I can't control my dreams, I can't control my hope

Hittar inga bilder som har med nånting att göra, tänkte bara att istället för en tilldragande rubrik kan man ju alltid ha en bild på två rätt så tilldragande brudar om jag får säga det själv.
Lovet har börjat så bra som det kan med musik, snöhögar, nattliga promenader, fina vänner, gitarrer, pommes frites och glass, höstmys på hamnis, duktiga musiker och gott fika, och lite mer nattpromenader och varma kramar och kalla andedräkter och sena kvällar och långa sovmornar och inget ensamt alls. Ett försök att få er att förstå hur fint mitt liv är just nu. Det finns så mycket trevliga människor i den här staden! *Ler*.
Rubriklåt (Älska, älska, älska. Och inte fan börjar bandet på "The" heller, sådeså.):
Worst case Scenario- Laakso

Eye of gold, thigh of blue. True is false, who is who?

Höstlovet sparkades igång men en underbar maskeradfest. Att kameran nästan var tom på bilder bevisar snarare att jag hade roligt nog att leva i nuet. Men ett par ansikten lyckades jag ändå fånga. Hittar ni mig, tro?
Rubriklåt:
Masquerade- Phantom of the opera Soundtrack

I believe in memories 'cause they look so pretty when I sleep

Det är grått ute och jag saknar min säng. Jag saknar ljusa sommarnätter. Jag saknar rostade mackor klockan tre på natten.
Charmig historia bakom min kudde: Jag fick kuddöverdraget (påslakanet?) av en pojkvän jag hade i 4:an. Eller 5:an. Jag minns inte. Charmigt var det i alla fall. Jag tror dock att jag dumpade honom strax därefter. Jag var ett elakt barn.
Rubriklåt:
Better together- Jack Johnson


Who look you in the eye and smile at you now?

Rubriklåt:
Arjeplog- Hello Saferide

Through chaos as it swirls, it's us against the world

Senaste tillskottet på hyllan. Fantastiskt. En eftermiddag i musikens tecken, musikprat och te. Höst.
Nu sitter jag och viftar på tårna, funderar över min maskeradklädsel. Magiskt taggad på helg och lov och allt vad det kommer att innebära!
Rubriklåt:
Us against the world- Coldplay

But it flew away from her reach so she ran away in her sleep

Idag ska jag springa in (AHA, där var det igen! Det fåniga uttrycket.) på Burmans Musik är planen och införskaffa mig älskade Coldplays sprojjlans nya platta Mylo Xyloto. Det firar vi med denna video, HUR CHARMIG?! Coldplay in.... PARADISE:
Rubriklåt (no shit?):
Paradise- Coldplay

I know there's a lot of stupid girls in this world, but I don't want to be like them

Kväll. Valde ut några av bilderna från tävlingen jag vann i fredags, otroligt kul att se resultatet! Älskar skorna på sista bilden. Matteboken morrar åt mig, väser "Varför har du inte lusläst mig en gång för mycket, varför bloggar du hellre än får bra betyg...?". Jag ger den en tonårsaktig "Ska väl du skita i!-blick" och återgår till den fängslande datorskärmen. Illa.
Är förresten otroligt lycklig över att folk idag har liknat mig vid role models som Kate Nash, Miss Li och Zooey Deschanel. Grymmaste komplimangerna kan ni lova!
Rubriklåt:
Stupid girl- Miss Li

Wanna make a change for once in my life

Igår tog jag mod till mig, satte mig i frisörstolen och sa att jag ville ha förändring. Det slutade med en tjock lugg och avsevärt mycket kortare hår. Jag är nöjd. Känner mig lite 60-talsaktig. Sprang även in på Monki (åhnej, jag hatar egentligen det där blogguttrycket, vadå sprang in på? Jag sprang inte, jag gick. Och det med förväntan i stegen, hoppet om att denna godbit skulle finnas kvar. Sluta låtsas som om ni gör det i all hast jämt, bloggvärlden.) och köpte denna underbara klänning på halva priset. Lycka.
Klänning- Monki, Strumpbyxor- Twilfit/Mammas, Skor-Dna(?), Läppstift-Maybelline
Rubriklåt:
Man in the mirror- Michael Jackson

I stay awake until the morning hour- indifferent

NATTBLOGGNING. Bloggar från min kära vän Gretas skoldator, och förutom opassande webcambilder och sexistiska (men onekligen snygga) bilder på Robert Pattinson var det här det enda jag fann. Weheartit har många godbitar. Såhär 03.02 på natten sitter alltså jag och bloggar om ingenting, och Greta ser på... Gossip girl. Gud, vad umgås jag med för slödder. NEJ JAG SKOJAR HON ÄR UNDERBAR. Vi har dessutom gula One pieces på oss, likadana. Otroligt sexigt om du frågar mig.
Rubriklåt (säg EN låt som passar till detta inlägg. Jag kommer inte på någon... Vi kör på...):
Bed on fire- Johnossi

