Ingenting händer här, men det gör ingenting om dina händer är här

 
Packar och dansar runt i rött läppstift till Miss Li och annat glatt. Imorgon bär det av med blandade känslor, förväntan och saknad och längtan och spänning och rädsla i ett. Mot andra sidan jorden, mot våren och mot något annat. Pussba.
-
Rubriklåt: 
Vi två, 17 år - Håkan Hellström
 

Kommer funka, måste funka, nånstans där så finns vår plats

Hej, hej, hallå världen. Fruktansvärt dålig uppdatering på senaste tiden, men ni vet, livet har kommit emellan. De senaste dygnen har varit väldans fina på alla sätt och vis. Allt från magiskt våriga soldagar och långa sovmornar till festiga dansnätter när man vågar göra sånt man annars inte törs. 
-
Igår snowboardbacke, pannkakslunch, långdraget frisörbesök och en jävla massa kuddar. Idag mest bara superstressigt och viktiga möten, men imorgon, mot Kina. Fatta vad mycket nice som händer i mitt life just nu, ni anar inte ens. 
-
Jag blir deprimerad när jag tänker på hur sällan jag använder min kamera när det finns saker som borde fotas runt omkring. Lite såhär hade vi det i alla fall igår, om man ska tro instagram. Fabulöst!
 
 
Rubriklåt: 
Kärlek vid sista ögonkastet - Maskinen

Du suger

 
I veckan påbörjade jag den riskfyllda resan mot ett blondare svall. Ikväll ska jag på 18-årsfest och dansa tills jag stupar. I framtiden ska jag bli bättre på att ta med mig kameran. 
-
Rubriklåt: 
Du suger - Maskinen

I know you wanna stay in bed, but it's light outside

 
Godmorgon världen. Tre bilder från olika tider som ändå kändes relevanta just nu. Vaniljte och sena knackningar på dörren. Sovmorgon och sol överallt, vårkänsla i magen och blommig klänning under jackan. Idag slutar jag tidigt och kanske tar jag mig ned på stan en sväng, bara för att jag kan. Och lite för att jag borde.
-
 
Rubriklåt: 
Light outside - Wakey! Wakey! 

But heaven knows I'm miserable now

 
Hanna ritade fint på min arm under lördagsnatten. Nu vill jag ha mumin-seriealbum och te. 
-
Idag är det tisdag och jag tror att solen sken en stund. Jag slutade tidigare än vanligt och jobbet var inställt, så jag passade på att prata med mamma, träna och laga mini-veganpizzor. Nu: matkoma och Maskinen. En alldeles vanlig och grå vardagsrapport, bara.
-
Rubriklåt: 
Heaven knows I'm miserable now - The Smiths

It's like taking a guess when the only answer is yes

 
 
Blandad bildkvalité, minst sagt. Hur som helst, i försök att sammanfatta helgen. Saknar redan alla fina typer vi lärde känna nere i ett vårigt och asfaltbart Skåne (notera att vi har våra jeansjackor... i februari), det är synd att Sverige är ett så avlångt och besvärligt land ibland. 
-
Veckans första vegandag har förövrigt gått över förväntan, gjorde hummus och tomatsoppa och grejer hela eftermiddagen. Taggar: att bo själv och exprimentera i köket hela dagarna. Älska mat. 
-
Rubriklåt: 
A beautiful mess - Jason Mraz

Du springer aldrig ifatt när jag väl är där


 
 
Jag har faktiskt tagit, åtminstone ett par, bilder under helgen som jag ska försöka blogga med ikväll. Hur som helst, de senaste dagarna har gått helt och fullt i UCUR:s tecken, med torsdagens Nolia-mässa tätt följt av en tripp till Skåne ihop med Karin för inspohelg. Fantastiskt fina dagar med nya, intressanta människor, inspirerande föreläsningar, tusen olika dialekter och sena nätter. Blev fruktansvärt taggad på livet och framtiden och alla möjligheter där ute, vill göra cirka allt och lite till, helst idag. 
-
Förövrigt har jag blivit utmanad att äta vegan-kost denna vecka, får väl se hur detta går med tanke på min vardagliga överkonsumtion av ost och choklad... Kan bli kult. 
-
Rubriklåt: 
Som jag hade dig förut - Melissa Horn/Lars Winnerbäck
 

