Hej osv



Hej på er! Såhär såg jag ut i torsdags tror jag och sedan dess har knappt en bild tagits. Lovet har kickat in och jag har njutit på bästa sätt genom att gå på NUHARVILOV-fest, slitit på jobby och haft klassiskt svenskt lördagsmyz med familjen + pojkvännen + helgmaten + tv-underhållning. Mycket bra start på lovet trots stundande söndagsbegravning i diverse läxböcker. 

 
Och såhär ser det ut när höst-Umeå visar upp sig från sin solsida(n). (Äntligen har fjärde säsongen dragit igång, kärlek.)

365 dagar sedan

För det första: Hej till alla nya läsare som tycks trillat in här på senaste tiden! Mycket fint, välkomna, hoppas ni stannar osv. 
-
För det andra: Imorgon får vi höstlov (mitt allra sista!!), vilket får mig att tänka tillbaka på hur jag spenderade mitt lov för exakt 365 dagar sedan. Då, när jag åkte tillbaka till Kina i sällskap av min storebror och hans flickvän för att besöka mitt long lost country och familjen för första gången sedan jag flyttat till Sverige igen. Ungefär såhär:


 
Hängde i de högsta skyskraporna i Shanghai, så som man gör. 


Fotade främlingar som fotade varandra längst med älven. 
 


Badade i varmvattenskällor bland dimmiga bergen. 

 
Sprang runt en massa med de här gullisarna.
 




Halloweenade ihop på osvenskt vis på en fräsig klubb i Shanghai med mina bästa tjejer som jag saknar så galet mycket mest hela tiden,



Och såg ut ungefär såhär med färglinser och fejkfransar. 



Slickade på kinesiska murar (fast inte den "riktiga") och kramade förstås om familjen en hel del. 

 
Fina tider kan ni tro, blir alldeles nostalgisk i tårna. En dag åker jag förhoppningsvis dit igen, men i år ska jag spendera lovet med att pussa på min pojkvän, sova ut på mornarna och bara göra det jag känner för.   

Ner med patriarkatet!

 
Alltså, hej hörrni. Det är en grej som jag funderar väldigt mycket på, diskuterar väldigt mycket kring och vill engagera mig själv och alla andra väldigt mycket i. Det stavas Feminism. Jag vet inte varför jag är så dålig på att beröra viktiga ämnen här på bloggen, kanske är jag osäker på hur jag ska formulera mig, eller rädd att ingen ska orka läsa. Jag har så himla många bra och coola kompisar som är dödsgrymma och gör så mycket och är såna förebilder när det kommer till feminism och jämställdhet, och varje gång jag läser ett bra blogginlägg nånstans eller hamnar i en intressant diskussion med någon eller ser en inspirerande film så tänker jag ba HALLÅ SHIT VAD BRA JAG VILL OCKSÅ!! Men ändå har det nästan helt lämnats ute här på bloggy. Det skäms jag för. Att vara feminist för mig är en självklarhet, och att kämpa för ett jämställt samhälle där tjejer får ta lika mycket plats som killar är en kamp värd sitt pris alla gånger. 
 
Här kan du till exempel bli medlem i Feministiskt initiativ (F!) för att hjälpa deras eminenta organisation att växa och få ta mer plats. Och här hittar du 33 bra anledningar att läsa om varför feminism är så himla livsviktigt.
 
 
           
 
Haha, den här bilden gjorde jag för övrigt till en SO-uppgift i nian?? Asful men det bjuder jag på för att understryka min poäng! 
 
 

Creep

 
 
Idag var en ovanligt bra tisdag. Till exempel var jag ledig och vaknade utsövd bredvid en väldigt snygg och mysig pojkvän som jag lagade "Eggs in a basket"-frukost med. Sedan skrev jag hejvilt på en viktig uppsats, och rätt som det var kom brevbäraren förbi med en massa kul till mig! Som skorna här ovan som gör mig vingligt mycket längre. Och tröjan. Plus ännu fler tröjor. Så mycket matriell lycka på samma gång så det är inte riktigt klokt! 
-
Tröja - Asos, Kjol - H&M, Creepers - Ebay, Tights - Twilfit

Spacy



 