As far as being young and wild I am up for whatever

Nattbloggning. Istället för opassande webcambilder på mitt osminkade "01.22"-ansikte i blått skärmljus får ni en bild på min drömfångare. Jag har en vän som är rädd för drömfångare på grund av någon film. Jag tänker aldrig se den filmen, jag tycker nämligen om denna väggprydnad. Den är köpt i Frankrike, på en charmig liten butik på en kullerstensgata. Ibland saknar jag Banyouls, hur nu det än stavas (Nu går min Frankrikeälskande mor i taket, hon tycker nämligen innerst inne att vi borde åka dit varje år. Eller typ bo där.).
Är egentligen småtrött men samtidigt saknar jag att stanna uppe sent på nätterna, bara för att jag vet att jag är ledig dagen därpå. Jag brukade spendera alla lediga nätter vaken i min ensamhet och se solen gå upp. Vad hände med det? JAG FICK ETT FULLSPÄCKAT LIV. Fast det är också underbart. Har ett megaplanerat höstlov att se fram emot, känns fantastiskt.
Rubriklåt (Cyklar i svarta natten med andedräkten som ett moln runt huvudet. Det är Johnossi, det.):
Bobby-Jonhnossi

Working nine to five, what a way to make a living, barely getting by, it's all taking and no giving

Jaha, vad säger ni? Dags att städa kanske. Tur att jag är ledig. Nu kör vi, på med städlistan (dvs kass partymusik) och gummihandskarna, nu ska rummet skina blankt!
Rubriklåt (Ja, dålig partymusik kan även innehålla gamla godbitar som Dolly Parton. Det är det fina med att städa):
9 to 5- Dolly Parton

What happened to feeling cheap radiosongs?

Omotiverad bild på löv. Egentligen är det magiskt tråkigt att fota döda objekt. Livar upp med lite låttext på hörnet. Matt Nathanson, om någon skulle undra, bär ansvaret för den textraden. Eller vad vet jag, han kanske inte alls skrev det själv. Kanske inte alls är någon poet utan bara ett offer för någon ond storproducent som lagt beslag på en duktig musiker. Jag spårar. Det blir roligare då, brukade någon svara.
Återgår (som om jag faktiskt bara tog ett avbrott, trots att sanningen är att jag inte ens har börjat) till min kära svenskabok. Tur för Jonas Hassen Khemiri att han verkar vara en sån mysig person, annars skulle jag sända ut personliga små hatstrålar till honom just nu. Det tar tid att läsa en bok på svenska som är uppochner.
Rubriklåt (Man får ha samma rubriklåt flera gånger. För det är jag som sätter upp reglerna.):
Bulletproof weeks- Matt Nathanson

A heart like yours in a time like this

Red Riding hood. Så känner jag mig i den här underbara ponchon som jag fann i Kina. Kina har sina fördelar. Precis som solen, och det faktum att Deportees släppt en nya skiva, och den där finfina detaljen att jag är ledig imorgon. Och sen en till bra grej med livet just nu! Jag bidrog till en tävling häromdagen, Klicka här, och tror ni inte jag kammar hem det! Jojomensan. Så imorgon hittar ni mig i Up2-gallerian hela dagen, stylad och fotad ska jag minsann bli. Spännande!

Poncho-Kina (affären hette...Honey's), Shorts-Kina (ja, jag shoppade en del...), strumpor-Julklapp, Tröja-H&M, Kängor-DNA (tror jag!)
Rubriklåt (Lyssna, lyssna, lyssna på deras rykande färska skiva på spotify NU!):
A heart like yours in a time like this- Deportees

I've been loosing lots of keys lately, I don't know what it means but maybe I've been better off with things that can't be locked at all

Onsdag. Natten stormade förbi och skakade huset. Idag är det fler löv på marken än på träden. Det går fort nu.
Jag ser fram emot söndag. Tradition med saknad vän som har en tendens att gömma sig ibland. Då blir det annat än apelsiner till frukost kan jag lova.
Rubriklåt:
Loosing keys- Jack Johnson

Det spelar inte längre någon roll, jag orkar inte slåss, det är bortom min kontroll

