Tillbaks till där jag kom ifrån, Tillbaks till nånting jag förstår

Sista dagen i Ningbo idag. Ungefär såhär såg jag ut de sista dagarna på Midgård i vintras, precis innan jag flyttade: Och den här, för några veckor sedan, på ett Subway i Shanghai: 
 
Med andra ord, rätt lik mig till det yttre. Fast innuti, det vet jag inte. Och på så många sätt ska det bli underbart att äntligen komma hem, där allting är tryggt och lugnt. Till alla fina människor, kalla promenader, chokladbollar och cyklar. Men jag önskar bara att man slapp säga Hejdå. De flesta har redan åkt nu, eller åker de idag, eller i veckan. Bara ett par avsked kvar, kanske de svåraste, sedan bilen som tar oss till flyget som tar oss till flyget som tar oss till flyget som tar oss till Umeås gröna gräsmattor och kyliga temperaturer. Och sedan, en sommar som jag sent tänker glömma. Sådeså. Nu kör vi, Sverige, here I fuckin' come! 
-
Att sakna borde vara förbjudet. 
-
Rubriklåt:
På promenaden- Markus Krunegård
 
 
 

To die by your side, is such a heavenly way to die

 
Hej kära medmänniskor. Sista veckan är i full färd och vi gör väl vad vi kan för att fånga dessa sista dygn ihop. I måndags, till exempel, spenderade vi dagen på en Waterpark strax utanför Ningbo. Bilderna är väl sisådär, skyller på andras kameror och fototekniker. Kul var det dock! Trots megaspindlar och livsfarliga vattenkanor... 
-
Frånvaron här skylls på fullspäckade dagar och för många Hejdå. Att ansikten som omgett en så länge och konstant nu kanske snart försvinner för alltid, går inte riktigt att greppa. Varför är världen så stor ibland? 
-
Rubriklåt: 
There is a light that never goes out- The Smiths
 

Stood there and watched you walk away from everything we had, but I still mean every word I said to you

 
Snygga osv. Flummade runt en del på badkarskanten igårkväll och försökte ge det ett ärligt försök att få några fina bilder. Det slutade dock mest i en väldans massa fula, opassande bilder. But still. En god och trevlig midsommarmiddag utvecklades sedan till en intressant kväll med alla ingredienser.
-
Och där i regnet var det nästan som i en vacker, tragisk film från någonstans förr i tiden. Minus allt det vackra.
-
Den här veckan har jag förövrigt spenderat en del timmar på film. Onsdagens bioplaner slutade i att vi såg The Hunger Games, sådär jättemycket alla andra förvisso men jag säger det nu istället: Fet film. Torsdag lyckades vi hamna i rätt biosalong och såg Madagascar III, i 3D, har inte skrattat så mycket på länge. Galnaste 3D-kvalitén också, skrattårarna sprutade hela filmen tror jag. Tur att det är billigt med bio här i Kina. Sist men inte minst, idag, lördag och regn, spenderar dagen i sängen och tittade just på The Tourist. Johnny Depp, alltid lika perfekt. Och jag erkänner, Angelina Jolie är väl snygg då. Suck.
 
Rubriklåt:
Haunted- Taylor Swift

You blocked me on facebook, now you're going to die

Glad midsommar, kära befolkning! Jag och Johanna firar det på bästa, svenska vis här i Kinaland, med köttbullar, gravad lax, grillning, sommarregn, snapsvisor och ett hus fullt med svenskar. Precis som det ska vara. Om ett par timmar befinner vi oss troligen där vi var när denna bild togs, så nu är locktångarna varma och klackarna redo. Ha en fin kväll osv, för det ska vi ha.
-
 
Rubriklåt (Förevigt förknippad med Shanghai nu):
Facebook friends- You blocked me on facebook

But I've been told I was born to endure this kind of weather

-
Jag hjärtar dig, var det aldrig nån som sa.
-
Måndag och regnet öser ned. Mer regn ska falla, för nu lever vi under tropiska förhållanden och veckorna ser mörka ut framöver. Meningslösa, tomma skoldagar och revoutinära moppe-turer. Sicksacka mellan bilarna och oroa dig inte. Mina drömmar är så påtagliga att jag knappt kan skilja verklighet från dröm längre, och tröttheten som aldrig hann ikapp igår slog mig nästan medvetslös idag. Nu, en film för alla som är som jag och för lite måsten. Rumors has it now, svarade jag och önskade att det inte var sant.
-
Och så var det plötsligt mindre än två veckor kvar.
-
Rubriklåt:
Emmylou- First Aid Kit

