Party with my pain

Det är ju bra att jag uppdaterar bloggen och sådär. Inte. Usch, hatar folk som skriver så. "And now I'm making smalltalk. I hate smalltalk. I should stop. Yes. Bye. Shit." (Se: P.S I love you).

Imorgon är det nyårsafton! Taggad till tänderna som vanligt. Förhoppningsvis blir det många bilder (och troligtvis blir dom jävligt dåliga), så vi kan kicka igång det nya året med en tjusig bildbomb! Har funderat på att göra en sån här fin årsresumé på året som gått (så som alla andra bloggare) för det är ju onekligen ganska kul. Dock har jag ju de flesta bilderna från tidigare i år på min gamla goding till bjässedator. Så hur bra skulle det gå? (Ni som hängt med har säkert upplevt antalet raseriutbrott över denna!).



Och den här bilden har inte med något att göra, förutom att jag funderar starkt på varför den går att finna i mitt bildarkiv. Söt var den ju iallafall!

Okej, jag har bestämt mig. Jag SKA göra en återblick på året som gått, nån gång. Nån gång snart.

Jag hugger i sten, men jag tror att jag sakta börjar se en kontur









Goddagens! Sitter ute i buschen med familjen och som ni ser på bilderna har vi roat oss med bob-tolkning efter skotern idag. Mycket kul! Trots en begynnande förkylning är det väldigt skönt här ute, lite välbehövd avkoppling, och hyn mår ju finfint av att inte sminkas.

Mot bastun!

Här sitter jag och baddar såren med salt, det går åt helvete med allt



Tralala... Asså, Lars Winnerbäck är ändå bra. Kan vi ju konstatera. Hm. Bra texter. Like it. Är överlycklig, trodde att umeå open och klassresan krockade (typ vårens händelser), och sen gör dom inte det! Happiness. Taggar vecka 13 och 14. Shit, jag har för lite att se fram emot.

Asnice i-landsproblem: När garderoben är överfull med snygga kläder.

Obladoor, han kom med vinden, Obladoor, just genom grinden, Obladoor, han gillar allt som är svart. Oblabla-Oblabla-Oblabla-OBLADOR!

Fina barndomsminnen, Björnes Magasin.

 


Egentligen är du inte kär i mig och egentligen är det okej med mig







Guten tag! Idag har jag vandrat runt såhär (minus brillorna), när jag och Greta shoppat som galningar på mellandagsrean.
Jeans-Cheap monday, T-shirt-Carlings, Hänglsen-Ärvda/second hand från långt bak i släktträdet, Armband-SNÖ of Sweden, Glasögon (fejk)-Second hand/ursprungligen forever 21.

Vet inte om örhängena syns på någon av bilderna, men båda dom och armbandet fick jag i julklapp, de hör ihop eller vad man ska säga. Eftersom jag inte är en sån där människa som orkar hålla på och fota mig själv i timmar så tänker jag istället låta mina nya kläder dyka upp lite nu och var på denna blogg, allt eftersom jag använder det!

Igår prövade Greta sin nya plattång på miig (Björn Axén har jag för mig), och jävlar anåda, så här länge har aldrig några lockar överlevt i mitt hår! Tufft nanting.

Intressant kuriosa: När jag kom hem idag satt min käre far och lyssnade på min Johnossi-skiva och redigerade bilder. Är han som jag eller är jag som han?

I do wanna believe in you but lately I see what you turn into





Vet ni vad? Jag. Saknar. Sommaren.


Varför ska jag ha en stereo när jag hör musiken från tusentals båtar påväg härifrån?







Lite kaosbilder på julkläderna. Alltså, frisyren var finare innan, dessa bilder är tagna runt halv ett på natten. Klänning-Gina Tricot, Kavaj-H&M, Skor-Din Sko, Halsband-Glitter.

Fick en massa awesome presenter men hur intresserade är ni egentligen? Bäst: Umeå open-biljetter, TAGGA HÅKAN M.F!


