Remember how this used to be

Hah, jag hann visst med ett sista inlägg ändå. Känner hur resfebern sakta sätter in, men framför allt är jag mer taggad än någonsin! Har en känsla av att den här resan kommer bli legen... Wait for it... DARY! Den otroligt charmiga bilden var den enda jag hade, David var nämligen på besök i helgen. Eller han är fortfarande på besök men nu drar jag ju från den här lilla stan for a while... ÅH DET KOMMER BLI SÅ KUL! Nu kommer min skjuts till flygplatsen om typ 5 minuter så jag ska gå och hoppa lite på resväskan så den går att stänga.
Rubriklåt (Fatta att vi ska se den här snubben liiiive imorgon! Vet att ni är avis.):
Last request- Paolo Nutini

You are the best thing ever happened to me

Spenderade kvällen med min Elias och invigde kameran som nu mera är min, min och bara min. Underbart. Jag vet att vi är snygga osv...
Ägnar natten åt sista-minuten-packning (vad fan ska man ha med sig egentligen?!) och taggar morgondagen något otroligt mycket!
Nu borde jag väl sova, tidig morgon nalkas. MEN å andra sidan, varför sova när man kan göra så mycket annat trevligt? Som att fika, se på OTH, packa lite till, chilla i min gula banan-one piece... Ja, sova är överskattat. VI SES OM NÅGRA DAGAR, GÖTEBORG HERE I COME!
Rubriklåt:
You are the best thing- Ray Lamontagne

Love turn the whole thing around

Jag borde lära mig att gå och lägga mig innan det blir ljust ute. Tror banne mig att det blir sol snart. Fast någon sa att det blir regn imorgon. VAR ÄR SOMMAREN OCH DESS VÄRME? Fast det var lite varmt idag, en stund. Jag hade prickig kjol. Sedan blev det ösregn och jag cyklade tills jag var alldeles dyngsur, folk pekade och log där de stod under tak och paraplyer. Inte fan hade jag något sånt inte. Jag hade sommarkläder, en röd cykel, musik i lurarna och ett leende på läpparna. När jag var framme kan jag dock erkänna att leendet var stelt och hörlurarna lät vattenfyllda. Men det var ändå härligt.

Jag borde börja fundera över packning till Göteborg. Och kanske tagga till med musiken. Det borde jag definitivt. Men jag är inte ens säker på vad vi kommer hinna se och inte. Suck. Imorgon ska jag träffa kompisar, packa, lyssna på musik, diskutera hurvida pappas kamera ska bli min eller ej, träffa finaste pojkvännen i hela världen, sova en del troligtvis, kanske röja upp i mitt rum (troligtvis inte), förhoppningsvis komma fram till något med min far så jag kan fota lite till denna numera fotolösa blogg... En massa grejer. Plus att jag borde ta reda på praktiska saker som när i helvete vårt flyg går på måndagmorgon, var jag ska bo, när vi åker hem... Stuff that I need to know. STABILT.

Vet att ni älskar mina nattinlägg. Innerst inne.

Rubriklåt.... Let me see.... Lyssnar på en rätt bra just nu... Ska bara kolla upp lyricsen (Det är inte lätt att höra vad folk sjunger när man är trött. Okej?):
The heart of life- John Mayer

Don't live too fast, troubles will come and they will pass




HAHAHAHHAHA. Sitter för mig själv här hemma och trillade över en mapp med bilder från sjuan. Alla har vi varit där liksom? Snygga var vi ju onekligen. SJUKT att detta bara är lite mer än två år sedan. Alla hade jättekort hår jämfört med nu.

Jag är lite trött men ändå pigg. Hög på socker. Min katt gick just förbi mitt fönster där ute. På balkongräcket. Jag gömmer mig så att hon inte ska se att jag är här. Då måste jag öppna det annars slutar hon aldrig skrika.

Fan, nu såg hon mig.

