Klappar och slagI kaoset av flyttkartonger och vindsrensningsobjekt låg en fin kamera från sextiotalet och såg ensam ut. 
-
På musikfronten då? Jo, Oskar Linnros har ju släppt nytt till exempel. Annars blandas mycket Belle & Sebastian med Block Party i mina högtalare, samt den oundvikliga raddan av sommarmusik i klassisk Håkan- och Veronicastil. 

Kladdkaka och hemskt dyra jordgubbarIkväll har jag hängt vid älven på en filt i solnedgången med en av de bästa människorna jag vet. Kladdkaka, jordgubbar, sommar, skratt och tårar. Peace & Love dör med festivaldrömmarna men sommaren ska nog bli bra ändå, har jag bestämt. Faktiskt den bästa hittills, om jag får välja. Jag har ju en hel lista på andra saker jag vill göra i sommar.
-
Här får ni förresten en väldigt bra låt jag tycker att ni kan lyssna på. 

Lördagsmornar och maskrosor

 


Du, din analoga kamera och blomstrande sommarängar. Jag, min prickiga bikini och maskroskransar. Och så vi, i mitten av allt det där, med sommarlovsplaner som får det att glittra i ögonen och Veronica Maggio som viskar om barfotafötter och Paris i bakgrunden. Inte ens snedtrampade fötter eller skrämselstora skalbaggar gör särskilt mycket då.  

Helggöra och svenneliv

Söndag och brutal frånvaro från bloggen. Bortförklarar vagt med vackert väder och roligheter runt varje hörn. Sedan sist har jag i alla fall hunnit med allt möjligt trevligt och somrigt, och roat mig bäst jag kunnat på äkta sommarvis.


Till exempel har vi badat i älven...(fruktansvärt konstig bild på oss allihop faktiskt, men ville mest demonstrera all god mat) 


...Och haft grillmiddagar. Dessa bilder är allihop från förra helgen då vi kombinerade grillandet med schagerafton. Har aldrig känt mig mer Svensson än när vi satt typ tolv pers inklämda i skinnsoffan och hejade hysteriskt på Robin Stjernberg med popcornen i högsta hugg. Trots brutal förlust för Sverige blev det ändå en väldigt bra kväll! 
 

We don't sleep when the sun goes down, we don't waste no precious time

Jenny tog lite smygbilder på mig i torsdags när vi hade UCUR-möte utomhus. Charmigt osv.
-
Nu ni. Nu är det äntligen sommar för en stund till slut. Har under de senaste dagarna sprungit omkring i mina somrigaste kläder, firat att mina slutprov är över, ätit tonvis med glass, badat i älven, grillat, hängt på familjemiddag, hållit handen, skriksjungit till Eurovision, trängts i soffor, solat, skuttat runt i skogen och i gräset och på vägarna och i leran och bara njutit av en klarblå himmel och temperaturer vi bara når ett knapert antal dygn per år i den här stan. 

Du måste tvinga mig ut

 
Katten och jag, känner likadant. 
-
Det är endast tisdag. Hela världen är som ett stort, ångestfyllt, grått skolarbete. Tänk på framtiden, säger de, tänk på framtiden. Bäst för framtiden att den leverar, tänker jag, bäst för den. 

Majdagar

I brist på bättre (har fortfarande min kamera på fel sida staden) kan vi alltid kika på lite iphonebilder från vad den här månaden har hunnit bjuda på än så länge: Jag och Siri åkte på äventyr till Kupan en dag för att leta mexikanska kläder, och hittade en ovanlig trafikskylt. Varför fick man inte gå där? Ingen vet.Senare den kvällen åkte vi till en vän som bland annat firade sin 19-årsdag och Cinco de Mayo med mexikanskt party! Han var onekligen stiligast utklädd. Lasersvärdet på bilden kom händigt till när den hemmasnickrade piñatan skulle slås sönder, även fast svärdet gick sönder före allt annat. Här är en glad bild från en av förra veckans trevliga grillmiddagar. Det är praktiskt när sällskapet också är vegetarianer, då slipper man slåss om att få grilla först.Och sist men inte minst, två bilder från igårmorse, när min Henke fyllde 18. Vi firade med cupcakes, pizza och paket i sängen halva dan och såg på dåliga amerikanska reality shows som ändå var rätt bra. 


