande stund sitter jag och Karin på Bromma flygplats och försöker att inte somna på varsin barstol; sömnbristen är ett faktum. Helgen i Kungsbacka har varit helt fantastisk och vi har haft så himla mycket kul (vilket var väldigt svårt att sammanfatta i bilder men jag gjorde ett försök). Sena kvällar och tidiga mornar, ingen sömn och långa kongresstimmar med viktiga beslut och intressanta diskussioner. Nya bekantskaper såväl som kära återseenden. (Vi hann faktiskt även med en snabbvisit i Göteborg centrum i fredags och rusade naturligtvis raka vägen in på Beyond Retro). Har skrattat och kramats så himla mycket denna helg, känns ej kult att vardagen snart är över oss igen. Faaast å andra sidan är det snart påsklov, hallelujah!
 
 
-
Rubriklåt: 
Mannen i den vita hatten (16 år senare) - Kent
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så länge högern borde skjutas

 
 
 
Irrelevanta arkivbilder från 2011 som jag blir glad av. 
-
Idag torsdag och vaknade på bästa sättet till morgonsol, mitt-i-veckan-ledighet, fint sällskap och nystekta pannkakor. Tänk om man kunde ha såna mornar jämt. 
-
-
Sen dess har jag mest bara hunnit åka hem och landat i sängen med en del oskrivna uppsatser att ta itu med innan stundande utvecklingssamtal och jobb. Imorgon åker jag ända ner till Götet ihop med en fantastiskt bra vän för lite UCUR-uppdrag, skratt och vårkänslor. Taggarrrr!  
-
Rubriklåt: 
Din alltid alltid - Anton Kristiansson

You could try much harder, but I know you won't

 
Igår var jag ledig och sov ut jättemycket. Stekte ägg, advokado och tomater och åt ihop med rostat bröd och keso (kan hon sluta blogga om mat eller?). Världens bästa brunch ungefär, och ännu bättre med lite Harry Potter-läsning. Jag har som alltid en Harry Potter-bok att luta mig mot när jag blir trött på att läsa böcker jag inte vet om de är värda min tid eller inte. Det är ganska mysigt, som att hänga med en gammal vän typ. 
-
Annars har jag denna vecka spenderat en massa trevlig tid med människor jag inte träffat på alldeles för länge, promenerat i iskallt väder, skrattat åt gamla skolböcker, pratat i trappuppgångar och ätit fruktsallad på ett golv. Har så mycket roligt för mig i dagarna att det inte är riktigt klokt egentligen! 
-
Rubriklåt (Alltså TV-serier med bra soundtracks kan ju vara det bästa som finns) : 
Only waiting -  The Travelling Band

Jag behöver mer fastän du förstör mig helt, du är knark

 
Såhär fint hade jag det i lördags när jag sushi-dejtade Karin på hennes säng och pratade om allt och inget. Mat, prat, musik och bäst sällskap.
-
I övrigt har jag haft en fantastiskt bra helg med fredagsdans, finkultur på Littfesten med intressanta föreläsningar och intervjuer, lördagsmys och skypeprat. Är dessutom ledig massa i veckan så måndagen har inte dödat mig än. Förövrigt fick jag en trevlig kommentar här på bloggy (älska när det händer) med lite frågor om mitt China-life, så tänkte göra ett inlägg om det längre fram i veckan. Om någon annan har frågor, ställ dem ba! Don't be shy, liksom. 
-
Rubriklåt (Fetfetfet låt, tack för tipset dollface!):
Du är knark - Anton Kristiansson

Natten är vacker och månen är full, du är som natten och jag är som månen och du är som jag

 
Lite av det senaste från mitt aldrig sinande instagram-flöde. Saknar Kina redan, bästa veckan på länge. 
-
Nu nyduschad, ombytt och redo för helgen. Jag, glitterlinnet och Jakob Hellman taggar ihop, nu ska vi glömma allt som är på allvar för ett tag.
-
Rubriklåt: 
Du är allt jag vill ha - Jacob Hellman

Det gör inte ont så länge du är med mig

 
Alltså herregud, 39 och fortfarande helt jävla perfekt och underbar och bäst på alla sätt och vis. Dör lite varje gång jag ser videon. Kärlek. 
-
Rubriklåt: 
Så länge du är med mig - Håkan Hellström