Tisdag. Räknar varje minut, ser framåt. Till vad vet jag inte. Dagarna är genomskinligt grå, förpliktelser. Snart måste det explodera igen. Motivationen är som rök i händerna, som solen när man ska köpa glass. Den försvinner direkt. Varför är jag så uttråkad?
Rubriklåt (Har äntligen kommit över min omotiverade mobjudning för denna grupp. Nej, jag tar tillbaka, för detta band. "Grupp" ger mig obehagliga Westlife-vibbar.):
Socker- Kent

Ser hela stan sjunka, som titanic med alla ljusen tända

Meddelande till min kära mor (som jag vet läser min blogg då och då): Om du nu nödvändigtvis måste roa dig med att läsa din dotters blogg, AV ALLA BLOGGAR SOM FINNS I VÄRLDEN, gör det då i tystnad utan att fråga nyfiket om varenda litet kryptiskt ord. Tack så mycket.
Omotiverad bild på mina ben. Vissa människor påstår (jag förstår ingenting) att de är böjda åt konstiga vinklar. Pyttsan, säger jag bara.
Pysselkväll på teatern. Grease-soundtracks, skvaller och höstmörker. En måndag bland 1000 andra, och på andra sidan fönstret badar dom i gult sken.
Rubriklåt (Blundar och känner trängslen från en konsert i tidiga April. Den mannen är ett underverk.):
Shelly- Håkan Hellström

Water in the sky, in the ocean, in the ground, it's all in a cycle going round and round

Morgonstund har guld i mun. Osv. Många dagar av sol och frost. Frost och sol. Just do it. Skolvecka. Minus en dag. Ledig fredag, livet känns fint. Hösten är inte lika mörk längre. Solen tar med sig leenden och hopp. Det händer saker. Maxfart.
Rubriklåt (Lyssnar på spännande youtube-låtar om vatten på Naturkunskapen. Denna är riktigt catchy!):
Water cycle song

Where am I going, I'm trying to get somewhere, looking for answers

Gårdagen i bilder. En dag om året, årlig rutin. Tradition. Trevliga människor, brödbakning, kortspel, får, fotomiljö till tusen, god mat, bra böcker, fint väder, leenden och livshistorier. Landet. En lapp i handen. En bilresa i månljus.
Nu är det söndagkväll, livet kallar och ögonlocken faller redan tungt. Fina vänner har lämnat huset för kvällen, en svag lukt av bränt papper ligger kvar i rummet. Fråga inte.
Rubriklåt:
Price to pay- Mates of mine

I don't want to live or sleep on worried ground

Fånigt lycklig över chokladbolle på station. Tack korgen!

Helg, helg, helg. I got a good feeling about this one.

Rubriklåt:
Worried ground- johnossi


Suppose I kept on singing lovesongs, just to break my own fall

Det ekar i korridoren. Imorse var det minusgrader. Mina överarmar dunkar i takt till musiken, vaccin hit och vaccin dit. Aldrig kommer jag få rabies i alla fall. Miniköttbullepytt till lunch om exakt... 13 minuter. Tacka vet jag grupparbeten. Fyra fina människor runt ett bord med datorer. IT-värld. Och ändå ligger vi så mycket före dom. Det är en del av oss, av vår barndom och uppväxt. De hinner inte ikapp. Vi mal pengarna de aldrig hade.
Rubriklåt:
Fidelity- Regina Spektor

Keep your prison locked up, and I will leave my gun at home

Funderar. Tre bra saker med mitt gym: Det är nära. Jag fryser inte när jag springer. Jag förtjänar gott kvällsfika.
Vissa människor gör bara livet så mycket bättre genom att bara hålla ens hand när man behöver det.
Rubriklåt:
I don't want love- The antlers

When I'm sad, I just stop being sad, and be awesome instead

Ibland händer det saker på Midgård. Idag uppmärksammades The Suit Up-Day. Det finns många fina människor på min skola. Jag fångade några utav dom med linsen.
Rubrikcitat:
Barney Stinson- How I met your mother

Can you see in the dark? Can you see the look on your face?