And I don't ever wanna grow up, I wanna keep it going

Tre kvällar i rad och inte en lugn minut. Poolparty utan dess like och lyx är standard nu. Sova kan man väl göra sen och hur många kan dansa på ett bord innan det går sönder. Nog visar vi alla hur det är att ha kul och låt det aldrig bli måndag igen. Visa hud blir aldrig naket när man är i vatten och musiken dunkar tills himlen åter gryr. Trötta ögon och städa till resterna av spellistorna alla kan utantill nu och The party never ends, vi vet hur man styr, det är här och nu som gäller alltid. Hemligheter och blickar som dödar, jag vet att du vet att jag vet, och så visste alla ändå. Vi sa väl hejdå tillslut, och kanske var det lika bra. Det är såhär det ska va, tänkte jag, och gick hem i ösregnet. Plötsligt var det söndag igen.
-
Jag undrar om min ringsignal är densamma än eller om numret är raderat för längesen.
-
Rubriklåt (Det liknar en tradition nu och idag lyssnar jag bara på Kent för att vila öronen.):
Hangover- Taio Cruz

Hold on to the night, there will be no shame

Lördagsmorgon nu och dagen efter-frippan är ett fågelbo. Två fantastiska kvällar ligger bakom mig och nästan inga bra kort ligger på hårddisken. Inte än, åtminstone. Med tanke på hur många kamerablixtar som slog emot oss igår kväll (träningsvärk i smilgroparna, javisst) lär det ju finnas en hel del guldkorn på något minneskort där ute! Oavsett, fick vi en väldigt fin "prom", med supergod buffémat, rörande tal, roliga awards, improviserade sångframträdanden och väldigt stiliga människor. En lång partykväll på det och faktumet att Sverige inte vann, igen, går plötsligt ganska bra att smälta ändå.
-
-
Har inga ord för torsdagspartyt som Mr. Az bjöd på. Vilken människa. Vilken konsert. Bästa med att det var i just Kina: Skivor, t-shirts och tygkassar kostar ungefär absolut ingenting. Studsar fortfarande på moln efter denna adrenalinkick. Endorfinerna är ute och busar i hjärnan.
-
Nu taggar vi kvällens mer informella avslutningsfest. Poolparty all night long, bitches.
-
Rubriklåt (Jag tror vi har fått oss en klasslåt till slut...):
Always- Erasure

I would've danced like the queen of the eyesores and the rest of our lives would've fared well

Alla exams är nu officiellt över och skoldagarna cirkulerar nu mest runt ett stort Art-project med Street art-fokus. Nya friheter och graffiti över hela staden, sänd dina budskap nu, vi lever bara en gång och inspiration utan dess like. Blå färg som inte går bort och hög musik i klassrummet. Inget stoppar oss nu.
-
Ikväll taggar jag mest morgondagen och konserten vi lyckades få biljetter till at last. Liv1!
-
Rubriklåt:
New slang- The Shins

See the future as a sky full of possibility

I detta nu sitter jag och hoppas på att saker ska gå som planerat, för om de gör det, hoppar vi på nytt in i bilen mot Shanghai på torsdag, dock denna gång bara för en kväll. Jason Mraz är nämligen ute på världsturné, Tour is a four letter word, med sin nya skiva, Love is a four letter word. Så, om vi bara lyckas lista ut hur det här med biljetter fungerar (det är ett jäkla krångel med all kinesiska!), blir det torsdagsparty utan dess like! En enkel popartist, må han anses av många, men dock en bra sådan och jäklar vad fett det kommer bli. Taggad!
-
Rubrikåt (En av många sköna från nya plattan.):
You fuckin' did it- Jason Mraz

Jag har äntligen tagit mig in i en annan värld

En bildmapp med flera hundra bilder och beslutsångest. Men dessa skvallrar väl ändå helt okej mycket om vilken fin helg jag haft, och inte minst vilka snygga vänner jag har! På ett vandrarhem som tog 60 kronor natten och gav oss ett rum där det redan bodde tre hyggliga killar, från tre olika platser i världen; Australien, Kanada och Asien. En massa mat, sena nätter och shoppingkassar som väger mer än mig, nya människor och gammalt skvaller, stulna plånböcker (thaaat son of a..), konstant 800 grader och fler skratt än på länge. Aldrig kan man sammanfatta och folk förvirras ständigt av google translate och nog kan jag väl förstå att jag sällan är logisk i mina snubblande försök att få ner allt på ingenting.
-
Snart helg igen, va.
-
Rubriklåt (Åh, hur denna låt beskriver allt så mycket bättre än jag. ):
Du är allt jag vill ha- Jacob Hellman