 
Tog mig friheten att pausa från pluggandet igårkväll och hängde lite framför kameran istället. Har ju fått ett sånt där riktigt VISA-kort nu, vilket redan resulterat i alldeles för många internetköp. Livsfarligt men dödskul. 
-
Tights- London Market, Top - Nelly, Beanie - The Army Shop 

Vardagskreativitet

 
 
Fick bland annat lite nya ritblock och så av lillebror i present, och lät pennan ta överhanden en kväll när kreativiteten flödade. Ser ni vem det ska föreställa?;))

Material love

För en vecka sen fyllde jag ju som kanske bekant 18 fabulösa jordsnurr. Detta resulterade, förutom i ett myndighetsskap, krogtillgång och nattpass på jobbet, också i en del materiella prylar från diverse fina släktingar och personer. Till exempel så fick jag: 



Två par av dessa hörlurar, megabäst ljud och design. 



Håkan-boken fick jag av min favoritpojke, så jag kan ha mina bästa killar i samma bok liksom! På bokfronten fick jag även Nina Björks "Lyckliga i alla sina dagar", som jag velat läsa jättelänge! Kan rekommendera den till cirka hela mänskligheten. 



Av päronen kammade jag hem den senaste Ipaden, så jag slipper släpa med mig laptopen så fort jag ska resa nånstans. Asskönt ju.

 
Och min Iphone har fått ny utsmyckning nu, coolaste kattögonskalet från T-shirt Store! Plus ett halsband gjort av återvunnet gummi från bildäck om jag inte minns helt fel. Man kan aldrig ha för många assocearer ju.
-
Fick såklart annat bra också men de här prylarna gjorde sig bäst på bild. Tackar och bockar för alla fina paket i alla fall, ni är bäst<34 

Fredag och framtidsångest

Fredag och framtidsångest.
 
I brevlådan landar brev med nyckelord som Krav och Skyldighet och Myndig och Ansvarig. Lärarna har börjat predika om vidareutbildningar, tillvalskurser och meritpoäng. Klasskompisar diskuterar möjliga och omöjliga universitet, IB-poängen mäts mot svenska poäng. Jag läser på hemsidor om utbildningar och karriärsstegar; drömmer och hoppas i tusen olika riktningar. Slutproven kryper obemärkt närmre och närmre, uppsatserna är så många att de inte ens ryms på datorn längre, och ögonen kämpar för att hänga med i de ändlösa powerpoint-presentationerna som ska banka in lite ny kunskap i hjärnbarken. "Snart gäller det, allihopa, snart gäller det!" 
 
Plötsligt blev allt på allvar och framtiden som alltid varit så vag och liksom onåbar på något vis, är snart inom räckhåll för oss. 
 
 
 
 
 

Ta mig tillbaks









 
Tillägnar detta blogginlägg till London, genom Franziskas kameralins. Vill kunna gå runt barbent i Camden och käka megagod veganmat, rocka Mimmis keps dagarna i ända, vara dödsbakis på en dubbeldäckad buss, se skräckfilmer på bio och äta picknick i en park ihop med tusen getingar och fina människor. Plus att mitt hår i London var så himla fluffigt och typ... Lättstylat?? Det var tider det, hörrni. Det var tider. 

Body shop





 
På min önskelista i år stod Body shop-produkter högt upp, och såhär blev resultatet! Fick alltså ett presentkort där som jag utnyttjade till max det första jag gjorde, plus ett par av burkarna här ovan redan inslagna. Älskar att få presenter alltså, växer aldrig ifrån det. Och att fylla badrumsskåpet med väldoftande burkar och krämer, förstås.  

Instaspeglingen genom tiderna

 
Såhär har alltså alla mina spegelbilder sett ut, enligt instagram, under 2013 so far. Så himla mycket egopics så en nästan dör men det är lite kul också, att se hur man förändrats och sådär. 
 
 
Och såhär såg jag ut på instaflödet senast igår, i min nya fabulösa Jesus-tröja som jag fick av my darling Henke i födelsedagspresent. 
 

Harry Potter, fest och arton år

Igår firade jag och Ellen att vi äntligen vandrat arton år på denna jord med en hejdundrandes maskeradfest. Temat var naturligtvis Harry P och det blev en så himlarns fin kväll så det kan ni inte ens ana. Här kommer i alla fall någon slags bildbomb för att typ summera så gott det går: 



Svåraste typsnittet att skriva kan jag lova! 