You have seen me through some trials and tribulations and some tears

 
Lånade en bild från mammas blogg, mest för att visa hur mitt hår ser ut nu för tiden. Och lite för att en dag som denna, när man fryser trots att man har tusen lager, har jag svårt att förstå att för en vecka sedan satt jag på en uteservering i skuggan och svettades. Hur som helst, gick jag till Tony&Guy's frisörsalong i Kina och klippte bort de slitna topparna. Trots allvarliga kommunikationssvårigheter mig och frisören emellan (han kunde ingen engelska och jag ingen kinesiska) så är jag faktiskt väldigt nöjd med resultatet! 
-
Rubriklåt (alltså denna låt är så härligt glad och studsig): 
Skeleton song - Kate Nash
 

För jag tänker aldrig dö, nej, det kommer aldrig va över för mig

 
 
Festglada bilder lånade av Franziska från ett mycket bra 18-årsfirande av Johanna i lördags med Slips och flug-tema. Kvällen slutade på en uteservering mitt i natten i fina vänners lag, och klockan var efter två när vi tårögda kramades hejdå på obestämd framtid och jag hoppade in i en grön Ningbo-taxi för kanske sista gången nånsin. 
-
Nu onsdag och trött överallt. Vaknade tidigare än tidigast, fortfarande hårt jetlaggad, och lyssnade på Morgonpasset i P3 när de premiärspelade Håkan Hellströms nya singel. I April släpps hans nya platta och jag är cirka SÅ taggad på detta!!!
-
Rubriklåt: 
Det kommer aldrig va över för mig - Håkan Hellström

Det var två veckor sedan idag

I Kina hittade jag en hel del fint att lägga pengar på, som till exempel de saker ni ser här. Boken köpte jag faktiskt redan på flygplatsen på väg dit, och nu ligger den utläst och fin på mitt golv. Läs den, tycker jag. Parfymen från Marc Jacobs doftar som jag vill att min vår ska få dofta och jag snubblade över den för endast 70 kronor vilket gjorde mig extra glad. 
 
 
Godiset i burken hittade jag på en liten godisbutik i Shanghai vid namn Candy Lab där man kunde köpa handgjort godis i provrör och titta på när de gjorde godiset. Det häftigaste är att det verkligen smakar som de skickligt gjorda avbilderna de är prydda med. Och syetuiet är mest bara fint och litet och rosa och precis ett sånt där som jag vill ha i ytterfacket på min Kånken när jag är ute och virrar bort mig i världen och något går sönder. 
-
Rubriklåt:
Det var tre månader sen idag - Säkert! 
 
 

Homeward bound

 
Helt död i kropp och själ men till slut hemma i Umeå. Gick faktiskt väldigt smidigt även om det naturligtvis tar en jäkla tid att åka så långt. Lyckades under dagens långa resa dessutom dra på mig en förkylning (varför bryta en dålig vana, blir ju alltid sjuk när jag reser) och har därför plågats lite extra av flygandets smärtsamma örontortyr. Eftersom att klockan i mitt huvud är tjugo över fyra på natten (fast den bara är 20.20 här) kommer jag däcka cirka här och nu och hoppas på att febern gått ner lite imorgon. Har ej tid att vara sjuk nu!
-
( Men hallå, har ju haft livets bästa sportlov så jag är inte bitter.)
-
Rubriklåt: 
Homeward bound - Simon & Garfunkel

I don't care, I love it


Två fredagsbilder från Johannas kamera när vi var ute i partynatten och dansade tills det blev morgon. 
-
Nu är det söndagkväll och jag har just landat på en nybäddad hotellsäng, helt utmattad. Sista dagen till ära har spenderats i Shanghai tillsammans med mor. Vi har hunnit med allt från att strosa runt i mysiga småbutiker i "The french concession" (ett superfint område mitt i Shanghai), hälsat på en stor skräddarmarknad för att få klänningar uppsydda efter våra mått, shoppat loss i en bokhandel, vilat fötterna på Starbucks och slutligen ätit en fantastiskt god trerätters-middag på en trevlig restaurang. Lång men väldigt bra dag! 
-
Imorgonbitti hoppar jag på planet mot Umeå igen, så nån gång efter middagen imorgon, svensk tid, borde jag åter stå på västerbottnisk mark. 
-
Rubriklåt: 
I love it - Icona Pop
 

I still recall your head on the pillow, smiling at me

 
 