Sotiga barn, barfota fötter genom hela stan

Vilken helg va. Har så många ord, bilder och sånger i huvudet. Så många mystiska skrapsår, konstiga telefonnummer och trötta tankar. Måste sova först, sen ska ni få se! Kanske bildbombar hela veckan, om ni har (o?)tur. Den där känslan bara, när allting runt omkring är så mycket mer intressant än sängen trots att kroppen skriker efter vila. Taxifärder på golvet, silverdansare, dom stänger nu men ingen bryr sig, pulsen som slår, blir blind när alla lampor lyser, natten är vår bästa tid och storstäder sover aldrig.
-
Rubriklåt:
Mitt hjärta blöder- Veronica Maggio

When the music gets down in your soul, it makes you wanna loose control

Virvlar runt i rummet efter bästa förmåga och kastar ner saker huller om buller i resväskan - Sådär som det alltid blir när jag ska packa. Och folk kallar mig oorganiserad va. Hur som helst, tänkte att jag kunde visa er några av mina senaste och bästa skoinköp jag gjort här i Kina-land. Kilklackarna börjar redan bli helt nötta, så mycket har jag dansat i dem, och fler danser ska det bli! Extra plus när man bara betalar typ hälften om inte mindre av vad de skulle ha kostat hemma.
-
Rubriklåt:
Ain't nothing wrong with that- Robert Randolph & The Family Band

I'm surviving this for sure

Alltså, lyckan när man är lite sjuk, hemma och uttråkad, och inser att man kan tanka ner Mammas Nya Kille på itunes: Gratis. Liv1!
-
-
Annars då? Jodå, gjorde nyss en magiskt god smoothie, men som alltid med smoothies tar de slut långt innan de borde. Ligger på min säng och känner mig fett mycket som Carrie Bradshaw när jag skriver på laptopen, kanske ska börja avsluta varje mening med en fråga? Låter tankarna vandra kring värdsliga saker som packning, för imorgon (imorgon, imorgoon) beger jag mig ju typ hit:
-
-
Fast förhoppningsvis (och troligtvis), med finare väder. As we speak, är det faktiskt nästan blå himmel och cirkus 34 grader utanför fönstret, vilket inte är drömförhållanden när man har feber men det är ju att föredra i livet för övrigt! Åh, juste, med alla balbilder som landat på facebook det senaste dygnet är jag mer än taggad på nästkommaande helg kan jag lova.
-
Rubriklåt (Alltså, no kiddin', bästa TV-serien SVT nånsin sänt. Nostalgi och kärlek.) :
To win my love- Anna Maria Espinosa

I was raised up believing I was somehow unique

I mammas mobilarkiv fann jag lite charmiga familjebilder, och tänkte att Jamen det kan väl passa bra, en nationaldag som denna. Eller nått. Har ju en rätt fin familj, när allt kommer omkring. Rätt skruvad, osv, men fin.
-
As the matter of fact, sitter jag mest hemma denna mulna onsdag och tycker synd om mig själv pga överhängande förkylning, but still. Det är ju ändå Sveriges goddamn Nationaldag! Hur firar man den, om man inte gillar kanelbullar och de närmsta köttbullar man kommer är IKEAS frysta helveten? Ingen vet. Tänkte mest bara fortsätta bo i andras huvtröjor och övertala min kropp om att vara back on track, fit for fight, senast fredag. Sådeså.
-
Rubriklåt (Så. Bra.):
Helplessness Blues- Fleet Foxes

A girl can do what she wants to do and that's what I'm gonna do, I don't give a damn about my bad reputation

Hittade inte en enda bild med oss alla samlade på samma ställe. Men, poängen är, dessa fräsiga tjejer ni ser här ovan ska nämligen till, *trumvirvel*, Shang-freaking-Hai i helgen! That's right. På fredag hoppar vi på bussar och tåg för en tjejhelg i en storstad utan dess like. Med ett invånarantal på nästan 24 miljoner människor och shoppingdistrikt som får Drottninggatan att framstå som en liten bakgata, är jag så galet taggad på att få uppleva staden ur en mindre familjär synvinkel för en gångs skull. Nu kör vi!
-
Rubriklåt:
Bad Reputation- Halfcocked

Take a break from this world

Igår Söndag och en varm ishall på fjärde våningen. Bland nybörjare från sommar-länder kände jag mig plötsligt riktigt bra på skridskor, vilket aldrig hände under de 16 vintrar jag spenderat på knöliga isar tidiga mornar med trötta klasskamrater och skrikande idrottslärare. En kul avslutning på helgen och en skön kontrast mot de vilda nätterna. Fast jäklar alltså, vilken kul helg!
-
Rubriklåt (Bästa vänner på fel sida planeten och bästa musiktipsen):
Miles away (acoustic edit)- Years around the sun

RSS 2.0