Aldrig unison med nån

 
 
Tycker om min garderob, trots att den är överfull och galgarna snart viker sig av alla lager kläder. Den är snygg och stilren och på golvet där innanför står alla fina skor jag ska ha när våren kommer och asfalten skymtar igen.
-
Jag räknar matte och sotar ögonen svarta. Satt uppflugen på ett bord idag och berättade för folk om fina Alla hjärtans dag-minnen jag har från unga år, innan livet blev komplicerat. Och på tal om det, imorgon tycker jag att alla tonårsdrabbade själar i Umeå ska styra stegen mot Nolia där jag väntar med gratis godis, världens bästa UCUR och kuliga tävlingar. Extra mycket kärlek till alla som ger mig ett fint Alla hjärtans dag-kort eller bara väljer att spendera dagen i mitt sällskap istället för nån annans. 
-
Rubriklåt: 
Sandra måste dö - En svensk tiger, Niklas Fritzell

People are like songs, it's true
 
Jaha, det här var ju en stört produktiv tisdagskväll. Nja. Men jag tog ungefär sjuhundraåttiotusen bilder på mig själv, som ni ser, det är ju alltid något. Kom fram till att jag ser jävligt uttråkad ut på bild. Började se om en nostalgisk TV-serie. Åt en halv semla. Lyssnade på Hello Saferide.  Uppdaterade tumblr cirka var tredje sekund. Skickade iväg viktiga mail. Det är förövrigt kul. Att maila viktiga mail till viktiga människor och känna sig viktig. 
-
Imorgon är det onsdag. Onsdagar är för det mesta en roligare dag än tisdagar. Och det är ju alltid positivt. Ja, alltså egentligen finns det massor av positivt att se fram emot, om man ska vara sån. Och det ska man ju. Typ: Imorgonkväll, torsdagens Nolia-mässa, helgens Skåne-resa med Karin, nästa veckas vetskap om att det bara är en vecka kvar till Kina, osv osv. Fabulösa framtid, kom närmre, ge mig allt du har. 
-
Rubriklåt: 
I wonder who is like this one - Hello Saferide

På tv säger de att kärlek finns runt omkring oss

I ett försök att fly vardagstristess och viktiga essäer, hittade jag en kulig lista att fylla i. Blandar hejvilt med arkivbilder och google. 

-
if you could choose your own super power, what would it be?
Att vara osynlig, tror jag. Fatta vad lyxigt man skulle kunna leva då egentligen. Eller möljligtvis att kunna läsa tankar, om det gick att stänga av! 


if you had 100 000 dollars to spend in one day, what would you spend it on?

Humdidum, 100 000 dollar är mycket pengar. Om vi hoppar över allt vad gällande framtidsplaner, goda gärningar och vettiga investeringar, så skulle jag köpa en fin takvåning någonstans centralt och fint, shoppa vackra saker hela dagen och ha livets fest på kvällen för alla bra människor jag känner. Det skulle vara ballonger och kakor överallt. 

if you could live in any decade, which would you choose?
Alltså alla dessa estetiska hippie/indie-filmer med 60/70-talstema har gjort mig nostalgisk till en tid långt innan jag föddes. Jag vill också glida runt i folkbuss med runda solglasögon och revoltera, spela gura under ett träd och vara med då musiken var en livsstil. 
.

what does your dream apartment look like?
Snetak, stora fönster med djupa fönsterbräden, snidade balkonger med fantastisk utsikt, takterass med tegelklädda skorsstenar att luta sig mot. Vita golv och affischbeklädda väggar, stor säng med tusen ljusslingor, ett ljust kök med vackra tekoppar och ett eget badkar. (Och en walking-closet typ Sex and the city-style, tack.)

.
what made you scared as a child?
Alldeles för mycket. Var rädd för döden, spindlar, ensamheten, restauranger, valrossen i Pingu... Typ samma saker som nu, egentligen. 

 
some_text

are there any movie characters you see yourself in?
Varje gång jag ser en film känner jag väl igen mig i någon, det är lite så filmkaraktärer ska vara. Men ofta känner jag mig lite som Bridget Jones. Ibland både Summer och Tom i (500) days of Summer, vem av dem varierar. Ibland som cirka alla andra dramafilmer med känslomässiga inslag jag någonsin sett, samtidigt. 