Igårkväll, onsdags, tog vi bussen ner till stan för att lyxa lite. Sushi utan gränser, åt tills vi nästan dog. Restaurangen där vi åt hade ett lite ovanligt men kul system, sushin kom nämligen på rullande band bredvid bordet så fick man bara plocka de tallrikar som såg goda ut. När man ätit tills man storknat räknade servitrisen helt enkelt hur många tallrikar vi staplat upp på bordet (ganska många blev det) och så får man betala 6-10 kronor/tallrik (beroende på färgen). Så smidigt! Och naturligtvis, sinnessjukt smaskigt. 
-
Rubriklåt (kort men väldans fin låt): 
Into the trees - The real tuesday weld

So long ago since I felt shivers down my spine

 


 
Torsdag, säger de, och jag har redan varit här en vecka. Var tar tiden vägen? Idag har jag i alla fall hunnit med att vakna upp bredvid bästaste Johanna, fått ordentlig sovmorgon följt av en otroligt god lunch på Ganesha, en indisk restaurang med livets godaste käk. Efter det tog jag och mor en promenad i Moonlake park, och jag njöt av tjugofyra graders barbent värme och strålande sol. Fick även på känna på livet som blondin när ett par kinesiska tjejer ivrigt ville fotas med mig. Alltså pga mitt skandinaviska utseende och inget annat. Ja. 
-
Hur som helst, nu degar jag på sängen med Mando diao i högtalarna och taggar helgen med allt den har i beredskap. Livet är: Fett bra.
-
Rubriklåt: 
High heels - Mando Diao

Jag gav dig min version av sanningen för att få dig att förstå

 
 
 
 
Godkväll från Kina. Sitter vid köksbordet och skickar viktiga mail. Det luktar nybakat bröd i hela huset, blir så sugen att jag dör. Idag har jag och mamma hunnit med en god lunch på solig uteservering tillsammans med några av hennes väninnor, och sedan en timmes oljig helkroppsmassage på Dragonfly Spa. De är så fantastiskt duktiga där! Resten av dagen har jag bara försökt avnjuta det somriga vädret, och ätit god hämtmat till middag från ett av mina favoritställen längst med gatan. Sämre sportlov kunde man ju ha!
-
Rubriklåt: 
Duett - Kent

I'd rather dance with you than talk with you

  
 
Sådärja. Tog bara cirka en natt för denna fyra minuters långa film att laddas upp på youtube. Heja livet. Hur som helst, som sagt filmades det en del under det första dygnet i Shanghai (minneskortet blev tyvärr fullt innan lördagen hann ta fart). Ber om ursäkt för skakiga kamerahänder och varierande ljudkvalité, men ändå. Enjoy!
-
Rubriklåt:
I rather dance with you - Kings of Convenience

Hela livet var ett disco

 
 
 
 
Försöker och försöker ladda upp en video jag klippte och klistrade med idag men internet vill sig inte. Vi får väl se om det lyckas någon gång. 
-
Idag har jag strosat runt i soliga kvarter med mamma och utforskat delar av staden jag aldrig sett förut. Prövat lila chips och pratat dålig kinesiska, fikat på balkongen och fotat svävande fiskar. Nu filmkväll och fortsatt ignorans av djupt nedpackad läxhög. 
-
Rubriklåt: 
Hela livet var ett disco - Markus Krunegård 

10 000 meter upp i luften ser jag allt så klart

 
Flygplansvy över Västerbotten. I onsdags begav jag mig ju som ni flesta vet ut i världen, närmare bestämt til Kina. Resan gick smärtfritt (om än långsamt) och efter en lång natts återställningssömn var jag åter på banan med den kinesiska tidszonen. Det vill säga sju timmar före Sverige. I fredags hoppade jag på bussen ihop med några av mina bästaste vänner här för en helt vild helg i Shanghai. Allt från nattklubbar till tivolibesök till ändlös shopping till Salsa-dans till efterfester i gryningsljus. Det är en trött, skavsårsskadad men fruktansvärt nöjd Emma som nu kastar sig bland dunkuddarna i livets skönaste säng. Ni anar inte hur livet leker med mig nu. 
-
För övrigt roade vi oss med att filma lite från helgens bravader genom Iphone-kameran (åtminstone tills minneskortet blev fullt), har inte hunnit kolla igenom detta än men kanske kommer det upp en liten video framöver! 
 
-
Rubriklåt: 
Jag kommer - Veronica Maggio
 

RSS 2.0