Vi kommer att dö samtidigt du och jag

Ska vi köra på en classic och säga GOD JUL då. Och vad passar väl inte bättre än massa balla bilder på min modell till lillebror? De har väl i princip inget att göra med jul och allt vad det heter men lev med det, jag tyckte om dom ändå. Hoppas alla får en riktigt fin julafton!


Time to send someone away







Sådärja. Lite bilder. Blir enormus less på att håret ser så rött ut i kameran, vilket det för en gångs skull inte blev. Dock blev det mörkare än på bilderna. Greta ska ha creds för det var faktiskt hon som färgade det, vi fick panik där ett tag när färgen tog slut men det löste sig.

Jag bara babblar på känner jag. Imorgon är det julafton, wihooo. Är inte alls taggad men ändå är jag det. Upside down.

Vi vill ju bara leva, leva och andas, inget mer.






Lite julbilder då, tillslut. Som ni ser, så lyckades jag faktiskt med ett pepparkakshus som inte blev kaos (med pappas hjälp though..). Känner hur julstämningen äntligen börjar infinna sig!

Färgade även håret idag, det blev jävligt mörkt men jag gillar det. Bus.

I have to say that I love to hug people

Lite nightbloggning här då. Det är ju om natten som jag gör mina smartaste drag, det är ju allmänt känt. HOST. Nej, men jag känner mig kreativ! Sitter och lyssnar på fin musik (tänk vilka fina små musikgenin som finns i denna värld), och njuter av livet typ. Gjorde klart pepparkakshuset, men eftersom det inte är riktigt färdigstylat med tomtar osv, så får ni se det imooorgon istället. Hah, min farfar smög runt i köket som en annan tomte och fotade säkert 10000 bilder på mig och pappa när vi höll på, men dessa bilder lär ju ingen få se... Det var hans kamera nämligen.

Jag hinner inte med mina kreativa projekt här! Tröjan tex, när ska jag sy färdigt den? Och mitt lilla filmprojekt (som det än så länge är hyschysch om) går ju inte framåt. Suuuck. Tacka vet jag nätterna! Älskar nätter. Älskar allt.

P.S I love you.

P.S 2. Bara för att vi såg den ikväll. Jävlar i mina byxor, det är en film att snacka om.

Don't forget your dreams



Helluuuu. Det är så kallt ute att man mest vill dö när man går utanför dörren, jag antar att det är julen som knackar på! Idag har jag fixat hårtoning så imorgon blire en liten förnying på hårfärgen, håller alla tummar för att det inte ska bli så jäkla rött som tidigare! Det återstår att se.

Ikväll ska som sagt pepparkakshuset färdigställas, i år ska jag fan vara noggrann med glasyren... Det är så sjukt svårt.


Just another christmas without you






Egentligen är ju då dessa bilder i grund och botten fotade av Siri (för min kamera inomhus är ju bara inte ett bra team) men jag pimpade dom lite och låtsas nu att de är mina. Och eftersom bilder säger mer än ord så kan ni ju bara föreställa er hur trevligt vi hade det!

Nu ska jag typ sova efter en kväll fylld av pepparkakshus-bak, imorgon ska detta färdigställas och då får ni se bilder!

If I ever leave this world alive



Dessa sockar måste ju va det skönaste plagg jag äger. Nä, kanske inte, men dom är helt gudomliga, har tassat omkring i dom hela gårkvällen/natten. Vi var ute i Täfteå, och med vi menar jag väl alla underbaringar till tjejer som var med, och bytte julklappar, åt och pratade. Och nej, jag har inga bilder, men det kommer såfort alla andra laddar upp...

Nu ska jag fortsätta sy på min sovtröja, mitt första syprojekt som faktiskt kanske blir något! Underbart. Blir något, på mitt eget vis förstås... Skare va så skare va!

He's too fucked up to care

Godmorgon. Har jag sagt hur skönt det är att vara ledig? Well, jag säger det igen. JAG ÄLSKAR ATT VARA LEDIG. Ännu skönare när huset är tomt och man bara vaknar (av telefonsamtal förvisso men dock), skiter i att stiga upp, sitter kvar i sängen och bara tar det så jävla lugnt. No stress. Livet leker.