Går långt bak i bildarkivet, finner bild från ett skyltfönster i Kina. I am happy when you look at me. Talade om blickar härom dagen med en vän. Hur ett ögonkast kan betyda så mycket, vara så svårtolkat. Ögon som brinner, ögon som tittar men inte ser. Kalla blickar. Trötta ögon. Flackande blickar. Smärtan i själen, gömd för världen men i ögonen finns den där, när hon ser på honom. Ögon som sticks som nålar i ryggen. Menande blickar, utbytta i samförstånd. Busiga, glittrande. Ett obrydd ögonkast över axeln, men ändå så ansträngt. Nyfikenhet. Allting ser man i ögonen. Själens spegel, sägs det.
(Varför kan man inte styckeuppdela texten nudå? GAH.)
Rubriklåt (Vinter och snowboardtider. Mörka kvällar och sms. Gud, vad jag älskar den här låten.):
Keep yourself warm- Frightened Rabbit

Darker clouds cover her paradise, she cover her eyes and hides

Och nä, de här bilderna blev egentligen inte alls särskilt bra. Det är svårt att styra manuellt fokus samtidigt som du håller kameran med en hand... That's just the truth!
Fina ord av Félice. Ord, ord, ord. It's what my world is built upon.
Rubriklåt:
Save him- Justin Nozuka

Men jag tänkte jag skulle höra av mig och säga att allt är fint

image descriptionimage description
Dessa bilder må vara små, men som jag har försökt att ladda upp dem! Via min kära mobil (som jag säkert kommer blogga alldeles för mycket med för mitt eget bästa framöver) men det gick inte så bra att publicera. Folk säger att blogg.se är sämst, ibland är jag benägen att hålla med.
Varför blogga när man kan låta bli förresten? Det tycks vara min inställning alldeles för ofta.
Gårkvällen innehöll kakbak, Rebecka, tvserier och ett brev under kudden. Magiskt mysig kvalitétstid med bästa vän.
Rubriklåt:
Är du fortfarande arg?- Säkert!

And all you see is where else you could be when you're at home

Det luktar ostkrokar överallt. Mina tangenter är täckta av ett tunt men aldrig så orange pulver. Ja, jag har varit ensam hela dagen. Och kvällen. Sad. But. True. Nej, jag tyckte det var ganska skönt. Och med tanke på den otroligt fina uppvakningen mina vänner gav mig igårkväll hos Greta så är jag forfarande på bra humör! Kassa bilder, jag vet, vettefan som hade kameran hela kvällen men inte var det jag! Fann dem på minneskortet idag. Ni anar inte vilka otroliga presenter jag fick av alla, TACK NI ÄR BÄST!
Glad.
Rubriklåt (Spenderat x antal timmar ihop med denna låt idag, nu kan jag den på gitarr!):
Your heart is an empty room- Death cab for cutie

But everything looks perfect from far away, 'Come down now', but we'll stay

¨
Fredag, fredag, fredag. Underbart. Gårdagen var helt magisk, tänkte passa på att tacka alla, släkt som vänner, för fina presenter, gratulationer och uppvakningar!
Särskilt roande var det ju när jag senare på kvällen, efter att ha klämt i mig avsevärt många chokladtårtebitar (kan inte fatta att jag inte fotade denna skapelse, den var amazing!), ser 1000 sms på min mobil som lyder typ "Gå ut på balkongen, kvinna!". Jag gör som det står och får en smärre chock när en liten, grön figur sitter och kurar därute, fräsandes "Jag har suttit här i en halvtimme, LET ME IN!". Och nej, det var inte Gollum. Det var min älskade Rebecka, som kom med fruktsallad och fint sällskap. Härlig avslutning på kvällen kan jag lova!
P.S Ja, jag älskar mina nya Urban Ears och numera gröna Iphone!
Rubriklåt (Félice visade mig denna, underbar om ni frågar mig!):
Such Great Heights- Iron and wine

The rain is pouring on a foreign town, the bullets cannot cut you down

Goddag! Känner mig tvungen att pröva detta magiska "blogga från mobilen"-fenomenet. Nu när jag har en iphone och så. Inget big deal. Bara typ världens bästa present nånsin!! Tack mor och far, love ya!

Rubriklåt(jag älskar denna låt! Helt insane!!):
This town ain't big enough for the both of us-the format


Somewhere in between the beginning and the endGoing, going, gone. Små saker i livet som gör det lite bättre. I skepnad av tråkig mattelektion kan man finna en hemlig musikkonferans. Ord på papper, nya titlar som trängs på listan. Meningslös sista timme blir lockande tack vare goda sötsaker. Kall stadstur blir bättre av trevligt sällskap och återbesök på mysig musikhandel. 

Stay positive. Musik och vänskap är vad som håller mig levande just nu. Gärna i kombination.  

Rubriklåt:
Bulletproof weeks- Matt Nathanson


Happy EndingsSå, igårkväll började äntligen Desperate Housewifes igen (Säg vad ni vill, let's face it, I'm not alone!), och efter detta brukar ju vanligtvis Cougar Town sändas. Men icket, nu har de nämligen dragit igång en ny, trevlig serie på denna programtid. Happy endings. Ryktet säger att det är nya Vänner, men det fnyser jag mest åt för (let's face it nr2), inget är lika bra som Vänner. Oavsett vilket, så var det ganska underhållande och jag ger första avsnittet godkänt! Dvs, jag rekommenderar er att ge det ett försök om era tisdagkvällar är gråa och ni behöver något lättsmält att le åt som ändå håller måttet bättre än diverse tecknade, värdelösa serier som Family guy, Simpsons etc.