 

some_text

if you could make your own fantasy family, who would it include?
Haha, det skulle vara jag och en tjugoårig Johnny Depp såklart, skulle vi tvunget ha barn skulle ungen ha personlighet som Jamie i One tree hill och sen skulle vi ha minst två katter att mysa med. 
.

three things you want to do before it’s too late?
Jag vill väl inte tro att det är försent för något än, ung och naiv som jag är...

how do you think your summer will be?
Oj. Tror och hoppas har väl sällan gått hand i hand, men jag hoppas på en massa grillkvällar, stugutflykter, utlandsresor, festivalbesök, parkhäng och sol. Kärlek och värme, ungefär. 
.

who do you tell your secrets to?
Den person jag tror att jag kan lita på, om det nödvändigtvis måste berättas för någon alls.

-

Rubriklåt: 
Jag vill ha allting - Håkan Hellström


Ge mig en kyss innan du går, en kyss att bygga en dröm på

 
Sådär kände jag förra måndagen när jag stod inne på en skoltoalett och dödade lite tid. Känner ungefär exakt likadant denna måndag så i brist på bättre får ni nöja er med det. 
-
Morgonen började med blodbad och nu har jag ett fascinerande stort plåsterbandage på pekfingret som gör det lite svårare än vanligt att hantera tangentbordet. Och jag som bara skulle skära lite avokado... Trotsar hur som helst minusgrader och snöyra och dansar runt i vårprickig kjol och lockar i håret idag. Om tre månader kanske jag kan ha samma kläder fast utan strumpbyxor, och tre månader är väl inte så himla länge egentligen.
-
 
Rubriklåt: 
Aprilhimlen - Håkan Hellström

Then the snow started falling

 
Det är lördag och mina största, mest överhängande problem involverar: En begynnande förkylning som inte riktigt vill ge med sig, att jag är blå fanhelaöverallt tack vare armklotter med fel sorts penna och ska jag orka gå och köpa en pizza för pengar som jag faktiskt har, eller ska jag stanna kvar i sängen och läsa Bröderna Lejonhjärta som jag fick häromdagen?
 
Fattar ni vilken bekymmersfri tillvaro det är egentligen. 
-
Rubriklåt: 
Blood Bank - Bon Iver
 

Please, don't say we're done

 
Så brutalt intressanta bilder. Heja inspirationen. Det här är det närmaste jag kan komma att romantisera kvällar som dessa, när plugghögen plötsligt växt sig obehagligt stor och huvudet dunkar innan man ens hunnit öppna böckerna. Men ni vet, te, bra musik och fint uppskuren frukt gör faktiskt allting lite bättre.
-
Annars då? Har skypat med min kära mamma idag, och om endast tre veckor åker jag ju faktiskt och hälsar på familjen igen! Då blir det klackar, sena nätter, shopping och familjemys till max. 
-
Rubriklåt: 
Heart skipped a beat - The XX
 

She loved everything and nothing at all

 
Jag tycker om tanken på frukost mycket bättre än själva frukosten. Jag tycker om idén med frukost på sängen, med slarvigt påslängda skjortor och bara ben, med solsken genom glipor i gardinen, med estetiska koppar på mönstrade brickor. Med trevligt småprat och färsk frukt. 
 
Jävla media, sluta romantisera. 
 
Trevliga frukostar är ju nästan lika sällsynt som tigrar i badrummet. I hundraen procent av fallen känner jag mig endast ful, trött och andedräktsäcklig när jag vaknar. De flesta mornar då jag vaknar före tolv känner jag endast för att: gömma mig under täcket och somna om. De flesta mornar då jag vaknar har jag cirka en minut på mig att slänga ihop en frukost. De flesta mornar då jag vaknar är det mörkt ute. De flesta mornar då jag vaknar är jag inte ens i närheten så sugen på mat som jag är kvällen innan. 
 