Var på Hamnis igår och såg gamla julkalendrar ("När karusellerna sover", vad va det liksom?), fikade och träffade trevligt folk. Fick även ett grymt musiktips, som ni också måste kolla upp såklart:

The frightened rabbit

Asnice band, har ju inte hunnit lyssna mycket än så länge, men det mesta är grymt. Rubriken är tagen rakt av ur The modern Liper.




Appropå ingenting så var jag och Rebecka uppe i ett träd häromkvällen, bara för att vi kunde. Det var väldigt långt ner insåg vi sen, och när jag drog en djungelgeorge i en av grenarna gick det vilt till. Slutade med att jag landade på Rebecka som inte orkade tyngden så vi rullade/föll/drösade ut på vägen. Killarna som gick förbi kollade ytterst konstigt på oss vill jag lova.

Still don't know what love means



Tjululu. Gjorde ett litet bildspel igår med pix jag tagit under året, enjoy!

P.S Låten i bakgrunden är så jävla fin... (Jolene-Ray Lamontagne)


Held you in my arms one time, lost you just the same



Tjululu. Denna kavaj köpte jag idag, ska ha den på julafton till min klänning. Införskaffades från H&M för er som undrar. Ni får se hela outfiten på julafton I guess. Skitdålig mobilbild från omklädningsrummet men jag orkade inte ta någon ny nu.

Annars har jag städat mitt rum och gjort klart julklappsinköpen. Min mor tyckte att rummet såg så gräsligt ut att hon höll för ögonen varje gång hon kom in, och tillslut bönade hon och bad för att jag skulle städa. Ibland kan man inte tro att vi är släkt, hon är betydligt mer pedantisk och organiserad än jag.

Inatt blir det Harry Potter-Lan med Rebecka, vi ska försöka ta oss igenom hela "Harry Potter och hemligheternas kammare"-spelet till PS1, eftersom vi inte har något minneskort. Vadå töntigt?

And my heart told my head Let love grow, but my head told my heart This time no.




Guten tag. Blev så djävulsk sugen på fika, därav bilderna från mitt och Rebeckas medhavna fika i onsdags på skolan.

Nu tillbaka till verkligheten, som stavas J-U-L-L-O-V. Känns jävligt fint att vara ledig. Lite tråkigt dock att aldrig mer gå på Hagaskolan (vi blir ju flyttade pga ombyggnad och blablabla) men ändå. Ledighet. Sooova.

Förresten, måste bara säga en sak. Ni vet ju att mina rubriker allt som oftast inte har ett skit med nånting att göra, men det är inte riktigt sant. För jag har kommit på en liten taktik. När man har mycket känslor som virvlar i kroppen, så är det lätt att bara skriva av sig på bloggen. Trist läsning som dessutom är alldeles för privat för nåns bästa. Istället öser jag ut mig känslostormen i rubriken, med hjälp av någon textrad ur en träffande låt. Då får ni samtidigt lite bra uppslag att googla, för oftast är det ju också en bra låt. MEN beakta, att ibland behöver det inte handla om hur jag känner, då kan det bara handla om att jag gillade formuleringen. Klurigt.

För vi ska leva vi ska dö för Haga







Glada nyheter. Bräntiskampen är återigen vunnen! Som jag kanske nämnt tidigare så blev jag inte uttagen till själva laget, men nog vare fint att sitta i publiken och skrika halsen av sig samtidigt som man ser sina vänner vinna gren efter gren i den omtalade skoltävlingen. Vann överlägset måste jag säga, alla 7 grenar förutom fotbollen, men dom har ju fotbollsklass så. (bilden längst ner har jag snott av Siri förresten).

Jag och Jessica hade också en fin tid när vi gick runt och målande den klassiska Haga-krigsmålningen i allas ansikten, fanns FÅ omålade människor när vi var klara. Tjusigt värre!