Rubriklåt:
Simple man (acoustic version)-Shinedown

Jag är namnet som du har på armen

Senaste inköpet, funderar på att aldrig byta om mer. One life, One love, One Piece.
Rubriklåt (älska skivan!):
Vi kommer alltid ha Paris- Veronica Maggio

It's only your life, it's never too late

Fann det här klippet som jag misstänker att Greta filmat (jag hör dig allt snyfta i bakgrunden), på våra otroligt fina mentorer som sjöng den här låten till oss på skolavslutningen. Blir lite tårögd när jag ser det faktiskt. Det var väldigt vackert.
Rubriklåt (ja, detta är då orginalet av låten de sjöng, älskar varenda litet ord i texten, sjukt grym):
The passover- The soundtrack of our lives

Every word you say I think I should write down

Ph: Us by Ida

Känner att det droppar in lite omogna kommentarer på bloggen lately, så nu har jag den där finfina "kommentaren måste godkännas innan den publiceras"-inställningen. Bara så alla vet.
Dagen började otrevligt med hastig frukost i bilen, alldeles för tidig väckning och spruttagning. Men efter lite förmiddagssömn tog jag nya tag och ägnade dagen åt att baka chokladbollar och spela tv-spel med lillebror istället. Hade jag nu haft en kamera (som jag faktiskt allvarligt börjar fundera på att köpa nu) så hade ni väl fått se bilder på detta. Men ni får nöja er med att läskas av tanken på chokladbollar i massor. Mums.
Rubriklåt (soundtrack från filmen Dear John, och även en otroligt fin låt som jag försöker lära mig på gitarr vilket är satans svårt med dessa lösnaglar):
Paperweight- Joshua Radin & Schuyler Fish

Känn ingen sorg för mig Göteborg

Sitter här och är ungefär SÅHÄR freaking taggad på nästa vecka då den legendariska trion ovan sätter sig på ett plan till götet för att uppleva Coldplay live bland tusentals glada människor. Ja, inte bara Coldplay, utan även artister som Bright eyes, Brandon Flowers, Paulo Nutini, The Ark, Glasvegas... Massor av bra skit! Och förutom besöket på denna finfina endags-festival (Where the action is) ska vi naturligtvis ägna ett par dagar åt vackra Göteborg och allt vad den staden har att erbjuda. Själv taggar jag att få omges av den underbara dialekten, shoppa och kanske hinna med ett besök på Liseberg.
Rubriklåt (Den finaste göteborgaren genom tiderna, såklart):
Känn ingen sorg för mig Göteborg- Håkan Hellström

Until you have it all, you won't be free

Kul att det finns så normala bilder på mig osv. Denna är från i höstas/vintras när vi hade vår julföreställning på teatern. Spännande sminkning. Noterade att jag bara hade två hål i öronen back then. Nu har jag tre. Spännande kuriosa om mig.
Ikväll har jag varit på bio med Elias, vi såg Baksmällan II. Sjuuukt skön, älskar man ettan och vill ha mer störda jokes men i princip samma story ska man se den. Den var lika klockren som den tidigare. Älskar när hela publiken dör av skratt. Vi klämde faktiskt nästan hela Blockbuster-menyn... Nästan.
Rubriklåt (älska filmen Into the wild, och älska soundtracksen):
Society-Eddie Vedder

There’s still a little bit of your taste in my mouth



Älska att sitta uppe på sommarnätterna. Älska att använda min gamla stendator och hitta dåliga men ändå charmiga bilder. Älska livet just nu. Låt det vara såhär förevigt. Can't we just stop here?

Jag lever efter konstiga tidsrytmer och äter grillad korv hela tiden. Jag har ingen tröja men igår hade jag fyra samtidigt. Det är lite för kallt för att vara sommar men då kan man vara inne istället. Jag har musik i mina hörlurar och hela världen skulle kunna vara kaoz därute utan att jag visste om det. Varför påminner alltid verkligheten, framtiden, mig om sin existens? Varför kan inte livet bara få vara fint och perfekt, utan en liten klocka som tickar i bakgrunden, utan ghosts from the past som spökar i huvudet? Men jag klagar inte, äntligen har jag det där livet i nuet som jag tjatat om. Dock är jag alldeles för medveten om vad framtiden har i beredskap...

Rubriklåt:
Cannonball-Damien Rice

It's amazing how you can speak right to my heart





Vi hade en liten classreunion idag. Grillade, spelade gitarr och vissa badade. Ingen är riktigt redo att acceptera att 9D nu måste gå skilda vägar tror jag... Känns helt sjukt faktiskt. Lite för mycket att ta in. Ägnar det här inlägget till varenda fin liten individ som förgyllt mitt liv de senaste åren genom att gå i min klass. Ni är underbara! Och hata mig inte för att jag rotade lite i arkivet nu... // Your Rock n' roll-princess

Rubriklåt (Amen vad annars, det här är ju VÅR låt 9D!):
When you say nothing at all- Ronan Keating