Jaha, här sitter jag och funderar på frukostar klockan halv tio på kvällen. Misstänker att min hjärna är på desperat jakt efter något annat än matte att fundera på. 
-
Rubriklåt:
 Everything and Nothing - The Boom Circuits

And I'm worried that I blew my only chance

 
 
Lång, lång tisdag med förkylningskänslor, intressanta möten och jobb. Kom hem till två fantastiskt bra saker: Hembakade semlor och en färdigstickad pippi-tröja som farmor gjort till mig. DENÄRSÅFINOCHMJUK. Ska bo i den resten av vintern. 
-
Resten av kvällen spenderar jag väl med näsan i matteboken, så om ni undrar så hittar ni mig där. I matteboken. 
-
Rubriklåt (Kan ej förstå att jag ska detta live om bara två månader. Hjälp.) : 
Whispers in the dark - Mumford & Sons

Twist and shout my way out

 Hej alla måndagsbarn, jag hittade en kulig lista för att sammanfatta förra veckan litte: 

-

Veckans humör: Allt från botten till toppen, faktiskt.
Veckans vill ha: Sommar, ledighet och en ny mascara. 
Veckans klädsel: Väldigt blandad, mycket högmidjade jeans och instoppade skjortor.

Veckans frisyr: Utsläppt nästan hela tiden, sådär halvlockigt och bara hängande.
Veckans händelser: Världsmysigt veganpizza-firande hos Karin med en massa fina vänner, skvaller och matkoma. Ett bra UCUR-möte som slutade med Maskinen-dans och skratt. En välbehövd och trevlig kväll hos Karin (igen) i torsdags med mat, mys, mer mat, hemligheter, skratt och tårar. En solskenshelg med festligheter, god mat (alltså maten är ett återkommande och väldans viktigt objekt i mitt liv tydligen), sömnlösa men fina nätter, långa sovmornar, Melodifestivalen och varm choklad. 
Veckans saknad: Min bästaste Kina-familj och min hårboll till katt.
Veckans festligaste: Typ ändå Mello-kvällen, av rent nostalgiska och trevliga skäl. Plus fredagskväll för så mycket fint folk överallt. 

Veckans måltid: Veganpizza i mängder plus fruktsallad, glass och kaffe! 

Veckans borde: Engagerat mig lite mer på vissa lektioner och typ tagit lite viktiga beslut som skjutits upp. 
Veckans godis: Har blivit mycket bättre på att inte trycka i mig godis, men det falerar kanske lite när man trycker i sig en halv kladdkaka istället. 

Veckans sämsta: Tidiga mornar och snöstormar. 

-

 
Rubriklåt: 
You make my dreams - Hall & Oates

Älskling, det är livet, det är livet som leker med oss nu

 
 
Klickar runt i bildmappar och hittade dessa från mitt gamla rum, i mitt gamla hus. Nostalgi och undra om texterna på väggarna står kvar. Undra om CD-skivorna fortfarande sitter uppklistrade på väggen, om de små citaten jag gömde där bakom fortfarande viskar om tidiga tonårstankar och känslostormande himlar. Tänk att jag faktiskt kommer stå där snart igen, men med andra tankar att gömma bakom andra skivor, andra barfotafötter att dela sängen med och andra åsikter att slåss för. Det är ju inte klokt vad konstig den tanken är, egentligen. 
-
Rubriklåt: 
Taxmannen - Kent

Det måste kännas i ditt hjärta på riktigt

 
Och så var helgen förbi igen. Det är ju rent sagt obehagligt, hur fort det går. De lediga timmarna har bestått av bland annat vintersol, Verket-rave, midnattskladdkaka, mortlar, felvänd dygnsrytm, Maskinen, Mellokväll med minipizza och varm choklad, vinterstjärnor, mitt-i-natten-film, te, mysiga tröjor och känslan av att Ingenting är vettigt 03.30. 
-

Har spenderat dagen städandes, mitt rum var visst inte spartanskt nog för kommande husvisningar. Det ekar nästan här inne nu, och kanske somnar jag rakt upp och ner på denna stol fast klockan inte ens slagit middagstid än. Att gömma sig under täcket på en söndag, typ.
-
Rubriklåt:
 Liv och död - Maskinen

RSS 2.0