Just last the year



Textrader ur den grymma låten: Skinny love- Bon Iver

Jag är tyst och still och det ska mycket till innan jag blir exalterad




Lyssna på denna extremt sköna jullåt så får ni kanske samma julstämning i kroppen som låg över mig och Rebecka när vi igår firade att betygen är satta och att julen är påväg. Ni ser ju på bilderna hur mysigt vi hade det (addera julmusik på högsta volym, spännande vindsutflykter för att hitta tomteluvor, en ugn som pep och stoldans), och vi bjöd även lillebror på fikat. Och försökte efterlikna Toker. Måste säga att Ivar var likast.

Gillar förresten när företag skickar paket till en i brevlådan och man har totalt glömt bort varför.


Some days I feel like I got it all









Tjululu. Så extremt skönt, slutade efter lunch, fick veta att jag av någon mysko anledning numera har MVG i engelska och att jag behåller mina MVG:n i Svenska, Bild och SO. Sedan, när jag kom hem, kunde jag gå och hämta kameran och ta lite bilder, bara för att jag hade tid! Livet leker igen. Visst, okej, jag fick också bekräftat att jag mer eller mindre är sämst i NO men who cares? Det är inte som att jag tycker om kemi och Biologi ändå så.

KEEP ON SMILING!

Himlen hänger stjärnsvart och snön den ligger blå

 



Glad Lucia. Trevlig Lucia. LUCIA! Ha en bra Lucia. Äh, vafan säger man? Kanske inte finns en sådan fras ens. Hursomhelst, idag är det Lucia, för alla som missat det... Jag var ju, som bilderna skvallrar om, Lucia på Haga och nog för att det var en fin ära och allt det där, men stearinet i håret var ju inte nådigt. På den övre bilden kan man urskilja hur stearinet börjat rinna i ansiktet, inte en helt smärtfri händelse. Men förövrigt gick det bra, och inte snubblade jag heller! Bilderna snodde jag förresten utav www.sirif.devote.se .

 


Och det hjärta som skulle bli ditt på nått vis, det fryser nu sakta till is

Tycks som om jag och resten av den tänkande delen av Sverige är överens om att det kanske inte var så bra att Jay vann. Detta leder ju bara till en skitplatta som först alla köper, och sedan ett halvår senare ligger den i Åhléns dammiga realådor. Efter ett lyckat signeringsår runt om i landet försvinner snubben spårlöst och spelas endast på radion i trötta sammanhang. Håller tummarna för att Jay tänker bryta denna trend.

Imorgon är det tredje advent. Jag har icket köpt en enda julklapp. Busigt.

Party in a forest

Folks, ett litet (men ack så bra) musiktips innan jag beger mig mot kvällens äventyr.

Mumford & Sons

Sjukligt bra band! Lyssna på Little lion man, The Cave och Sigh no more till att börja med, men hela plattan är grym!


Cover på Little lion man utav Mates of Mine.

Maybe I'm just in love with the idea of love





Alltså, ta mig till sommaren så jag får använda dessa skor.

Jag måste bara berätta för er om min morgon. Jag vaknade av väckarklockan klockan 8 men i min trötthetsdvala fick jag för mig att det var något fel på min mobil(?) och stängde av larmet i avsikt att ställa in den på "rätt" tid, då jag trodde att det var mitt i natten. Men innan jag ställt om den så hann jag somna om, och när jag vaknade igen trodde jag att jag bara blundat lite och sätter minsann på mobilen för att ställa den på 8, och helvete i jävlar om då klockan inte är 10 över 9! Jag flyger upp ur sängen och sliter på mig första bästa kläder, sätter upp mitt otrevligt smutsiga hår i en hästsvans, sminkar mig, proppar ner datorn i veckan, krockar med städerskan i trappen, sliter åt mig ett äpple och älgar iväg till skolan, och tro det eller ej om jag är i tid också! Började då, for your information, halv 10.

What a start.

Nu hoppas vi på att kvällens planer går bättre än dagen so far!


would you hate me if I say I know?