Like a shoebox of photographs with sepiatoned loving

Jamen nä det är ju trevligt med lite fina bilder sådär.  På mig och Elias till exempel. Men nu hinner jag ju inte blogga, efterrätt och lite mer presentöppning står på schemat innan jag anländer till skolavslutningsfestivalen på stan. Underbar kombo med skolavslutning och presenter, nästan bättre än födelsedag ju!
Rubriklåt:
Better together- Jack Johnson

There's something about the way the hair falls in your face

SOMMARLOV. Underbart. Blev bara en massa closeup-bilder på mig eftersom att det tydligen var det enda pappa fotade idag. Men farmor kommer hit på middag och jag vet med mig att hon tog en del fina bilder som jag tänkte sno då.
Anyhow, äntligen sommarlov på riktigt. Vädret är ju åt helvete, men snaabel vad skönt att vara ledig. Alla grät på skolavslutningen utom jag kände jag... Men jag är ledsen, också. Jag kommer sakna massor av saker, det är ju som en era som tar slut. Dock är jag så äckligt skoltrött att det mest är härligt att sluta skolan. Ingen mer skolplikt i hela mitt liv! Crazy.
Rubriklåt:
Your body is a wonderland- John Mayer

Dancing through the underground

En bild, snodd från Siri, på oss när vi spelade i fredags. Det var galet kul. Ni anar inte vilken sjuk adrenalinkick det är, att se ut över alla ansikten som är vända mot en och veta att alla lyssnar. Även om publiken består av några hundra trötta högstadieelever så är det ändå helt magiskt på något sätt. Och otroligt läskigt. Såklart.
Kan inte förstå att jag går ut freaking grundskolan imorgon. Sick. Nu taggar vi till alla 10000 sommarplaner som  har blivit smidda halva nian!
Rubriklåt (coverguden som har ett namn man lätt förväxlar med en annan snubbe):
When the stars go blue-Ryan Adams

I won't make promises to you that I can't keep

And I'm back. Har haft internetproblem och fotobrist lately. Hur som helst, igårkväll var jag på den efterlängtade balen, tillsammans med resten av avgångsniorna på haga. Vi höll till på Rex och åt väldigt god mat, dansade och skrattade. Lyckad kväll helt enkelt. Och som ni ser på bilderna så har jag ju också otroligt snygga vänner. Tog tyvärr inga bilder under kvällen, hade fullt upp ändå.
Idag vann vi Haga challenge, eller över niorna i alla fall, och jag är supertrött. Sov nada inatt känns det som. Imorgon, skolavslutning. Gud vad fort allting går. Jag hinner inte med, dra i handbromsen någon. Nu går jag och lägger mig.
Rubriklåt:
Stuff and nonsense- Missy Higgins

One kiss from you and I'm drunk up on your potion

Du gör mig lycklig.
GUYS! Det är sommar på riktigt. 30 grader varmt och jag är vaken klockan tre på natten och drar ett klassiskt nattinlägg. Fast till skillnad från de flesta nattinlägg så är det här lättsamt och glatt. Idag har jag duschat, badat på Nydala (sjukt varmt i vattnet), duschat igen, badat i älven (inte lika varmt i vattnet men ändå helt okej). Jag har även bytt kläder fem gånger. Och umgåtts med finaste Elias massor. Och träffat andra fina människor.
Nu är mina ögon inte ens halvöppna, hade ju även spelning inför hela jävla högstadiet imorse. Satan vilken lång dag. Och gratis tårta i en park hann jag med. Och laga min gitarr. Inte undra på att jag är trött. Jag saknar min skoldator. SÅHÄR mycket. SÅHÄR.
Rubriklåt:
Just a boy- Angus & Julia Stone

You're the one who makes me feel alive, Sunshine






Nej, är det sant? Bloggar jag? Amazing, tänker ni. Har jag förresten nämnt HUR JÄVLA GÄRNA jag vill ha min fars kamera? Jag säger det igen. GOSH DEN ÄR SÅ BRA. Det är inte min. Anyhow, i övermorgon måste jag släppa ifrån mig en annan kär teknikpryl, nämligen den här lilla fina datorn. Vet inte alls hur jag ska överleva utan den faktiskt. Känns inte bra.

Annars då? Jomen vädret är helt fantastiskt, sol och galen sommarvärme. Har gått omkring som ovan hela dagen och svettats. Fattar ni? SÅ VARMT ÄR DET. Älska mitt liv. Känner mig så allmänt jättelycklig att jag är livrädd att något när som helst ska gå fruktat fel. Bara för att allt är så otroligt magiskt rätt. Älskar förresten klänningen jag har på mig, urringningen och det mjuka tyget, den är ett av fjolårets underbara sommarköp. Solbrillorna on the other hand är mina största fiender, de glider bara av. Störande.

