Fredagsmys

I fredags blev det äntligen helg, och med familjen på andra äventyr så bestämde jag och Henke oss för att ta över mi casa över helgen. 



Jag tände cirka tusen stearinljus för att det är typ det bästa med hösten. 



Sen stekte vi tzeyspett



och skar upp megagott bröd. 



Alltså finaste dejten ju <34



Till tzeyspetten gjorde vi filodeg-knyten med stekt svamp, lök, grädde och sånt gott i, plus massa sallad såklart. Dödsgott!!!





Så himla obekväm framför kameran ibland, men jag var iallafall också där! 

 
Ungefär såhär slutar det alltid när vi ska ta bilder ihop, fokuset strular och vi ser antingen dödsallvarliga eller utvecklingsstörda ut på alla bilder, haha. Men hur som helst har jag haft en fin helg med jobb och mys som tog slut alldeles för fort! Och vet ni? Om prick en vecka fyller jag arton. Bäst.
 

Sen får vi dra

 
Alltså har ni tänkt på att framtiden är här snart? Så jävla vackert det kommer bli. Och sen får vi dra, vart vi vill, och slippa frysa om fötterna åtta månader om året. 
 

Glasögonormar och fransk manikyr

 


Idag är det måndag och det tycks som att det inte är så himla livat här på bloggen längre. Förlåt för det. Hur som haver, sedan sist har jag till exempel hunnit skaffa mig glasögon (det visade sig att synen inte var helt felfri trots allt), nymålade naglar...



Och en ny hårfärg, hösten till ära! 



Dessutom tycker jag att ni borde få se min fashionabla väska jag snubblade över på Topshop i London och inte kunde låta bli alls. Min dator ryms precis och den matchar mina Docs perfekt. 





Skorna har jag ju inte heller hunnit visa tror jag! De är från DNA och funkar i alla lägen. Är ju som så himlarns kort av mig att jag föredrar lite sula på skorna. 

 
Och såhär såg jag ut idag, om det inte framgick liksom. Jag har typ ett enda par jeans som jag gillar och de tycks alltid vara i tvätten, så jag håller mig till midjehöga kjolar för det mesta. Det är ändå mitt bästa plagg.
-
Kjol - H&M // Topp - Primark // Skor - DNA // Glasögon - Ralph Lauren // Väska - Topshop  

Maskeradlördag


  I lördagskväll var jag på maskerad. Dansade vilt på ett blinkande dansgolv, kysstes mellan sönderklottrade väggar och kramade om en saknad vän. Så himla fint, var det. 


Brick lane

Hej på er! Torsdagskväll nu och fick precis ett sms som sa att jag snart upphämtad ur vardagstristessen av två fabulösa vänner och en bil. Vackert värre! 
-
Har hur som helst letat fram ett par halvkassa outfitbilder som togs i all hast i London, sista dagen, när vi hängde i krokarna runt Brick lane, gick i second hand-butiker och åt thaimat på världens mysigaste innergård. 







Sjukt ostrukna hängselbraxor alltså, men så himla sköna att jag struntade i det. Var för övrigt tvungen att klippa av alla mina festivalband häromdan för jobbets skull, det var en sorglig stund i livet. 

 
 
 
Skor - Dr. Martens, Topp - Monki, Keps - Marknad i Camden, Second hand-hängselbraxor - Blitz!, Tygkasse - T-shirtstore

Alltså det här med frippy

 
 
Sitter i djupa kval kring mitt hår. Ska det klippas, ska det sparas ut, ska det blekas, ska det lockas, ska det plattas, ska det färgas...?? Jag vet inte! Här är i alla fall nåra snygga bruds i blont av alla dess slag som inspirerar, för något måste göras, den saken är säker. 

Måndagspepp

 
Idag har jag haft min första dag på jobby, det var massa kult och intressant och fruktansvärt nervöst. Så om ni har vägarna förbi på Max nån helg framöver äre ba och komma in och skaka tass! Livspeppad till max (hehe) nu alltså, life. 

En sån där fin en

Hej söndag och storstädning och förträngt skolarbete. Men ändå mer än helt okej liksom, när man får spendera småförkylda lördagskvällar uppkurad i soffan med hemlagad pizza, pussar och en sån där fin en.

 
 
 

Familjen, stugan och sånt

Igårkväll följde jag med familjen ut till stugan i Norrmjöle för att bara ta det lugnt, äta god mat och bli frisk.
 


Storebror är också här över helgen och hälsar på! 



Lillebror såg man nästan inte till alls, han var mest ute och sköt med sin pilbåge i skogen. 

 


Pappa wookade grönsaker med frisläppt bastufrilla,





Jag fick marinerade soyakorvsbitar istället för kött, megagott! 