Tjululu. Såhär såg jag uppenbarligen ut idag, alldeles för kallt om ni frågar mig. Anyhow, tröjan är från JC (jag som ALDRIG köper kläder där, skyller på rea), halsduken mammas och skärpet från... Taiwan? Minns icket.

Nu väntar sängen, sovmorgonen imorgon kunde inte vara mer välkommen!

And I'm like fuck you



Detta är en ytterst epic bild måste jag säga. Gillar inte webcamkvalié men man tager vad man haver!

Halva klassen sitter här och gör nån hittepåfysikuppgift, men jag och Siri skriver mest av alla andra. Varför inte, liksom? Annars är vi extremt lessa på en viss lärare som gör kemiläxförhör som kan liknas vid prov.

Tror jag ska dra igång nån sorts agrissiv demonstrationsgrupp här på skolan, som kan protestera mot överbelastade hårddiskar (hjärnor) och sömnbrist. Jävla helvetesskola. MAN FÅR KLAGA! Hursomhelst, snart är det över, på måndag sätts betygen. Hallelujah.

I'm screaming inside and there's nowhere left to hide



Ett litet fint budskap (från låten I see you-Mates of mine) såhär på kvällskvisten. Om ni undrar så togs grunden till denna bild när jag tappade kameran och självutlösaren var på. Ganska tufft.

Hold me close and don't let go

Jahapp, idag har man besökt gymnasium då. Upplevelserik dag måste jag ändå påstå. Jag och Rebecka besökte på förmiddagen Draggen, på det Humanistiska programmet, vilket visade sig vara så obotligt tråkigt att efter ett tag "råkade" vi tappa bort vår grupp och gled istället runt på egen hand och utforskade skolan. Blev lite fäst vid hela "High school"-känslan och av att det var så stort och fräscht. Efter en luch i en fullsatt matsal som vi tillslut spenderade vid samma bord som diverse okända, stiliga människor så begav vi oss med gratis buss till Midgård. En minut efter vi anlänt till en caféteria full med estetiska människor i flanellskjortor och sockar så började några från Musikklassen spela en epic variant av Britney Spears Toxic. Mycket trevligt, och själv kände jag att detta är SKOLAN.

Så, en eftermiddag hängde jag där och jag fick veta lite mer om Mediaprogrammet som onekligen verkar väldigt intressant, och så insåg jag att Draggen må vara större men det är virrigare på Midgård. Nu är jag mer kluven än nånsin- Media eller teater?

All my friends are getting older, I guess I must be too





Tjululu. Lite pix på hur jag går runt idag då. Det är lite secondhandstyle över detta, skärpet och ringen är ärvda från min gammelmormor (allt kommer igen), kavajen är ju en klassiker och den vet ni väl är second hand vid det här laget. Örhängerna är från märket Snö, och sist men inte minst valde jag att köra på en sommarfavorit, shortsdressen från Portugaal.

Just nu sitter jag och ser på Cougar town, helt spårad serie men smått underhållande såhär på tisdagskvällen och ett skönt break från all skola (som snart är öööver!). Vet att det varit dåligt med uppdatering men lev med det, jag har viktigare (och tråkigare) saker för mig.

Not supposed to miss you

Lyssnar på Frally (sjukt bra tjej, kolla upp!) och pluggar engelska varvat med svenska tills långt in på natten. Taggar dödläge imorgon, men det är classic. Idag var det sista teatern, så jävla värdelöst och jag kommer sakna detta lilla ljus i tillvaron tills det börjar igen efter jul.






Men bara för att det är epic med mobilbilder och för att Fredrik var ganska ball som Indiana Jones.

I hope you don't mind that I put down in words, how wonderful life is while you're in the world







Guten tag. Lite bilder ovan på världens finaste flickor från en heldundrandes tjejkväll ute i ingenstans som slutade i dramatik då alla våra förädrar trodde att vi dött. Men egentligen sov vi bara med avstängda mobiler. Så det kan gå. Trevligt var det iallafall, men sömnbristen är total som vanligt.