I never saw the morning 'til I stayed up all night

Morning. Onsdag. Onsdagar har alltid varit ett smärre hatobjekt i min värld. Vet inte om det beror på att det ALLTID ÄR SÅ MÅNGA LEKTIONER PÅ ONSDAGAR eller vad det nu är. What's up with that, liksom? Hur som helst, jag håller humöret uppe genom att tänka på att morgondagen är en alldeles särskilt speciell och fin Torsdag. Nämligen min freaking födelsedag! Ålder spelar ingen roll osv, osv, men födelsedagar är festliga. Taggad som en femåring.

Bilder från förra torsdagen då fyra tjejer tog en kvällsbuss till en femte födelsedagstjej. En tårta, kalashattar, paket och sång utanför dörren. Otroligt mysig kväll!

Rubriklåt (Min alltid lika klockrena musikkälla som gav mig blodad tand på lite äldre, jazzigare musik):
San Diego Serenade- Tom Waits


All that I know about us is that beautiful things never last


"Med din hand i min"


"Som allra svårast att älska dig var det i september."

"Du är värd så mycket"

Fin gatukonst numero två. Plus en Volvo som lockade till skratt. Ägaren till bilen erbjöd sig artigt nog att vänta med att köra tills jag hunnit fota den. Den sista skylten visade Félice mig. Saknade den tjejen i skolan idag må ni tro. Ingen som sjöng med mig när jag spelade i korridoren.

Nånting som gör mig på bra humör i största allmänhet är att prata med främmande människor som är trevliga. Som man bara råkar börja prata med en stund som av en ren slump. Bara för att man står just där. Eller för att man fotar någons registreringsskylt. Eller för att man har fula stövlar.

Rubriklåt (Gud, jag har så mycket ny musik runt mig just nu!):
Fireflies- Ron Pope


I try to sort things out, read numbers in lines, But when I try to explain it all sounds insane
Solen lyser på datorskärmen, ser ingenting. Här inne kan man tro att det är varmt, men oktoberkylan har satt klorna i marken och frosten syntes klart på gräset imorse. När jag var liten trodde jag att det där vita var snö. Minns besvikelsen när jag insåg att det inte var så.

Ja, jag pratar om vädret. Vad ska jag annars prata om? Att mitt rum är nystädat? Att jag har lunchrast och är allt för medveten om att den här dagen inte tar slut förrän 20 i 4? ÅH NU VET JAG. Den 8:onde december ska jag se Veronica Maggio. Älska livemusik. Faasen vad bra det kommer bli!

Rubriklåt (Merci till Karin som tipsade om detta magiska band, älska Markus Krunegård och allt han tar sig för!):
Stay tuned to my love- Laakso


I wanna live in darkness, don't wanna be spun aroundEn fin, fullspäckad lördag med massor av underbara människor. Bilder säger ju mer än ord, sägs det, så ni kan ju roa er med att dra egna slutsatser. Säger bara två saker: Pizza är (SÅHÄR) gott, och Jessica och Fredrik var ovanligt dåliga på att fastna på bild denna afton.

Efter en lång dag med både träning och storstädning (ni anar inte vad konstiga saker som dök upp i mitt rum när jag röjde) är jag faktiskt helt slut. Vem kom på att helgerna skulle vara så korta?

Rubriklåt (Tack och bock till David som kom med fler än ett bra musiktips denna helg):
Sun of a gun- Oh land


Vem kan säga vad det är som gäller, när ingen längre hittar hem?Spenderat mycket tid med David i helgen. Otroligt saknad människa, ifrågasätter gång på gång varför han nödvändigtvis ska bo i Skellefteå. Livets stora mysterium. Kånkenryggsäckar, ostkrokar, ensamma vantar och söndagshippies på Konsum. Mysigt.

Och bra musik.

Rubriklåt:
Det gör ingenting- Drivan


I hope you find someone new, I really hope you doKaos just nu. Helgen och världen är upp och ner. Meningslös bild på löv. Det är roligare att fota människor. Levande ting. Det där lövet faller snart av och dör.

Jag älskar mina vänner. De gör livet värt att le åt.

Rubriklåt:
Someone new- Eskobar, Heather Nova


RSS 2.0