Långledigheter och övergångsställen

 
Lånade en frän bild från Karins instagram (karinmahieu heter hon där) från i onsdagskväll då vi startade upp långhelgen med bilkörning och grillkväll hos Elin i bra umgänge. 
-
Själv glömde jag naturligtvis kameran hos Karin imorse, när jag äntligen tagit mig i kragen och faktiskt laddat batteriet. Skäms ju. Än så länge har dessa frihetsdagar i alla fall hunnit innebära bland annat grillkväll, festkväll, födelsedagsfirande, frisörbesök, mysfika och familjehäng. Vill endast fortsätta vara ledig, helst för evigt. Livet. 
 

Genom åren

Söndagkväll och idag kändes det verkligen att det äntligen är maj, så varför inte titta tillbaks på de senaste majmånaderna av mitt liv? Vi börjar långt bak: 

Maj 2010, och en kristihimmelshelg i London med familjen. Träffade Britney Spears och poserade i telefonkiosker, så som man gör. Ah, högstadiets blomsterdagar. Jag minns mest att maj 2010 kom med fabulöst väder, och att jag under denna månad lyckades införskaffa mig tre skolavslutningsklänningar som sedan gav mig beslutsångest. 


Vidare till Maj 2011, då jag tog kanske en halv miljard "outfitbilder" med varierande kvalité. (Här emellan hann jag även färga håret många nyanser mörkare och sen dess har vi inte fått se mitt naturliga svall igen.) Det här var innan mitt liv med systemkamera, då jag fortfarande balanserade min turkosa lilla digitalkamera på en hög med stolar:Det är något med maj i Sverige och alla partyn, här är från ett födelsedagsfirande med gala-tema: Och till sist, Maj 2012, då bodde jag ju som bekant i Kina. Jag spenderade dagarna på skolgården i tropisk värme och helgerna på dansgolvet. Här hade jag dessutom precis varit hemma i Sverige och slingat håret ljusare igen: Och nu är det Maj 2013. Fattar ingenting, tiden går så fort. Än så länge har jag inte hunnit fota så mycket denna månad men såhär såg jag ut i torsdags på instagram när jag hängde på skoltoaletten och panikade över hur mycket jag hade att göra: 
 

De kommande två veckorna har jag nämligen prov i totalt 22 och en halv timme (skjut mig) så om ni undrar över framtida bloggfrånvaro så vet ni! 

"Jag äger"Bläddrar i arkivet (satt och räddade allt på min hårddisk igårkväll i ett plötsligt paranojjainfall) och inser att sommaren snart är ett faktum. Nu är det maj och alla lapar sol på lunchrasten. Fattar noll, men underbart. Plus: Fredag! Sista lektionen lider äntligen mot sitt slut och ikväll ska helgen tydligen firas in med mexikansk temafest. Cinco de Mayo, någon? 
 

Att fira in vårenLånade lite bilder från Siris blogg från Valborg i tisdags när vi officiellt firade in våren. Vi var ett helt gäng av fabulösa människor som grillade, dansade och hade kul, innan den sena natten kom och spred ut oss över staden på äventyr. Såhär såg middagen förövrigt ut genom min insta: 
 


Så mycket trevligheter, bara. 

Första majImorse vaknade vi upp till en solig första maj på Grubbe och bestämde oss för att gå på upptäcksfärd i skogen. Henke ristade in fina saker i träden. Jag fotade med mobilen och klättrade upp bland trädtopparna. Sedan hittade vi ner till älven och där hade isen äntligen smält. Den här bilden är faktiskt från i söndags då det fortfarande fanns ett och annat isflak att våghalsigt ta sig ut på. Idag fanns där mest bara fjolårsgräs och en väldans massa vårkänslor. 

RSS 2.0