Jag hittade en "ny" låt med Jack häromdagen. Ett soundtrack, som han inte hade med på någon av sina egna låtar. Sjukt bra, Spring wind heter den för alla er som vill höra.

Och en annan låt jag kan tipsa om, vars sångare jag inte hunnit kolla upp i övrigt, heter:
Catch my disease- Ben Lee

I can't sleep 'cause my bed's on fire

Tjulululu. Igår var man minsann på konsert då, och såg Johnossi på Äpplet. Det var helt magiskt. Visst, okej, först köade vi i kylan en halvtimme, för att sedan (på väldigt bra platser though, i princip längst fram) stå och vänta i en trång publik i ca 2 timmar eller mer på grund av tekniska fel, men när det väl började var det onekligen värt det. Tveklöst bästa spelningen jag varit på. Jaja, jag har inte varit på så många, men dom var så jäävla bra live! Ursäkta språket men jag skojar inte, det var allsång på högsta nivå, publiken hoppade och trängdes och svettades och skrek och allt var så där fantastiskt som det bara kan vara på konserter. Och allt blev ju ännu roligare av ett gäng packade göteborgare som gjorde hela den långa väntan uthärdlig med sköna kommentarer och konstiga allsånger såsom Huvud, axlar, knä och tå, och Hejsan morsan, hejsan stabben... Aa, så förutom att Emma och Greta var tvunga att gå innan det börjat (Stackars människor!!<3) så var kvällen hellyckad!


Bilden är tagen härifrån: http://www.folkbladet.nu/208700/2010/12/03/johnossi-ordnade-allsang och där kan ni också läsa en riktigt bra (men lite ljug, inte fan fick vi vänta EN timme heller) recension från folkbladet.


You sat down by the table and you said Hello, and I said Hello Hello

Okej, en Emma-filosofi på gång såhär framåt nattimmarna. Först ett scenario som jag tror många känner igen sig i:
 Du möter en person som du vet vem det är, chattat med, kanske umgåtts med i ett stort gäng, och som du defintivt känner igen. Ni får ögonkontakt och magkänslan säger dig att denne också känner igen dig. Du drar in luft som för att hälsa men så hejdar du dig, och står där med halvöppen mun. Personen i fråga har ett liknande ansiktsuttryck, men hur vet du att denne faktiskt känner igen dig också? Det finns ju inget värre än när man hälsar på en person och får ett vääldigt undrande Hej tillbaka, och man inser att Shit, du minns inte mig. Och så är ögonblicket förbi, och i samma stund som du vandrar iväg känner du bara att Varför i helvete sa jag inte bara Hej?.

Jag vet inte hur det är med er, men själv har jag försatt mig i den här situationen allt för många gånger. Man hinner tänka alldeles för mycket under den korta stund man drar in luft, och med ett fiskliknande ansiktsuttryck tar man beslutet att inte hälsa. Dumt, egentligen. För det är ju faktiskt ingenting fel med att hälsa på människor! Ett Hej kan ju faktiskt få vem som helst att bli lite gladare, så börja hälsa. Ni vet den där som alltid sitter i kassan när ni handlar, eller hon som går i klassen under dig och som du alltid springer in i på stan, eller den gamle mannen som sitter utanför affären och röker när du cyklar hem från skolan. Människor du ser varje dag men bara inte låtsas om. Hur dåligt är inte det egentligen? Från och med nu ska jag föra in lite mer internationalitet i mitt liv genom att börja hälsa på människor i min omgivning.

Drömmar med vingesus under oss sia





Dessa bilder har jag döpt till "Less". Jag är fruktansvärt less. Och inte fan har jag tid att blogga heller! Här prioriterar vi.... Suck. Nej, men anledningen till att jag bloggar är att jag fick en liten, glädjebringande nyhet idag! Vi lottade nämligen fram en Lucia bland niornas tjejer och I'M THE LUCKY ONE! Ohyggligt kul. Är lite nervös för hur det ska gå med att bära en krona med levande ljus, med tanke på min förmåga att snubbla över allt och alla, men jag taggar detta!

RSS 2.0