Ellen stod för den fyndigaste utklädnaden; hon var Kvicken. Jag körde på Bellatrix, kände att det återspeglade mitt mörka inre.  



Självklart delade vi in gästerna i Elevhem! Såhär kunde man vinna och förlora poäng. 





Félice kom som Xenophilius Lovegood, och hade dessutom gjort ett helt fabulöst Harry P-quiz som vi spelade.  



Ellen går ju i Bild-klassen, och utnyttjade sin konstnärliga sida när hon gjorde dessa fräsiga skyltar.



Sara var Ginny Weasley förstås.



Och Mimmi var Nyphadora Tonks! 



Henke va en Hottie McFottie-variant av Professor Qurriell i turban och linser.



Så mycket bra folk!! 



Rebecka va skitsnygg som alltid och konkurrerade med mig som Bellatrix. 



Inte riktigt hela gänget men nästan! 



Agnes och Kajsa var jättebra utklädda båda två, som Luna Lovegood och Rita Skeeter!

 


Siri var Harry Himself.





Anni var Viktor Krum och hade bästa trollstaven som hon gjort själv!

 
Hur som helst hade jag roligaste kvällen ever, och idag är det ju min födelsedag så firandet har fortsatt för fulla muggar! Välkommen till vuxenlivet Emma. Tack tack, det känns fett måste jag säga.

B/W

 




 
Typ såhär kan det bli en sen lördagsnatt när kreativiteten släpps lös och förnuftet kastas ut. 

Tisdag

 
 

Vad har du på dig?

Nån lustig kom-just-ut-ur-duschen-kombo av tjocksockar, rymdtights och stickad kofta. 

Hur mår du?

Faktiskt helt ok, ledig idag så fick sova massor imorse! Bästa. 

Vad önskar du just nu?

Att den här veckan ska gå supermegasnabbt så det blir helg snart! 

Vad ska du göra imorgon?

Gå i skolan och plugga tills jag stupar, typ. 

Och på fredag?
Då ska jag gå och se Cirkus Cirkörs nya föreställning!! Shit vad det kommer äga, kolla trailern ba. 

Vad skrattade du senast åt?
En rolig twitter-uppdatering av Magnus Betnér, lol (blev visst med twitter igår förresten: emmabjornwall)

Vad grät du senast åt?
Hrm, har kanske börjat se Gossip Girl pga att vi har Netflix nu och jag kanske blir väldigt emotionell av sådana serier så det kanske var så att jag fällde en tår till frukosten. 

Senaste köp?
Undviker köp just nu! Men handlade lite god mat i fredags om jag inte minns fel. 

 
 

Vem sov du senast med?
En sån där fin en som viskar att han tycker om mig när vi ska sova. 

Vad läser du just nu?
Växlar som vanligt mellan flera böcker, just nu Harry P. and the half-blood prince, The fault in our stars och Under the skin. Sistnämnda är för skolans skull dock! 

Senast sedda film?
Tjenare Kungen! Seriöst, så himla bra film, vill bara leva på åttiotalet och skaffa ett coolt punkband och bo i Göteborg. Fast det vill jag ju nästan jämt. Bo i Götet, alltså. 

Vem var den senaste som ringde dig?
Det var min far! 

Senast 3 inkomna sms?
- Påminnelse: Dina bilder har kommit! 
- Yes!!
- Haha najs :)

Vad stod det i ditt senaste skickade sms?

- Okej, fabulous! Fyra på station alltså? :)

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
Min käre storebror som tyvärr meddelade att han inte kommer hit till helgen :((( Men desto större anledning för mig att snart åka till Stockholm igen, tänker jag! 

Vart vill du åka just nu?
Överallt söderut, Umeå är en ytterst kall stad. 

Nästa planerade resa?
Det lär väl bli Stockholm tänker jag. Vill för övrigt boka in en utlandsresa pga känns deppigt att inte ha någon sådan i kalendern att se framemot för tillfället.

 
 

Dagens bästa.
Att plugga hemifrån och slippa sitta och frysa i en kall skolbänk! Plus kaffet är gratis här. 


RSS 2.0