 
Bästa med stugan är typ att man kan ha öppen brasa i matrummet. Mysfaktor gånger cirka en miljon. 

 
La familia! 
-
 
Nu lördag och så pass varmt i stan att man kan sitta i bikini trots mitten på september. Fattar ingenting men klagar ej! Har massor av kul att se fram emot nu också, inte minst Håkan i december som jag lyckades fixa biljett till igår. Tagga!!!!

Lejontröjor och vinrött

Igår var det onsdag och då såg jag ut ungefär såhär när jag skuttade runt i korridorerna: 
 


Lejontröjan hittade jag på en marknad i Camden och jag bara älskar den så himla mycket!!







Pepsi var också med på ett hörn när jag fotade och hon såg lika skeptisk ut som vanligt. 



Vinrött alltså.





Och dessa skor har jag ju knappt hunnit visa heller! Också införskaffade i London, för nästan inga pengar alls, och jag blir så lång i dem så det är inte riktigt klokt. 

 
Kjol - H&M, Mössa och strumpbyxor - Pri Mark, Lejontröja och skor - Marknader i Camden
-
Och idag, torsdag, ligger jag djupt nedbäddad under täckena med feber och allt annat som ingår i en klassisk höstförkylning. Har absolut inte alls tid för detta och panikar redan över allt skolarbete som kroppen inte orkar ta tag i just nu. Vill helst bara att någon ska komma hit med en Ben & Jerry's och en rolig film, typ. 

On the south side

Jag tänkte att i dessa rätt händelselösa (eller rättare sagt proppfyllda med "måsten" som inte är värda dokumentering) vardagstimmar kan jag ju visa det jag inte än hunnit visa från London (vill tillbaka cirka nu). 



En dag gav vi oss av till södra London för att spana in Tate Modern. På lyktstolparna från tunnelbanestationen fanns pilar så att man skulle hitta rätt. Fint, tyckte jag.



Kvällen innan hade vi varit ute så vi var rätt trötta, men det var otroligt många fräna utställningar. 



Mitt favoritrum var ett rätt avskalat, svartvitt och modernt ställe. Vad konstnären/fotografen hette minns jag tyvärr ej.



Utsikten från högsta våningen var fabulös! Här är Harry Potter-bron, som vi kallar den (den som går sönder i sjätte boken/filmen alltså).



Efter några timmar av konstspanande var vi hungriga, och längst med strandpromenaden hittade vi den här megaflotta restaurangen. Tipstips! 



Här bestämde jag mig för att äta den klassiska Engelska rätten - Fish n' Chips! Hur gott som helst, dog matdöden. 



Efter en snabb titt på kartan insåg vi att vi lika gärna kunde gå hela strandpromenaden ner till de klassiska turistattraktionerna London Eye och Big Ben. Här träffade vi även på en otroligt duktig trollkarl, en gatumusikant med förtrollande stämma och en mysig gratisfestival att hänga på.



 
När vi äntligen kommit fram till våra egna hoods igen träffade vi upp Franziska (alltså min kära vän från Kina (fast egentligen är hon från Tyskland) som fantastiskt nog var i London samtidigt som oss!) och åt en sen picknickmiddag i parken. Sedan tvingade de med mig till Camden för att gå på skräckbio (The conjuring). Jag skrek konstant i två timmar men den var faktiskt sevärd, erkände jag motvilligt efteråt. 
-
 

Jag tror när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än

Äntligen händer det, känner jag och skuttar runt på små fluffiga moln idag. Senast var 2010 och det var ju alldeles för länge sedan. I december ska jag köa, skrika, sjunga, hoppa och dansa igen. Så. Himla. Taggad. 

Urbanised

Måndag idag och än så länge en rätt ospännande dag faktiskt. Hur som haver, letade fram ett par ovisade bilder från en somrigare, roligare dag i London då jag vandrade runt med bara ben på Tate Modern och hade det trevligt. 



 
Shorts - Monki, Skjortblus - H&M, Solglajjer - Urban Outfitters, Tygkasse - T-shirt Store, Skor - Duffy
 
 Tänkte förövrigt pyssla lite (eller typ jättemycket) med bloggdesignen i veckan eftersom att den är, i brist på bättre uttryck, skitful. Så ni får ha lite överseende om nånting krånglar eller så! 

Första september




Bilder från när vi åkte till Sundsvall, sista sommarlovshelgen. 
 
Hej på er. Första september idag, inleds med ösregn, pluggsöndag och te. Nog är det höst nu alltid, men det känns helt okej för en gångs skull. Jag har ju så fabulöst mycket snygga höstkläder i garderoben i år, och någon som håller om mig när kylan smyger sig på. Det är fint. 
 

RSS 2.0