Klänning- H&M, Väska- H&M, Solbrillor- Loppisfynd/second hand

Rubriklåt (fortfarande allvarliga problem med att hitta glada, somriga och bra låtar. Det här är dock en gammal favorit):
Sunshine- Josh Rouse

You told me I was pretty when I looked like a mess, today was a fairytale





Känner mig stolt över hur bra bilder min kamera tar. Inte. Hur som helst, ett par bilder från en otroligt fin dag. Magiskt. Picknick i värme och sol med pannkakor, saft och chokladdoppade jordgubba, halvt om halvt ofrivilligt klädbad och fina cyklar. Och så charmigt sällskap på det. Oslagbart.

Nu ska jag sova, efter en långhelg som varit mer innehållsrik och omvälvande än jag nånsin föreställt mig att den skulle bli. Just nu känner jag att jag älskar mitt liv.

Rubriklåt (döm mig inte, utan hjälp mig istället att hitta låtar med lyckligt innehåll som inte är gjorda av Taylor Swift eller är soundtracks från disney-filmer. För det är FAN inte lätt.)
Today was a fairytale- Taylor Swift

And I'm never looking back









Lite av en bildbomb (med Siris kameras bilder förvisso men den skickas alltid runt) från i fredags. Det var väl inte riktigt lika varmt som det verkar, men trevligt var det iallafall! Och enligt en hel del väderlekshemsidor ska det bli g-rymt väder i veckan, med sol och över 20-sträcket mest hela tiden. UNDERBART säger jag bara.

Jag är typ lycklig. Jag ler utan anledning igen. Tror att all erfarenhet har lärt mig att vända ryggen åt ångestladdade moln innan de äter upp mig. Så nu skrattar jag igen. Det känns bra. Allt känns bra. Det måste vara något med luften just nu alltså.

Rubriklåt:
Never looking back- Matt Costa

I feel my heart start beating to my favourite song


Har nada nya bilder på datorn nu känner jag. Är ute och lever livet i sommarens första dagar och lämnar fotobiten till andra. Det är underbart, cyklade banne mig till Greta idag utan jacka. Okej, det borde vara en självklarhet i juni men uppenbarligen inte, så jag är lycklig. Igår tog några våghalsar första doppet på Nydala. DET ÄR SOMMAR.

Jag har träffat nya fina människor som fått mig att le, grillat marshmallows och luktat rök, dansat till dålig musik och sett bra film med älskade tjejor, suttit på filtar på gräsmattan och ätit jordgubbar i solen. Gått barfota i sanden och skrattat åt ingenting, äntligen skaffat gratis sms igen och sjungit Håkan-låtar på en brygga. Skypat till solen gått upp och sovit bort hela dagen, glömt bort att äta lunch och gjort konstiga glassblandningar. 

Det är ungefär vad jag gjort den här långhelgen, so far. Och samtidigt är det inte ens en bråkdel av allt jag gjort. Gud vad jag menar det när jag säger att jag vill minnas den här sommaren. Bästa tiden börjar nu.

Rubriklåt (lycklig över att Coldplay släppt en underbar, ny singel som bara blir bättre desto mer jag lyssnar på den):
Every teardrop is a waterfall- Coldplay

Go forward, move ahead



Känner att bloggen hamnar på sidan av. Känner också att det här är en film som alla borde få se. Det spårade totalt den där kvällen.
Nu är klockan fruktat mycket som vanligt men vet ni vad? DET GÖR INGET. För vi är jättelediga. Det är underbart. Jag har varit på en intressant fest där det hände mycket och lite. Det var kul och tråkigt och knäppt och spårat och fint och roligt på samma gång. Det händer faktiskt saker i mitt liv. Faktiskt. Jag tror att det är sommaren som är påväg. Det brukar ju vara så då. Att det händer saker.

Nu lämnar jag vintern bakom mig med allt vad den innebar. Ny årstid, nya tag. Det här blir nog bra ändå. Nu ska jag sluta svamla (VAD ÄR DET MED MIG OCH NÄTTER OCH SVAMMEL?!) och kanske sova lite. Eller vara vaken. Viktor ser på extremt opassande youtube-klipp. Bara så ni vet.

Rubriklåt (Denna låt kommer för alltid vara förknippad med Viktor och Emil):
Whip it- Devo

RSS 2.0